Lagbanner
Den stora inför-panelen (Del I): "Pallottas avsked ger hopp"
Får vi avsluta Serie A 20/21 med en välfylld Curva igen?

Den stora inför-panelen (Del I): "Pallottas avsked ger hopp"

Till helgen drar Serie A igång igen. Hur ska Roma hantera detta? Vad händer med laget utan Zaniolo? Här tar vi tempen hos ett knippe Roma-fans. (Del I)

Medverkande: 
Arbresha
Emma
Erik C 
Erik W
Edvin
Filip
roMarcus">Marcus
Pontus

Bara någon vecka kvar till säsongsstarten – Hur känner du inför att allting drar igång igen?

Arbresha: Det är blandade känslor. Kul med fotboll igen men sen så har Roma inte gjort några värvningar ännu.
Emma: Helt ärligt? Nästan inget alls. Dels på grund av omständigheterna - inga supportrar på plats som ofta lyfter rätt dystra tillställningar och inga resor att se fram emot. Dels på grund av Nicos skada och de otroligt svala övergångarna hittills. 
Erik C: Va? Redan? Slutade inte säsongen typ i förrgår? Det känns som att man knappt ens hunnit börja längta eller bygga upp förväntningar. En säsongsstart utan publik gör också att det känns ljummet. Minst sagt.
Erik W: Det ska såklart bli roligt att få veva igång ”calcion” igen. Samtidigt går det inte att komma ifrån att det alltjämt är en underlig tid. Det tar tyvärr bort en del små rödgula fjärilar som brukar fara runt i magen när det närmar sig säsongsstart. Men, men, vi har trots allt fotboll och vi har trots allt Roma.
Andiamo!
Edvin:  Hmm skumt att det drar igång så snabbt igen, men såklart superkul att få se Roma spela fotboll igen. MEN som vi saknar Curvan! 
Filip: Som alltid förväntansfull, framförallt nu med ny ägare. Dock reducerar såklart pandemin (fotboll utan publik) en stor del av entusiasmen.
Marcus: Det känns helt fantastiskt. Vi blev ju blåsta på EM och en värdig avslutning av förra säsongen av den där förbannade pandemin. Sista omgångarna av förra säsongen har redan bleknat. Nu startar ju ett otroligt intensivt fotbollsår och den här sommaren blev väntan kort. Känns kanon.
Pontus: Det är med blandade känslor från min sida. Det är självklart kul att kunna titta på italiensk fotboll, men jag saknar supporterkulturen något enormt och att själv kunna vara på plats på läktarna
 
Vad tror du om Roma 20/21?

Arbresha:  Hänger lite på om det görs några värvningar. Just nu är jag inte särskild optimistisk. Finns knappt ett försvar.
Emma: Rätt ljummet Roma under förra säsongen och inga större förändringar i truppen inför denna. Spelarnas stykor och svagheter har vi därmed rätt bra koll på (vilka också oroar mig). Återstår väl därför att se och hoppas på att ny säsong och ägare kan tillföra ny energi. Det kan man komma på långt på.
Erik C: Om man jämför med den trupp som tog oss till en femteplats ifjol så är vi i dagsläget svagare. Än så länge ser jag mest en massa frågetecken. Vi har värvat Pedro och löst Mkhitaryan, men i övrigt händer det ju knappt något – varken in eller ut
Erik W: Hmm. Svårt. Det har ju nästintill varit en konstant siesta på mercaton, mycket såklart beroende på nya ägare och så vidare men ändå. Det är svårt att veta om laget har blivit bättre eller sämre genom att behålla truppen hyfsat intakt. Spontant gillar jag ju tanken på lag som får jobba ihop sig lite, vågar man tro att det blir fallet med Roma?
Nu ryktas det ju bort ett par tunga pjäser så kanske kan det braka igång och bli någon form av Supermercato. Vi måste hitta någon som kan fylla Zaniolos lucka! 
Edvin: Bra fråga, känns som det finns mycket kvalite att tillgå men även många spelare som inte ens ska vara nära en startplats i nuläget. Kolarov out (spelar inte så jättestor roll när vi sitter på Spinazzola och Calafiori i den positionen). Tror tyvärr Roma mer fightas om en EL-plats än en CL-plats men det återstår att se.
Filip: Ärligt talat känns truppen rätt trött så några skyhöga förväntningar har jag inte. En topp 4-placering skulle vara mer än godkänt med dagens material.
Marcus: Det är som sekunderna för orgasmen, hela tiden, varje år. Nu kanske så....men nej. Men vi älskar ju och när man älskar är man en idiot. Försäljningen har ännu inte givit något särskilt eko men det klart vi drömmer om att bitarna ska falla på plats.
PW: Jag brukar vara optimistisk inför en ny säsong, men fotbollssäsongen 20/21 tror jag kommer bli en mellanmjölksäsong som inte alls blir så pass märkvärdig.

