Lagbanner
2024-01-10 18:00

Lazio - Roma
1 - 0

Inför Lazio-Roma: "Vi ska vinna för vårt folk"
Det kommer vara fullt ös både på och utanför planen ikväll.

Inför Lazio-Roma: "Vi ska vinna för vårt folk"

Det är ett skadeskjutet Roma som ställer upp på Olimpicos gräsmatta ikväll för att försöka slå ut de eviga ljusblå antagonisterna. “Vi ska vinna denna matchen eftersom vi måste spela finalen", ska Mourinho ha sagt till sitt manskap inför stormatchen.

I förvaret är Smalling fortsatt frånvarande. N´Dicka spelar Afrikanska mästerskapen. Kumbulla är med i truppen men kommer enligt Corriere dello Sport (Cds) inte kunna komma till spel. Vidare ställer både Llorente och Mancini sig till förfogande trots att de har skavanker.

På mittfältet saknas Aouar (Afrikanska mästerskapen) och Renato Sanchez på grund av skada. Lorenzo Pellegrini ådrog sig en ryggskada mot Atalanta men ska enligt Cds bita ihop och vara tillgänglig för spel.

Enligt tidigare citerade tidning ska Mourinho ha haft ett snack med laget, med ett ganska tufft tonläge, efter den tunga förlusten mot Bologna. Där han bland annat konstaterade.

“Januari kommer bli extremt tuff. Vi måste kämpa i varje match tills vi är precis på gränsen till utmattning”. 

Inställningen i stormatcherna var även något Mourinho pratade om. Och vi har fått se ett Roma som inte vikt ner sig mot Fiorentina, Napoli, Juventus och Atalanta (dessutom stod laget för en stark vändning mot Cremonese). 

Nu kommer ytterligare ett högkalibrigt test för en skaddeskjuten och hårt belastad spelartrupp. Mourinho ska enligt Cds ha anfört följande motivationstal till truppen inför kvällens drabbning.

“Vi ska vinna denna matchen eftersom vi måste spela finalen. Vi måste hela tiden tro på oss själva och vara motiverade. Vi får inte ge upp eller slappna av. Vi gör det för oss och vårt folk. Vi kämpar för dem”

Med andra ord vill Mourinho verkligen komma till denna final. Antagligen förstår portugisen, precis som oss andra, att detta är Romas stora chans på en titel denna säsong - trots att det är tuffaste möjliga motstånd.

På andra sidan står ett Lazio med tre raka segrar i ryggen. Som Roma inte vinnut mot sedan 3-0-segern i mars 2022. Efter det har det blivit två 0-1-förluster (på grund av individuella misstag i försvaret) och krysset i senaste derbyt.

Skulle de gulröda ta sig förbi kvartsfinalen väntar med största sannolikhet den gamla damen i ett dubbelmöte i semifinalen. Ett motstånd Roma haft allt annat en lätt för. Så vägen till finalen är knappast spikrak. Men finns det något lag som tagit krokiga vägar till finaler förr så är det Mourinhos Roma.

Både dessa gånger har varit i Europa-sammanhang. Låt oss hoppas på en inhemsk framgång i år. 

Daje! Prendiamoci 'sta Coppa!

Avspark: 18:00 Stadio Olimpico
TV: Sportbladet
Domare: Orsato

 

Niclas Ekström2024-01-10 09:15:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?