Lagbanner
Inför Genoa - Roma: "Inget utrymme för misstag"
Mannen med det stora offensiva-ansvaret.

Inför Genoa - Roma: "Inget utrymme för misstag"

Efter en svag säsongsinledning finner Roma inget mer utrymme för misstag när laget reser till Stadio Luigi Ferraris för veckomöte mot Genoa. Vilka som ska ta taktpinnen är det ingen diskussion om. Romelu Lukaku har hittat formen och Paulo Dybala behöver ingen förklaring. Allt hopp är lagt till ”Lubala” som kommer få tampas mot ett Genoa med ett utsålt Marassi i ryggen.

Sist?
Det var inte en prestation som förtjänade segern, men likväl blev krysset en stor besvikelse.
Fast situation i minut 85 får inte fungera för Torino att kvittera på mot ”Mourinhos” Roma, ändå tappade N`Dicka och Llorente markeringen på Duvan Zapata, som fick visa varför han ryktades så starkt till Roma i somras.
Mourinho menade efter matcen att Roma minsann inte kommer ha samma problem med att stänga matcher om några månader. Så här tidigt på säsongen fungerar fortfarande det uttalandet. 

Genoa

Italiens äldsta klubb är tillbaka i Serie A efter en omstart av både det sportsliga projektet men även det allmänna intresse.
Genoas sista år innan degraderingen 21/22 handlade bara om misslyckande efter misslyckanden.
Nu är man tillbaka med en rejäl backning från staden. 27 777 sålda årskort och en entusiasm som inte funnits sedan Diego Milito bar den rödblåa-tröjan. 

På tränarbänken sitter Alberto Gilardino, som tog över Genoa ifrån en misslyckad inledning i Serie B efter (F.D) tränaren Alexander Blessin, till en nästan felfri resultatrad över 22 matcher som slutade i direkt uppflyttning. 
Inledningen i Serie A har spinnit vidare på momentumet från förra säsongen. Två imponerande prestationer mot Lazio på bortaplan som gav seger, och 60 minuter briljans hemma mot Napoli som bara gav oavgjort.
Senast blev det förlust borta mot Lecce, men med stor anledning till ett rött kort redan i minut 36.
Spelschemat har verkligen varit prövande och när Genoa väl får möta de sämre i tabellen kommer poängen spelas hem. 

Stjärnskottet: Retegui 

Bristen på italienska anfallare tvingade (F.D) förbundskapten Roberto Mancini att se över alla alternativ, och tillslut hittades en argentinare med ett italienskt pass som öste in mål för ”Tigre” i argentinska högsta ligan. 
Knappt någon i Italien kände till Mateo Retegui, och bara faktumet att han blev uttagen skapade ett undrande intresse. 
Mål direkt i debuten mot England gjorde allt större och nu ett halvår senare är han ordinarie anfallare i Genoa. 
Han har redan lyckats näta mot Napoli och Lazio, därav kan inte Roma visa någon som helst underskattning. 


Retegui och Malinovskyi.



Roma

Den enklare delen av spelschemat är här och med vår svaga säsongsinledning finns inget mer utrymme för misstag.
Genoa, Frosinone, Cagliari och Monza behöver bli 12 poäng.
Europa League matcherna absolut, men där får Mourinho visa den (lilla) kylan det krävs, för att sätta full-rotation innan ligapositionen är återställd.

Det största positiva beskedet är att Lorenzo Pellegrini återvänder från skada. Kaptenen rapporteras hoppa direkt in i startelvan, något han inte gjort sedan Hellas-borta.
Lorenzo har inte haft sin bästa del av karriären senaste halvåret, men om det finns någon i Romas omklädningsrummet som är redo att offra allt för tröjan så är det Lorenzo Pellegrini. Om han bara får hålla sig skadefri året ut, kommer han hitta tillbaka till formen han visade säsongen 21/22. Var så säkra!

Formation?
Mourinho kan komma att byta formation igen. Sky rapporterar att mister kan ställa upp med 3-4-1-2 med Pellegrini i 10:a rollen bakom ”Lubala”. En intressant men såklart liten korrigering.
Men behovet kvarstår eftersom El Shaarawy blev allt för osynlig mot Torino, och Pellegrini kommer hitta in bättre om han får röra sig mer centralt än längre ut som i 3-4-2-1.

Till sist måste Mourinho våga chansa lite framåt och inte låta Mancini eller N`Dicka sköta vartannat uppspel.
Låt kanterna involveras mer om formationen är lagd som den är (med wingbacks), och låt för (guds skull) inte Cristante kliva upp i en offensivare roll. Argumentet om att han gjorde det bra med Gasperini för fyra år sedan i Atalanta är inte relevant. 



Farhågan..?
Ruslan Malinovskyi rapporteras starta ikväll och vi allt vet väl vad han är mästare på? Distansskott (så det står härliga till). 
Vi alla vet också Rui Patricios ”Samir Handanovic” syndrom att inte slänga sig när han själv känner för det. Om vi gör matematiken känns allt väldigt uppenbart. Kommer Ukrainaren dunka upp den bakom Rui? 




Preliminära laguppställningar
Genoa (3-4-1-2): Martinez; Bani, Dragusin, Vasquez; De Winter, Strootman, Badelj, Frendrup; Malinovskyi; Gudmundsson; Retegui.
Roma (3-4-1-2): Rui Patricio; Mancini, Llorente, Ndicka; Kristensen, Cristante, Paredes, Spinazzola; Pellegrini; Dybala, Lukaku.


Domare: Daniele Orsato
VAR: Paolo Mazzoleni
Avspark: 20:45


Tips: 1-3 Roma. "Genoa blir för naiva och straffas. Lukaku hittar assisten till Dybala. Belotti och Spinazzola med varsitt"

 

Melker GaddMelkerG_202023-09-28 10:38:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?