Lagbanner
Inför Lecce - Roma: Grinta finns i hemmalaget

Inför Lecce - Roma: Grinta finns i hemmalaget

Roma reser längst ner till Salento för mötet mot Lecce på Stadio Via Del Mare. Hittills en händelserik vecka som cementerade Nicolo Zaniolos flytt till Turkiet. Ett möjligt positivt besked för truppen som siktar på ny seger utan bortaresande Romanisti på plats men med Gini Wijnaldum tillbaka i truppen.


Lecce  

Baronis gubbar har visat sig svårslagna med kapten Morten Hjulmand på mitten, kraftpaketet Baschirotto i backlinjen och Strefezza längst fram. Säsongens första möte på Olimpico vann Roma med 2-1, men Lecce stod upp bra trots en man utvisad. Laget har tagit flera skalper mot flera av Romas toppkonkurrenter som Lazio, Atalanta, Napoli och Milan. Dessutom har man alltid spelat jämnt mot övriga lag. Noterbart är att första två måls förlusten kom två omgångar sedan mot Hellas Verona, utöver det har Lecce bara förlorat med uddamålet. Mycket imponerande för en nykomling.  

Senast lät man inte skrämmas över Cremoneses cup bragd på Olimpico mot Roma, utan vann bekvämt med 0-2. Inför dagens match väntas slutsåld arena och tränare Baroni nämnde på presskonferensen att de alltid ska försöka dra igång hemmapubliken till sin fördel. En farlig faktor med Romas bortareseförbud.  

Frånvarande
Dermaku 
Pongracic  
Maleh  
Blin
(Tveksam)  



Roma  

Två hörnor med leverans från Dybala träffade Tammy och Ibanez respektive huvud vilket fixade biffen till en planenlig seger mot Empoli. Otroligt skönt att få utdelning så pass tidigt så inte Vicarios utomjordiska räddning blev huvudrubrik dagen efter för tappade poäng. Mycket mer än så fanns inte att rapportera.  

Det är skrämmande med Lecces otroliga facit mot toppklubbarna. Däremot tacksamt för Roma med Lecce i omgång 22 och inte tidigare. Vi åkte på fiaskot borta mot Udinese men efter det har Roma bara förlorat en match på resandefot (senast mot Napoli). En hatt av till Mourinho.  

Elvan kommer troligen se identisk ut som sist mot Empoli. Det stora utropstecknet är Gini Wijnaldums återkomst. Enstaka 13 minuter i Roma tröjan än så länge och det var i premiären mot Salernitana. Kvaliteterna holländaren besitter kommer hjälpa Roma med spelschemat som väntar. Troligtvis inleder Gini på bänken, men ett byte i andra halvlek känns givet.  


Som känt kom Zaniolos tid i Roma till sitt slut. Ingen såg en framtid för honom, Nico skapade allting själv och framförallt svek han alla som visat sitt stöd och svarat med hans namn på Olimpcio. Känslan är att laget bara kan må bättre efter situationen. Flytten ger chansen till andra och med tanke på Zaniolos prestationer under hösten blir saknaden inte så stor. Sportchef Pinto tillsammans med ledning har hanterat både affär och situation strålande. En massiv förbättring från tidigare Monchi och Palotta.  

Duellen i matchen blir mellan Smalling och Baschirotto i luftrummet. Både Roma och Lecce är bra på fasta situationer, frågan blir vem som släpper till. Känner vi våran engelsman rätt går Roma segrande. Oavsett hur många dubbelbiceps Baschirotto visar upp likt senast i målgesten mot Cremonese.  
Med tanke på drabbningen som avslutar lördagskvällen mellan Lazio och Atalanta, betyder tre poäng klättring i tabellen för Roma. Februari innehåller förvisso Europa League på torsdagarna vilket kommer påverka, men spelschemat i ligan är Verona hemma och Cremonese borta. Två bekväma måste matcher för getingboet i toppen. Finns svaret hos en skadefri Paulo Dybala eller en vild roterande Ola Solbakken från Trönderlagen?  

Risk för avstängning
Smalling 
Mancini  
Cristante 

Frånvarande
Darboe  
Spinazzola  
Karsdorp  




Preliminära laguppställningar
Roma (3-4-2-1): Rui Patricio, Ibanez, Smalling, Mancini; El Shaarawy, Matic, Cristante, Zalewski; Pellegrini, Dybala; Abraham. 
Lecce (4-3-3): Falcone; Gendrey, Baschirotto, Umtiti, Gallo; Gonzalez, Hjulmand, Askildsen; Strefezza, Colombo, Di Francesco. 

Domare: Gianluca Aureliano  
VAR: Marco Guida 
Avspark: 18:00  

Tips: 0-1 Roma. 



Daje Roma.

Melker GaddMelkerG_202023-02-11 06:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?