Lagbanner
”Hur länge orkar vi hoppas?” - Status Mourinho
Vet någon vart vi är på väg?

”Hur länge orkar vi hoppas?” - Status Mourinho

Efter en fin start på årets säsong har Mourinhos Roma blivit alltmer likt Fonsecas Roma. Vågar vi hoppas på en vändning? 

Det tog knappt två minuter, sen hade vår förre kapten, Edin Dzeko, petat in 1-0 i veckans Coppa Italia-kvartsfinal mot Inter. Några minuter senare small det i ribban ovanför Rui Patricio och redan där insåg vi nog att det skulle bli en förlust i resebagaget hem från San Siro. Matchen slutade 2-0 och Roma var återigen aldrig riktigt nära att rå på ett av de italienska storlagen. 

En återkommande förbannelse som vi romanisti fått vänja oss vid de senaste åren. Mot Juventus var väl allting klart för ett trendbrott, icke! Pellegrini med världens frispark men inte ens det gav oss en seger. Som sagt, något är fel när Roma ska ta sig an någon av de stora elefanterna. 

De italienska tidningarna skrev efter matchen mot Inter att Mourinho bjudit på en rejäl sågning av sitt lag under halvtidsvilan. Enligt uppgift ska San Siros katakomber darrat till av Mourinhos vrede och hot om att spelarna borde lira i Serie C om de inte vågar mer. Frågan jag ställer mig, vågar vi hoppas på mer från Roma under Mourinho?

Som Gusten Dahlin var inne på i senaste Tutto Balutto så har Mourinho en ledarstil som kanske inte längre rimmar med dagens fotboll och dagens spelare. Portugisen har varit duktig på att få med sig curvan men hur är egentligen förmågan att få med Roma till de stora segrarna?

Roma har inte spetsen och kvaliteten som Inter. Det är få positioner där en Roma-spelare har högre högsta nivå än en Inter-spelare. Så nog håller jag med Mourinho om att värvningar krävs, men om ni minns matchen mot Atalanta tidigare i vintras så finns det ju ändå topp-prestationer i det här laget. För att det ska kännas rätt med Mourinho behöver vi mer sånt, från start. Sällan vinns matcher av pausvilor och hot om Serie C. 

Livet som romanisti är inte direkt knökfullt av titlar. Vissa säsonger är det ett Bonsai-träd, andra en cupfinal. Men hoppet om den där säsongen, den där stora titeln måste finnas. Det är en del av vår identitet. Och det hoppet väcks i form av de stora matcherna?
 

Erik Winell@ErikWinell2022-02-10 20:11:28
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?