Lagbanner
Gonzalo Villar: Resan till den italienska huvudstaden.

Gonzalo Villar: Resan till den italienska huvudstaden.

Vi går igenom intåget för den spanska talangen från Murcia till Rom, ni får en snabb genomgång av hans karriär och hans framsteg i helhet.

För er som inte känner till den bolltrollande spanjoren så kör vi en faktaruta. 
Född: Murcia, Spanien. 23 Mars 1998
Ålder: 22 år. 
Position: Mittfältare (Mediana) 
Bästa fot: Höger
Tidigare spelat i: Elche CF, Valencia CF, Spanien U19, U21.


Han startade sin ungdomskarriär i det spanska laget Elche CF. Gonzalo gjorde sin senior debut bara 16 år gammal(!) den 4 januari 2015, ett inhopp i den andra halvleken i förlusten mot andradivisions-laget UE Sant Andreu. 

Gonzalo blev efter en bra sejour och mycket speltid trots sin ringa ålder värvad till den spanska giganten Valencia för 175.000 euro, där han skulle återvända till ungdomsfotbollen och Valencia B till säsongen 2017-2018. Han var förstavalet för den bulgariske coachen den säsongen (Lubo Penev), med det sagt så gjorde han sitt första seniormål 26 Augusti 2017 i hemmasegern mot CF Peralada-Girona B. 


Men mycket mer i den spanska toppklubben blev det inte för ynglingen när han i Juli 2018 flyttade "hem" till Elche igen och där fick han stort förtroende, upp i första laget och rakt in i startelvan. Han gjorde därmed sin "professionella" debut 18 augusti  i 0-0-matchen mot Granada CF, första målet kom dock några månader senare när han skulle näta i en målrik match som slutade 3-3 mot Malaga CF. 

Sen var det då dags för den stora flytten, Gonzalo hade fått anbud från flera klubbar men tillslut föll valet på just Roma och Paulo Fonsecas lagbygge. Villar berättar själv i en intervju att Fonseca ringde honom privat för att övertyga honom att komma till den eviga staden, och så blev det. 

29 Januari 2020, flyttade Villar från den spanska andradivisionen till Serie A. Sen dess har han spelat tre matcher i Serie A och en match i Europa League. Debuten genomfördes 15 februari i borta förlusten mot charmiga Atalanta
Här har ni videon där han anländer till Italien och Fiumicino : https://youtu.be/meSW5SOzMPM

Källor: Wikipedia, signoraingiallorosso, Miguel Quintana långa intervju som ni hittar här: https://youtu.be/yyQe-IhRO9o


 

Edvin Thunborg2020-06-10 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?