Förhandstipsen i diverse magasin pekar mot en femte eller sjätteplats… Rimlig placering?

Arbresha: 
Väldigt rimligt, sjätte-sjunde skulle jag tippa på. 
Emma: Det tycker jag, tyvärr. Tycker varken individuell skicklighet eller lagbygget vi såg i slutet av förra säsongen tyder på något annat. Många övriga lag hade bättre säsongsavslutning och har gjort bättre fönster än Roma.
Erik C: Utifrån truppsammansättningen just nu ser jag inte ett lag som kan utmana om en Champions League-plats. Framförallt inte utan Zaniolo. Rimlig placering? Europa League-plats.
Erik W: Det är det nog. Svårt att säga något annat i och med att det inte har gjorts några värvningar eller liknande. Sen tycker jag vi har ett par spelare som mycket väl kan explodera och ta nästa steg i år. Iså fall kan det bli riktigt vasst i och med att Fonseca nu fått mer tid att få ihop det här bygget.
Men så bra vågar jag nog inte tro att det går riktigt än. Tippar jag med hjärnan landar vi väl på en femteplats…
Juve, Inter, Atalanta, Milan och så vi.
Edvin: Såklart svårt att säga i nuläget men jag tycker det är rimligt, ja. Jag säger en femteplats iår igen
Filip: Absolut. Juve, Inter och grabbarna från Bergamo blir svåra att rubba. I den bästa av världar snos fjärdeplatsen från Zlatan och stadsgrannen.
Marcus: I Roma är allt och inget rimligt. Men visst, rent statistiskt och intellektuellt är det väl det man kan sikta på, Men känslomässigt vill man ju drömma högre och mer.
Pontus:Tyvärr så tror jag inte att Roma har den truppen och självförtroendet att ta sig till en CL-plats, men jag tror absolut att Roma kommer slåss om EL-platserna.
 
Något som gör dig extra hoppfull?

Arbresha: Tottis och De Rossis återkomst till klubben. 
Emma: Calafiori och att Pallotta är borta. Det sistnämnda förstår även jag inte förändrar något över en natt, men otrolig lättnad trots allt.
Erik C: Rutinen hos Pedro, Dzeko och Mkhitaryan där framme. Annars så ger den svala transfermarknaden och det nya ägarskapets transferpolicy hopp om att man har brutit med Pallotta-erans försäljningshysteri varje sommar. Fienga har talat om att det bästa man kan göra på transfermarknaden är att behålla de viktigaste pjäserna. Och ett av Romas problem under Pallottas ledarskap har varit avsaknaden av kontinuitet. Det går inte att bygga långsiktigt om stommen byts ut varje sommar.
Erik W: Det är som sagt de många unga lirarna. Flyger Gonzalo Villar? Kan Mancini ta klivet till att bli en back i absolut toppklass? Calafiori var det många storklubbar som ryckte i innan sommaren – Gör han kaos på Olimpico?
Där har du tre saker som känns väldigt spännande i år!
Och så klart. Både Totti och De Rossi verkar snart vara tillbaka i klubbstugan. Gillas enormt mycket!
Edvin: Tottis möjliga comeback till klubben ger mig positiva tankar. Våran yngre kanoner som Erik nämnde. Calafiori, Villar och såklart Zaniolo.
Filip: Går igång lite extra på Villar och Calafiori nu när Zaniolo dessvärre återigen gått sönder. Jag har även gillat vad jag har sett av Carles Pérez..
Marcus: Det italienska landslagets första halvlek mot Nederländerna var fantastisk. Försäljningen av Roma. Att Totti nämns som en del av klubbens framtid igen.
Pontus: Det var dags för James Pallotta att packa ihop sin väska och lämna, det är den ljusglimten jag kan se just nu. Jag hoppas att det blir ett långsiktigt tänk från den nya ledningen, med en bra närvaro, tillgänglighet och inga tomma ord.

Erik W@ErikWinell2020-09-15 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?