Lagbanner
2020-02-27 18:55

AA Gent - Roma

Inför Gent-Roma: Anfall är bästa försvar

Inför Gent-Roma: Anfall är bästa försvar

Under torsdagskvällen ställs Roma mot Gent i returmötet i sextondelsfinalen i Europa League. Det första mötet lagen emellan slutade 1-0 på Stadio Olimpico efter att Carles Perez gjort sitt första mål för Roma. Gent är dock otroligt starka på hemmaplan och har inte förlorat här på nästan ett år, senast 5 maj 2019 mot Club Brugge.

Gent:  
Den belgiska klubben stod emot bra på Stadio Olimpico och hade även chanser till kvittering på ett slarvigt Roma. Men en förlust med 1-0 på förhand hade nog de flesta i Gent tagit vilket gör att de nu kan gå in med gott självförtroende och med allt att vinna inför sina hemmasupportrar på Ghelmco Arena. I efterhand är dock Gents tränare Jess Thorup missnöjd med resultatet i Rom, i presskonferensen inför dagens match säger han att de spelade bra och att det var synd att de inte lyckades få till en kvittering. Thorup hintar dock om att de inte kommer att gå ut med full fart framåt och menar att de endast behöver ett mål för att ta matchen till förlängning och att de därmed inte behöver forcera fram situationerna.

Gent hämtade sig dock bra efter förlusten i Europa League, under helgen följde man upp förlusten med en 4-1 seger mot St. Truiden efter ett hat-trick av den kanadensiska forwarden Jonathan David. Hat-trick-hjälten är kanske den spelare som Roma behöver se upp mest för inför returmötet, trots sin unga ålder på 20 år har David gjort otroliga 18 mål och 8 assist hittills i den belgiska ligan.
 
Roma:
Senast Roma spelade på bortaplan mot Gent var i kvalet till Europa League år 2009, då vann italienarna med 7-1. En viss Francesco Totti gjorde då hat-trick och Daniele De Rossi gjorde två mål, men nu är det ett helt annat Roma som kommer till Ghelmco Arena.

Roma ser ut att återigen vara på uppgång, efter att ha haft en rejäl formsvacka så ser man ut att ha hittat vinnarspåret igen och framförallt hittat tillbaka till ett grundspel. Segern förra helgen mot Lecce var övertygande på många sätt, inte minst offensivt. Roma hittade ett helt annat tempo i denna match jämfört med tidigare matcher och kombinerade sig fram till flera fina lägen. Det känns även som att Bruno Peres har blivit ett tillskott till laget med sin snabbhet och offensiva kvaliteter.

Man har dock ett par spelare på skadelistan, Lorenzo Pellegrini fick utgå i paus mot Lecce på grund av en muskelskada. Pellegrini förväntas vara borta i runt tre veckor. På denna position har man dock bra bredd med spelare som Diawara, Veretout, Cristante och Mkhitaryan. Troligtvis tar den sistnämnde Pellegrinis position framför de två sittande mittfältarna.

Fonseca verkar däremot inte vilja parkera bussen och stänga matchen. ”Det vore fel att bara fokusera på defensiven. Vi vill spela som vi alltid gör och att göra mål är ännu viktigare i denna match. Anfall är bästa försvar. ”, sa Fonseca inför matchen.

Tips:
0-2, Kluivert x2

Kasper Wilhelmsson2020-02-27 08:33:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?