Lagbanner
"Frånvaron bådar inte gott" - Inför Roma v Verona
Roma kommer till spel med hela nio man borta... Hur ska det gå?

"Frånvaron bådar inte gott" - Inför Roma v Verona

Ingen veckomatch denna vecka, trots det, ett extremt bortfall av spelare i Roma - Det kommer bli tufft när Verona gästar Olimpico ikväll.

"Nio spelare borta"
Jose Mourinho öppnade fredagens presskonferens tämligen dystert. Nio spelare är otillgängliga. Några av skador och minst fyra har testats positivt för COVID-19. 
Är ni redo med en lista? 
Nicolo Zaniolo (Framsida lår), Henrikh Mkhitaryan (COVID-19), Eldor Shomurodov (COVID-19), Carlez Perez (COVID-19), Roger Ibanez, Gianluca Mancini (avstängd), Stephan El Shaarawy, Leonardo Spinazzola och en ytterligare som jag inte har lyckats hitta vem. Vi får se ikväll helt enkelt.

Mourinhos egen kommentar om skadeläget. 
"Nio spelare är många. Jag tror jag måste använda hälften av spelarna i Primaveralaget. Men jag tror att vi ändå kan göra en bra match och ta våra poäng". 
Kanske är det läge för svenskarna Tahirovic och Voelkerling Persson att debutera i Serie A? 

Formmässigt blir det således oerhört svårt att säga något om vad detta Roma kan bjuda på med tanke på det extrema bortfallet. Senaste segern kom mot Empoli borta den 22:e januari så nog är det dags. Sedan dess är resultatraden 0-0 mot Genoa, 0-2 mot Inter och 2-2 mot Sassuolo

Mourinho har fått en hel del kritik samtidigt som det ska sägas att det varit tyst från ägarhåll. Just detta fick "The Special One" frågan om under gårdagen. 
"De är mina chefer så vad ska jag säga. Jag har en enorm respekt för Freidkins."

Det har som sagt inte sett helt klockrent ut och nog är det inte så att vi Romanisti direkt charmats av vårt spel på sistone. Faktum är att det bara skiljer fyra pinnar mellan oss och kvällens motståndare Verona. Verona vann också senast med hela 4-0 mot Udinese så nog möter vi ett lag i bättre form än oss själva. Och inte minst med fler spelare tillgängliga än oss. 

Förväntade elvor: 
Roma (3-4-1-2): Rui Patricio; Mancini, Smalling, Kumbulla; Maitland-Niles, Oliveira, Cristante, Vina; Afena-Gyan; Zalewski, Abraham. 

Verona (3-4-2-1): Montipo; Ceccherini, Gunter, Casale; Tameze, Ilic, Miguel Veloso, Lazovic; Barak, Caprari; Simeone. 

Bästa målskyttar: 
Roma: Tammy Abraham (10) 
Verona: Giovanni Simeone (12) 

Vi tippar: Vi vill ändå vara optimistiska, 3-2 till Roma. Men då krävs det att någon Primavera-spelare dominerar. 

 

Erik Winell@ErikWinell2022-02-19 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?