Lagbanner
2020-12-13 15:00

Bologna - Roma

Hög tid att hoppa på vinnartåget igen – Inför Bologna - Roma
Gör Dzeko att Roma tar sig tillbaka på vinnartåget?

Hög tid att hoppa på vinnartåget igen – Inför Bologna - Roma

Efter en oväntat fin start av denna pandemisäsong har Roma i de senaste matcherna stött på patrull. Poängtapp har samlats på hög, på söndagen måste det bli full pott igen.

Den elfte omgången stundar och Roma reser till Emilia-Romagna för en klassisk eftermiddagsmatch. Bologna står för motståndet och om Roma ska ha några ambitioner att nosa på CL-plats så är detta en match som Roma måste gå segrande ur.

Noterbart, bägge lagen kommer spela med svarta sorgeband på ärmarna för att ära den nyligen bortgångne fotbollslegendaren Paolo Rossi.

Status Roma
Det finns dock lite saker som stör i bakgrunden. Inte minst att Mister Fonseca är avstängd efter att förra veckan ha skällt ut domaren så till den vida grad att portugisen fick syna det röda kortet (ska dock sägas att domarinsatsen inte var den bästa och domarteamet blev även de borttagna från Serie A i några omgångar vad jag vet…).

Vad Fonseca sa till pressen efter den matchen?
”Domarteamet får tala för sig själva. Jag förstår inte det fösta gula till Pedro, hur kan du varna någon för det? Och sen, tacklingen på Pellegrini… Hur är det ett gult kort? Jag förstår att domarteamet kanske missade situationen men VAR måste syna de situationerna!”

Utan Fonseca vid rodret blir det istället assisterande tränare Nuno Campos som får styra laget. Dock är det nog ingen högoddsare att Fonseca lär skicka ner sina direktiv på något sätt. SMS-kontakten lär nog gå varm.

Spelarmässigt är Pedro avstängd efter sitt röda kort i matchen mot Sassuolo. Både Mancini och Mirante är tveksamma till spel och ägnade sig bägge mestadels åt individuell träning under fredagen. Sedan tidigare så är ju även Pastore och Zaniolo borta med långtidsskador.

Lorenzo Pellegrini, som haft en mycket fin säsongsinledning, fick en rejäl smäll mot Sassuolo och många befarade nog ett slags benbrott på ankeln. Osedvanligt för Roma så hade laget lite tur där och Pellegrini har faktiskt kunnat träna någorlunda i veckan – skulle dock tippa att det kanske blir ett inhopp där under söndagen.

Får jag tippa på en startelva signerad Campos så kan den nog bli i stil med:
3-4-2-1: Lopez – Kumbulla, Smalling, Ibanez – Karsdorp, Villar, Veretout, Spinazzola – Perez, Mkhitaryan – Dzeko.

Status Bologna
Tiondeplacerade Bologna förlorade senast mot Inter med 3-1 men har gjort en på det stora taget, bra säsongsupptakt. Trepoängarna har rullat in mot lagen man vill ha bakom sig vilket gjort att Sinisa Mihajlovic kan vara tämligen nöjd med lagets insats såhär långt.

Mot Roma kommer de rödblå till spel utan Andreas Skov Olsen, Riccardo Orsolini, Mitchell Dijks, Federico Santander och målvakten Lukasz Skorupski. Den sistnämndes skada gör att det blir reservmålvakten Angelo Da Costa som gör sin första start för säsongen.

Förväntad elva Bologna:
4-2-3-1: Da Costa – Hickey, Tomiyasu, Danilo, Silvestri – Svanberg, Schouten – Barrow, Soriano, Sansone – Palacio

Statistikrapporten
- Det har blivit över 2,5 mål i nio av Romas tio senaste bortamatcher.
- I de tre senaste mötena lagen mellan har Roma gjort minst två mål.
- Roberto Soriano är Bolognas bäste målskytt med sina fem kassar, lika många som Mkhitaryan.

Mitt tips
Det brukar bli målglatt och jag tror den trenden håller i sig. Bologna är ett lag som inte bör underskattas men vill ändå tro att Roma är ett nummer större. Vi säger 1-3.
 

Erik Winell@ErikWinell2020-12-13 08:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?