Lagbanner
Stadio Giuseppe Meazza, 2022-04-23 18:00

Inter - Roma

Inför: Inter-Roma

Inför: Inter-Roma

Två formstarka lag med varsitt mål i sikte ställs mot varandra på Giuseppe Meazza. Roma har inte förlorat i ligan sedan matchen mot Juventus i början av året, ska man ha fortsatt chans på Champions League spel nästa år så kan man inte göra det på lördag heller.


Roma kommer från ett kryss mot Napoli i Måndags. En välförtjänt pinne efter att El Shaarawy kvitterat på tilläggstid. Absolut kan den poängen vara viktig när vi summerar säsongen, men det viktigaste var nog att vara fortsatt obesegrade sedan 9:de januari och bygga vidare på den känslan inför avslutningen av Serie A. Nu ställs man däremot inför säsongens kanske svåraste match. Inter på bortaplan. Även om Mourinho har bevisat det vi efterfrågade inför säsongen, att inte vara chanslösa mot topplag, så är Inter kanske det laget Roma har haft som svårast mot de senaste säsongerna. Ett lag med otrolig bredd och flera matchvinnare i truppen. En spelare att hålla lite extra koll på är Lautaro Matinez som startar på topp med Edin Dzeko. Det är en spelare som har hela registret och som det inte är en slump att han har ryktats till lag som Barcelona och Manchester Citty för närmare miljardsummor.


El Shaarawy fixade en pinne sent mot Napoli


Inter kan vid vinst ikväll gå upp i serieledning igen och kommer till kvällens match helt utan skador eller avstängningar. För Roma så saknas Bryan Cristante pga skada och Jordan Veretout väntas gå in i startelvan. Även Zaniolo väntas få starta matchen vid sidan om. Inget beslut jag personligen hade tagit men som Romas spel har varit de senaste veckorna så litar jag blint på Mourinho. Mkhitaryan har inte samma X-faktor som Zaniolo har. Mkhitaryan har kanske högre lägstanivå men mot kvällens motstånd så känns det som att Zaniolo kommer att behövas, speciellt eftersom att Abraham brukar höja sig några snäpp när han spelar med Zaniolo. Mkhitaryan har också en tendes att försvinna under lite för stora delar av matcherna när Roma möter bättre motstånd.


Förväntade startelvor

Inter (3-5-2) Tränare: Simone Inzaghi
Samir Handanovic - Skriniar, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic - Dzeko, Martinez

Roma (3-4-2-1) Tränare: José Mourinho 
Patricio - Mancini, Smalling, Ibanez - Karsdorp, Veretout, Oliveira, Zalewski - Pellegrini, Mkhitaryan - Abraham


Inbördes möten, 5 senaste

Inter 2-0 Roma
Roma 0-3 Inter
Inter 3-1 Roma
Roma 2-2 Inter
Roma 2-2 Inter

Avspark: 18:00
Domare: Simone Sozza
Spelplats: Giuseppe Meazza
Roma Redaktionen tippar: 1-2, Abraham gör första och Oliveira avgör i slutet på straff.
 

Robin Jenelius@RobinJenelius2022-04-23 13:43:56
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?