Lagbanner
Inför Cremonese - Roma: Chans till revansch
Leonardo Spinazzola har varit Romas mest framträdande spelare i de senaste matcherna.

Inför Cremonese - Roma: Chans till revansch

Roma reser till Cremona och Stadio Giovanni Zini för första gången sedan 1995. Kvällens match är av högsta betydelse då en vinst placerar Roma på en andraplats.


Cremonese 

Cremonese står fortfarande på noll segrar trots tränarbytet med “Salvezza” specialisten Ballardini. Senast spelade man borta mot Torino, en match där hemmalaget var närmre segern. Negativa rekord och jämförelser med Ancona säsongen 03/04 (längsta period utan vinst) har börjat skrivas om i de italienska tidningarna. Om tåget inte redan gått är kvällensmatch bland de sista chanserna för “i grigiorossi” i och med bottenkonkurrenternas poängtapp denna omgång. Positivt för Cremonese är skadeläget då endast mittfältare Castagnetti är frånvarande.  

Om den pinsamma och segerlösa säsongen inte vore nog, så kommer Cremoneses Curva gapa tom för andra hemmamatchen i rad. De bojkottar på grund av Roma-supportrarnas frånvaro (Roma kollektivt bestraffad efter motorvägs-incidenten med Napoli), i synnerhet bestraffningen gällande reseförbud. I en kommuniké från Cremoneses ultras tar man tydligt avstånd mot förbudet av biljettförsäljning till en hel region. Man anser att denna typ av bestraffning till supportar inte tillhör “folkets fotboll” och den fotboll man vill identifiera sig med. 


Denna typ av bestraffning från myndigheter och förbund är mycket vanlig i Italien, även utan en tydlig och konkret anledning till varför. Ofta drabbas klubbar i de lägre divisionerna med reseförbud, med anledning av säkerhetsrisk och brist på säkerhet. Men även i kombiniaton, exempelvis för tre veckor sedan när alla invånare från Puglia fick reseförbud då Lecce och Bari spelade bortamatch mot Cremonese respektive Spal, med anledning av risk till eventuell incident som hände mellan Roma och Napoli. Då som nu fortsätter Cremoneses kortsida att protestera.  


Roma

Februari innehöll ett bekvämt spelschema för Roma som avslutas med jumbon. Nästa månad blir väsentligt värre med säsongs definierade matcher mot Juventus, Real Sociedad och Lazio. En spännande och exalterande mars månad som verkligen kan skapa drömmar på riktigt. Roma förlorade höstderbyt, 19/3 är ett måste. Resurser har lagts på Europa League, avancera vidare eller slöseri på resurser. Paulo Dybala mot sitt gamla lag på Olimpico, rubriken finns redan. Knappast lär Roma gå rent och vinna allt, men vad prioriterar vi mest? Kortsiktigt ger derbyt arbetsro och heder. Sedan kommer målsättningen med Champions League. Sist blir djungelresan till en EL-titel.  

Inför kvällens match rapporteras det om rotering på flera positioner. Smalling är avstängd vilket innebär att Kumbulla tar plats i backlinjen. En revanschsugen alban efter cup-uttåget mot Cremonese. Eventuellt får nyinkomna Diego Llorente bytas in. Cristante är ett gult kort från avstängning vilket gör Wijnaldum aktuell för sin första start i Roma-tröjan. Juventus väntar på söndag för Cristante, därefter en lämplig (avstängd) match på läktaren mot Sassuolo. Även Mancini riskerar avstängning men väntas fortfarande starta.
Längst fram kan Solbakken tillsammans med El Shaarawy ersätta Pellegrini och Dybala i vilosyfte. Norrmannen känns mest aktuell för start eftersom han inte är skriven på UEFA-listan för Roma, och spelade därmed inte i torsdags och kommer inte spela dubbelmötet mot Real Sociedad. Han tackade för förtroendet senast mot Hellas Verona, om inte Mourinho spelar han ikväll, när är han då tänkt att spela?  
 
Kvällens möte blir säsongens tredje match mellan Roma och Cremonese. Mourinho behöver nu känna till motståndet in och ut. Cremonese kommer som tidigare stå lågt och gå på kontring, Roma behöver visa beslutsamheten. Även fast Roma roterar ska vi likt alla andra lag i Serie A som spelat mot Cremonese i ligan, inte förlora, till och med vinna. Känslan är bra och senast mot Salzburg övertygade Roma med en otrolig forcering i första halvlek vilket gav seger. Ge oss samma frenesi och magi på Spinazzola så blir matchen en promenad i parken. Revanschlusten ska finnas hos spelarna, det behöver inte ens nämnas, men förlust är inte ett alternativ. 



Preliminära laguppställningar 
Cremonese (3-5-2):Carnesecchi; Ferrari, Chiriches, Vasques; Sernicola, Pickel, Benassi, Meite, Valeri; Dessers, Okereke. 
Roma (3-4-2-1): Rui Patricio; Mancini, Kumbulla, Ibanez; Karsdorp, Matic, Wijnaldum, Spinazzola; Solbakken, El Shaarawy; Belotti.  

Domare: Marco Piccinini  
VAR: Marco Di Bello  
Avspark: 18:30  

Tips: 0-2. 





 

Melker GaddMelkerG_202023-02-28 06:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?