Stadio Marc'Antonio Bentegodi, 2021-09-19 18:00

Hellas Verona - Roma
3 - 2

Hellas Verona 3-2 Roma

Säsongens första förlust har kommit. Ett slarvigt Roma ställdes mot ett tappert krigande Hellas Verona och åker hem till huvudstaden utan poäng. Är Mourinhos smekmånad över?

Matchen började som samtliga första halvlekar denna säsong. Ett trevande Roma som tar lite för lång tid med bollen och lite för många tillslag. Men man går ändå in i halvtidspausen med 1-0 ledning efter individuell briljans av kapten Pellegrini som kanske är Europas hetaste mittfältare för tillfället. Även fast Hellas Verona hade en hel del chanser och bollinnehav så kändes det ändå relativt bekvämt i halvtid med 1-0 ledning. Roma har endast gjort 2 av sina 11 mål denna säsong i första halvlek och i samtliga matcher har det även sett mycket bättre ut spelmässigt i andra halvlek jämfört med första. Naiv som man var hemma i soffan trodde man att det nya pragmatiska Roma hade anlänt och att 3 poängen var så gott som säkrade. Även spelbilden trodde man skulle passa Roma perfekt då Hellas Verona behövde gå för att gör mål och bli mer och mer desperata ju längre andra halvlek pågick. Och med Mourinho vid sidlinjen så borde det passa perfekt att falla tillbaka och försöka kontra.

Bara 4 minuter in i andra halvlek så var man nedsatt på jorden igen då Antonin Barak gjorde mål på en retur från Patricio. Och 4 minuter efter det gjorde sig den gamla goda misären påmind igen då romasonen Gianluca Caprari viker in från vänster och placerar bollen till vänster om Patricio. Roma skulle få en billig biljett in i matchen då Pellegrini skickar in bollen i straffområdet som den unge Ilic stöter in i eget mål. Ilic som förutom självmålet förmodligen är matchens bästa spelare. Men ännu en gång skulle det bara dröja några minuter innan Hellas Verona återigen tar ledningen. Davide Faraoni får ett halvtaskigt pass som han bollar upp till sig själv och dunkar in på helvolley ribba in. Även fast Roma gör fem byten på tio minuter så förändras inte matchbilden alls egentligen och Roma får inte till någon slutforcering. 3-2 står sig och Roma åker hem till Rom utan poäng. Mourinho sa efter CSKA Sofia matchen ‘’ Vi får inte sväva iväg, det kommer att komma en mörk period för oss och det är hur vi tar oss ur den perioden som definierar säsongen’’. Är smekmånaden över? Är kanske den mörka perioden redan här? Svaren på dessa frågor får vi inom några veckor.

Mourinho var nöjd med spelarnas engagemang efter matchen

Spelarbetyg (1-10)

Patricio 5 - Sega reaktioner på både 1-1 och 2-1 målet. Inga tavlor men inte otagbara heller. Knappt godkänd.
Karsdorp 6 - Bra både offensivt och defensivt i första halvlek med en fin assist till Pellegrini. Har stora problem i andra halvlek då Lazovic och Caprari kommer igenom gång på gång.
Mancini 4 - Katastrofal andra halvlek, kommer drömma mardrömmar om Caprari. Säsongens första underkända insats.
Ibanez 5 - Lyckas bra med att stoppa Simeone i första halvlek, delvis inblandad i den kollektiva kollapsen i andra halvlek.
Calafiori 6 - En anonym insats, Verona anfaller inte på hans kant och han spelar väldigt enkelt i offensiven.
Cristante 6 - Gör en bra första halvlek med en nick i ribban. Precis som alla andra en sämre andra halvlek.
Veretout 6 - Fick ett tidigt gult som man såg vägde tungt på hans axlar. Är inte samma spelare när han spelar med livrem. Utbytt i 66´ mot El Shaarawy.
Zaniolo 6 - Fin första halvlek med ett gäng lyckade aktioner. Är inte i 100% form såklart och blir utbytt mot Perez i 66´.
Pellegrini 7 - Kanske Europas bästa mittfältare under säsongsinledningen. När han har detta självförtroende så gör han vad han vill med vem han vill.
Shomurodov 5 - Tar mycket smutsjobb och agerar wingman till resterande i offensiven. För lite kvalitet.
Abraham 5 - Snuddar på underkänd. Såg ut som den sämsta versionen av Dzeko när han inte springer, går in i dueller och klagar på medspelare.