Lagbanner
En seger som ingjuter en gnutta framtidshopp
Baldanzi firade rejält efter sitt första mål i Giallorossi. Bild. asroma.it

En seger som ingjuter en gnutta framtidshopp

Roma stod för en stabil insats på Olimpico och kontrollerade matchen från första till sista sparken. Nedan följer mina rubriker från matchen.


Protesten
Curva Sud hade inför matchen aviserat att de skulle stå utanför stadion första halvtimmen samt uppmanat övriga sektioner att delta i manifestationen. Det var halvfullt på Tribuna Tevere, men jag hade hoppats på en tom stadio första halvtimmen, även om jag förstår att det är svårt för barnfamiljer att stå och vänta utanför i 30 minuter. På Curva Sud ekade det dock tomt förutom de personer som höll upp ett tydligt budskap till klubbledningen.

“Ni respekterar inte våra värderingar och våra fanbärare. Från och med idag återgår vi till den gamla stilen.” Undertecknat Curva Sud.

När curvan kom in efter en halvtimme ekade: “Daniele De Rossi eeeooooo!!” över hela Rom. Tätt följd av ramsor om att spelarna är legoknektar och att det enda som curvan stöttar framöver är tröjan. Flera banderoller till stöd för Daniele visades även upp på Tribuna Tevere.

Frånvaron
När Friedkin hade sparkat Mourinho, på samma vidriga sätt som de sparkade Daniele, så tog de spelarbussen till Olimpico för att visa den nya tränaren sitt stöd. Men till dagens match syntes de inte till vare sig i spelarbussen eller på Olimpico eftersom de flytt  från huvudstaden under lördagen. Pondus!?

Måltavlorna
Eftersom ägarfamiljen aldrig uttalar sig har VD:n, som fått i uppgift att verkställa Friedkins beslut, Lina Souloukou, blivit måltavla och fått utstå hot både mot sig själv och hennes familj vilket gjort att hon fått bevakning. Det dröjde dock inte länge tills hon valde att säga upp sig från jobbet, vilket gör att Roma nu står utan klubbchef. På planen blev Pellegrini och Cristante utbuade hela matchen. Kaptenen har under hela sin karriär haft en ansträngd relation med curvan. Han målades upp som en förrädare gentemot Mourinho vilket gör att jag tror att han även får ta skit denna gång. Just eftersom han är kapten samt romare. Cristante ska under veckan inför Genoamatchen ha haft ett mindre tjafs med De Rossi på en träning varför jag tror att publiken vände sig starkt även mot honom.

Framtidshoppet
I Boves frånvaro har vi fått se en annan romare och romanista från de egna leden visa att han håller på den högsta nivån. Nämligen 19-årige Pisilli, som även Ivan Juric valde att spela från start. Tredje raka starten och ännu en gedigen match från ynlingen bådar gått för framtiden.

Målformen
En annan yngling som tar steg i rätt riktning är Baldanzi, som efter sitt hattrick U21-landslaget, även punkterade kvällens match med sitt 3-0 mål, som även var hans första mål för Roma. Men han är inte den enda med fin målform i Roma. Även Dovbyk börjar hitta rätt i de gulröda färgerna. Ett klassavslut från ukrainaren gav Roma ledningen i matchen och hans bollvinst ända nere vid hörnflaggan ledde till situationen där Dybala fick straff. Mål i två matcher i rad ger Romas nya nia arbetstro och självförtroende.

Insatsen
Roma som lag står för en mycket stabil insats som de kontrollerar från start till mål. Mille Svilar fåt sträcka ut en gång på en vitsvart-kontring men i övrigt var det ett lag på banan. Precis en sådan insats som krävs för att ingjuta lite hopp om framtiden.

Konsten
Gatukonsten i Rom är alltid sevärd och jag passar på att avsluta med en vacker målning med ett träffsäkert budskap skapat av Anonimo74 i Monti.

Niclas Ekström2024-09-22 21:30:00
Author

Fler artiklar om Roma