Lagbanner
Allianz Stadium, 2021-10-17 20:45

Juventus - Roma

Inför Juve v Roma: Prövningens tid för Mourinho
Mourinho står inför en synnerligen tuff oktober.

Inför Juve v Roma: Prövningens tid för Mourinho

Efter ett långt landslagsuppehåll är det på söndag kväll äntligen dags igen, Roma ska sparka boll igen. Och som de ska sparka boll igen - Matchen mot Juventus innebär starten på en mycket intensiv månad. Scénen är din José!

Intensiv månad sa vi? Jovars, kolla det här schemat: 
17/10 Juventus v Roma
21/10 Bodö/Glimt v Roma
24/10 Roma v Napoli
27/10 Cagliari v Roma
31/10 Roma v Milan

Att säga att återstoden av oktober är intressant är en underdrift deluxe. Mourinho och hans Roma måste bekänna färg. 

Laget i sig har klarat sig förhållandevis skadefritt under landslagsuppehållet. Tammy Abraham utgick från Englands match mot Ungern med en befarad ankelskada men rapporterna är i skrivande stund relativt hoppfulla - Höga odds på att det blir spel för Tammy men enligt italienska uppgifter lär Abraham sitta på bänken.

Säsongens MVP, Lorenzo Pellegrini är iallafall helt hundra att äntra planen igen och förhoppningen är att detta kan ge resultat mot ett Juventus som lär vara sårbara för snabba djupledsbollar mot Abraham eller Shomurodov. Likt tidigare är Spinazzola borta, detsamma gäller även den skadeförföljde Chris Smalling som jag nog börjat tappa hoppet till när det kommer till hans tid i Roma. Alltför mycket tid på skadelistan gör att det blir svårt för engelsmannen att flyga igen. Tyvärr. 

Sen kan vi ta det igen, Mourinhos sejour i Roma började bra men har därefter tappat fart och det har väckts en del orosmoln på senare tid, inte minst efter derbyförlusten mot Lazio. För att skänka lite hopp till Friedkins projekt igen krävs det ett par segrar under oktober och en seger mot ett Juventus som börjat knackigt skulle verkligen smaka fint runtom på Trigoria. 

Ett Juventus som saknar Rabiot, Morata och McKennie - Något som gör att de svartvita från Turin, som just börjat plocka upp fart igen i jakten på CL-platser känns farliga mot ett Roma som vi fortfarande inte riktigt vet var vi har. Men trots det, vi hoppas såklart att Juventus kan komma tillbaka till den formen som tog laget till nedflyttningsplatserna i början av säsongen... 

(Domare Orsato är det som ska bevaka matchen - Det blir minst en straff!) 

Fyra snabba inför
Stormatchen till ära tar vi också tillfället i akt att lista fyra punkter/spaningar inför matchen. Håller ni inte med, kommentera gärna artikeln. 
- I Romas nio senaste matcher har åtta haft mer än 2,5 mål. Det lär alltså bli målfest i Turin! 

- Tar Shomodurov chansen på topp. Abrahams frånvaro öppnar upp för att Eldor får chansen. Lyckas han komma upp i fart skulle jag ändå säga att chanserna är goda för att vi får se Eldor näta. 

- Roma måste spela i högt tempo när de går framåt. Eftersom att Juventus backlinje, främst mittlås, närmar sig pensionsåldern är det för mig tydligt hur Roma ska vinna. Kontra i högt tempo. Perfekt plan för Mourinho med andra ord? 

- Hänger våra mittbackar med? I vår egen backlinje så ser det heller inte särskilt stabilt ut. Vi lär inte hålla nollan men Mancini och Ibanez måste visa en större beslutsamhet och tydlighet än mot Lazio. 

Roma-redaktionen tippar: 
Mycket mål och en underhållande match som slutar 2-2. Zaniolo och Pellegrini gör varsitt. 

Önskad startelva Roma - (4-2-3-1): Patricio - Calafiori, Ibanez, Mancini, Karsdorp - Veretout, Cristante - Mkhitaryan, Pellegrini, Zaniolo - Shomurodov
Förväntad startelva Juventus - (4-4-2): Szczesny - Sciglio, Bonucci, Chiellini, Sandro - Cuadrado, Bentancur, Localtelli, Bernadeschi - Chiesa, Kean

Erik Winell@ErikWinell2021-10-16 08:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?