Lagbanner
Allianz Stadium, 2022-08-27 18:30

Juventus - Roma
1 - 1

”Ficktjuvar  i Turin” - Fyra punkter från Juventus v Roma
Dybala med assisten till 1-1.

”Ficktjuvar  i Turin” - Fyra punkter från Juventus v Roma

Det var inte den vackraste av matcher. Men 1-1 mot Juventus gav en poäng på bortaplan mot ett av topplagen och ibland är det just det enda som behövs.

Mardrömsstarten
Vi kan väl börja med det värsta. Dusan Vlahovic frisparksbomb var av den högre skolan och vi var nog många som sjönk djupt med huvudet när det stod 1-0 till Juventus efter mindre tid än en hockeyutvisning. Med en annan tränare kunde vi verkligen ha tappat allt där. Det är alltför många gånger jag sett Roma ramlat långt ned i källaren när det börjar gå motigt mot topplagen. Idag hade vi styrkan att ta oss tillbaka.

Ska sägas att därefter så hade Roma-defensiven riktigt bra koll på Vlahovic. Så ska det se ut! 

Matic genomskärare
Nemanja Matic var en av de Roma-spelare som imponerade allra mest på mig ikväll. Hans genomskärare höll på att ställa till farligheter en hel del gånger och personligen var det en sida av Matic som jag verkligen inte trodde skulle få njuta av.

Målnäsan
Tammy Abraham har haft lite blött krut i dojan nu i säsongsinledningen och nog är det en av anledningarna till att det inte sett alltför sprakande ut från Mourinhos lag. Vi är många som hoppats på målshower mot Cremonese och Salernitana men det har inte kommit. Målet idag kan innebära att det börjar lossna för vår offensive engelsman, och förhoppningsvis för resten av offensiven. 

Dybala kommer växa
Likt hela Romas offensiv så finns en hel del att önska från det här laget innan vi viftar varenda flagga. Men. Det som Dybala visar i en sån här stormatch, som att vid kvitteringen direkt springa med bollen upp till mittcirkeln för att pressa in 1-2 tycker jag visar just den vinnarmentalitet som vi behöver. 

Erik Winell@ErikWinell2022-08-27 21:23:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?