Lagbanner
Allianz Stadium, 2022-08-27 18:30

Juventus - Roma

Inför Juventus - Roma: Säsongens första stormatch

Inför Juventus - Roma: Säsongens första stormatch

Efter en tre poängare som satt hårt inne mot Cremonese i måndags, reser Roma till Turin och Allianz Stadium för den första stora prövningen. Match mot Juventus. Paulo Dybala står redan på alla rubriker inför och kan det äntligen bli kvällen där allt lossnar? Och i så fall på bästa tänk bara sätt. Borta mot Juventus.

Kvällens bortamatch är inte bara den svåraste statistiskt för Roma, enligt min åsikt den match man från tidigare år, har absolut minst förväntningar inför. Mesta mästarna från Turin, tveksamma domslut, tidiga mål, få gjorda mål från Roma och sången “Come on” med The Hives dunkandes i högtalarna. 

Det positiva är att Juventus inte längre är Juventus anno 16/17 som inte gick att besegra, de är Juventus 21/22 ett återbyggande projekt med Max Allegri som ännu inte burit frukt. Denna säsong ska vara den då vi Romanisti sträcker på oss med vårt självförtroende och placerar oss topp fyra i tabellen.
Ikväll är förutsättningarna de bästa på många år och scenariot att Dybala avgör sent framför sin gamla Curva har spelats upp ett antal gånger hos mig och förmodligen hos ett flertal andra.   



Juventus 

Efter Romas vinst i måndags var det Juventus tur att avsluta omgång två. 0-0 blev resultatet på Marassi mot Sampdoria. Allegri har fått känna stor kritik i veckan där identiteten är det stora frågetecknet från Bianconeri supportrarna, då man återigen inte lyckas etablera något kontinuerligt spel framåt eller ersätta sina frånvarande nyckelspelare. 

I veckan har Juve agerat på spelarmarknaden med först före detta Napoli spelaren Arkadiusz Milik, som lånats in från Marseille. Sedan har förhandlingar inletts med Roma bekanta Leandro Paredes. Om Milik är tänkt mer än en backup får framtiden utvisa, men ikväll kommer som förväntat Vlahovic starta på topp, även fast Allegri nämner på presskonferensen inför att han inte utesluter både Vlahovic och Milik tillsammans om polacken blir spelklar.  


Skadeläge Juventus
- Pogba 
- Chiesa 
- Di Maria  
Bonucci  
Szczesny 


Roma 

Om Juventus har problem att ta sig till lägen i sista tredjedelen, har Roma sannerligen problem att göra mål av alla skapade chanser. Trots det tog vi återigen en ny trea, vilket var obligatoriskt (med all respekt till Alvini och Cremonese som åkte ner till huvudstaden och gjorde en riktigt bra insats). Man brukar tala om treor som bara mästare vinner, vilket ironiskt nog våran motståndare Juventus är expert på, en sådan tog Roma efter en mycket fin “screen” av Mancini på hörna, som öppnade upp för Chris Smalling på bortre att nicka in 1-0 vilket blev slutresultatet.  

Det positiva från måndagen var försvaret som återigen skriver in en nolla samt att Mourinhos drag med Cristante fortsatt gav frukt och inte minst ett Olimpico och Curva Sud som i vanlig ordning levererade. Negativt var såklart att Nicolo åter igen skadade sig. Den här gången en axel med turen i oturen, betydligt lindrigare skada än tidigare. Nummer 22 förväntas vara tillbaka inom tre veckor.  

Roma är även fortsatt aktiv på slutet av mercaton. Som redan känt är Belotti äntligen på ingång och förväntas bli officiell på söndag. Sedan har Roma kontaktat Olympiakos gällande mittfältaren Mady Camara från Guinea, vilket är tänkt som en temporär lösning till Wijnaldums frånvaro. Grekerna har satt prislappen till 7 miljoner euro, personligen så har man inte sett många minuter av Camara eller Olympiakos de senaste åren. Men, In Pinto we trust!  

Från Mourinhos presskonferens tar vi med oss att samma elva kommer mönstras med undantag för Zaniolo, istället flyttas Pellegrini upp som offensiv och in i mitten kommer Matic. Mister poängterar betydelsen av Romas mentalitet inför, “Vi kommer inte åka upp och försöka spela för oavgjort. Vi åker upp för att vinna, om vi förlorar med det, förlorar vi" 
Budskapet är tydligt, Roma åker inte upp till Turin med historian i beaktning. Roma åker upp för att vinna här och nu! 

Skadeläge Roma
- Wijnaldum 
- Zaniolo  
- Felix Afena-Gyan (Nära lån till Cremonese)  


Fem inför: 

- Roma vann förvisso borta mot Juventus under den förlängda pandemi säsongen 19/20 med 1-3. Om vi bortser från den har vi aldrig gått segrande på nya  Juventus Stadium/Allianz Stadium. Senaste gången vi vann en bortamatch mot Juventus med publik och en riktig säsong, var det på gamla Stadio Delle Alpi när  norrmannen John-Arne Riise nickade in bollen på stopptid säsongen 09/10.

Ett Roma med Ranieri som tränare och en seger som ledde till en guldstrid.. 

- Juventus är Romas mardrömsmotståndare, med inbördesresultat S191. O47. V53. F91.  

- 2000 Romanisti förväntas återigen på bortasektionen. Därmed slutsåld.  

- Kan backlinjen med Juventus som motstånd vara lika stabil?  

- Som tidigare nämnt, Paulo Dybala. Han återvänder till Allianz Stadium där han är den bästa målskytten i arenans historia! Kommer han göra första målet i Romatröjan?  

Preliminära laguppställningar 
Roma (3-4-2-1): Rui Patricio; Mancini, Smalling, Ibanez; Karsdorp, Matic, Cristante, Spinazzola; Pellegrini, Dybala; Abraham.  
Juventus (4-3-3): Perin; De Sciglio, Danilo, Bremer, Alex Sandro; McKennie, Locatelli, Rabiot; Cuadrado, Vlahovic, Kostic. 

Tips: 1-1.  
Mycket talar för en tillknäppt matchbild med fokus på att inte släppa till, vilket är rimligt med tanke på Juventus senaste match och de lägen Roma släppte till mot Cremonese. Båda lagen har stabila försvar, frågan är om någon av de går bort sig.. 


Che la Roma Campione sarà!! 
Non mollare perché.. 
Questa Curva impazzisce per te...

Melker GaddMelkerG_202022-08-27 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?