Lagbanner
In med framtiden! - Inför CSKA Sofia - Roma
Calafiori lär få speltid under torsdagen. Tar han chansen igen och pytsar in en kasse eller två?

In med framtiden! - Inför CSKA Sofia - Roma

Stökigt senast i den ruggigt viktiga Sassuolo-matchen. När vi under torsdagkvällen vänder blickarna mot Bulgarien är det dock helt andra förutsättningar.

Efter förra veckans fina insats mot Young Boys (inte minst med tanke på Calafioris julraket upp i krysset) så är Roma nämligen klara som gruppettor oavsett hur det går i den här, eller i den andra gruppspelsmatchen mellan Young Boys och Cluj. 

Men, matchen ska spelas, och kanske framförallt, fler spelare ska få viktig speltid. Förhoppningsvis flyger Calafiori än högre under torsdagen och kanske kan närma sig att få en start även i Serie A, kanske redan till helgen när Bologna bara ska städas av. 

Status Roma
Vi börjar med att blicka mot vårt kära gulröda Roma. Fonseca blev utvisad i förra matchen mot Sassuolo och blir avstängd en match (plus böter á 10 000 euro), den avstängningen gäller dock inte i Europa League och således har vi fortsatt vår Mister på plats under kvällen. 

Det viktigaste uppdraget för honom blir helt klart att motivera våra reserver att förstå att detta kan vara en chans att spela sig närmare startelvan. 
 

På skadefronten är Veretout (baksida lår), Mancini (ljumske), Pastore (höft), Santon (okänd muskelskada) och Zaniolo (Korsband) borta sedan tidigare. Lorenzo Pellegrini fick en rejäl smäll mot ankeln i söndags och befarades att något skulle vara brutet med tanke på den kraftiga svullnaden. De första rapporterna säger dock att skadan är lindrig och att vi kan få se Lorenzo i spel snart igen. Fonseca hintade till och med om spel igen redan till helgen mot Bologna. Sen tror jag nog ändå att Pellegrini inte fått spela denna match med tanke på dess status som redan klar. 

Summa summarum, förvänta er rotation och förvänta er att se nya begåvningar testa sina vingar här i Sofia ikväll. 

En högst spekulativ startelva kommer här: 
3-4-2-1: Lopez - Fazio, Jesus, Kumbulla- Peres, Diawara, Villar, Calafiori - Milanese, Pedro - Mayoral

Som ni kan se på namnen ovan, in med framtiden mister! 

Status CSKA Sofia
Vänder vi då blickarna mot hemmalaget finns det kanske inte jättemycket att säga där. Bulgarerna är sist i gruppen på ynka två pinnar men har gjort en helt okej radda matcher hemma i ligan. Således, känns detta som en prima utmaning för våra ynglingar. 

En spelare som dock kan vara värd att hålla uppsikt över är lagets målfarlige inhoppare Ahmed Ahmedov. Brukar komma in i den 70:e och faktiskt lämna med ett mål i protokollet. Super-sub! 

Förväntad elva för CSKA: 
3-4-1-2: Busatto - Antov, Mettheij, Zanev - Vion, Youga, Sankharé, Carey - Beltrame - Sowe, Yomow

Statistikkollen
CSKA Sofia har inte lyckats göra ett mål på hela denna Europa League-runda. 
- Roma har gjort fler än två mål i sina tre senaste europamatcher. 
- Förra mötet slutade 0-0. 

Tipset
Är optimistisk kring främst våra yngre förmågor. Således, väljer Fonseca att rotera in dessa tror jag på en någorlunda underhållande match. Sen tror jag att bulgarerna spräcker sin målnolla. Så vi säger 1-3 till i Giallorossi! 

Observera, tidig avspark - Matchen börjar redan kl. 18.55
 

Erik Winell@ErikWinell2020-12-10 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?