Lagbanner
Inför Leicester v Roma: "Hey Leicester, whatcha gonna do?"
Klarar Roma att besegra Leicester på bortaplan? Tammy Abraham har svaret!

Inför Leicester v Roma: "Hey Leicester, whatcha gonna do?"

"when Mourinhos boys come for you..." Skämt åsido. Övertygande triumf mot Bodö i kvartsfinalen. I semifinalen måste Roma än en gång resa långt norrut för en tuff utmaning.

Roma vann dubbelmötet mot Bodö/Glimt med totalt 6-1.Ett resultat som gjorde att många romanisti kunde dra en djup lättnadens suck efter att bortamötet i nordnorge tidigare i höstas givit 1-6 och satt hela Roma i fotbollseuropas allra värsta skamvrå. 

Ikväll blir det, på pappret, tuffare. 

Det vankas nämligen bortamöte mot Leicester i semifinalen. Ett Leicester som, precis som Roma, inte har någon chans att ta ligatiteln och därför gjort Conference League till ett viktigt mål. 

Roma tog sig till semifinalen genom att ha besegrat Vitesse och Bodö. För engelsmännens del har vägen till semifinalen gått via Randers, Rennes och senast, PSV. I den engelska Premier League står Leicester på en tionde plats och en hel del verkar tyda på att tränare Rodgers övergett tanken på att gå särskilt mycket bättre i Premier League. Istället är det Conference League som gäller. För hela pundet. 

Projektet Roma
Roma kommer till spel med sin första förlust på väldigt länge i bagaget. Mot Inter var det aldrig nära och det gör att Mourinho nu måste få upp laget på vinnarskeppet igen.

Ett vinnarskepp som den gode portugisen nog vill fortsätta segla med eftersom att en titel alltid är en titel. Många såg nog ned på Conference League till en början men nu när temperaturen dras upp så vill Mourinho vara med.

De senaste matcherna har också visat upp en annan fotboll än den dödrgrävarboll många anglofiler sett Mourinho spela under dennes sejourer i England. Med andra ord så är det nog revanschlusta deluxe när nu Mourinho får återse den brittiska presskåren. 

Frånvaroläget? 
Leicester saknar Wilfred Ndidi, Ryan Bertrand, Johnny Evans och Boubakary Soumare. Noterbart, Jamie Vardy väntas vara tillbaka och det kommer bli spännande att se honom försöka springa från Chris Smallings älgakliv!

Roma å andra sidan saknar troligtvis Bryan Cristante. Nicolo Zaniolo väntas vara tillbaka efter sina hälbekymmer men börjar nog på bänken. Som vanligt så blir det Tammy Abraham som kommer få leda målskyttet. Med 24 mål på 48 matcher är det bara att se upp för Soyuncu, Schmeichel och gänget. 

Förväntade elvor
Leicester City

Schmeichel; Pereira, Soyuncu, Fofana, Castagne; Dewsbury-Hall, Tielemans; Barnes, Maddison, Lookman; Daka
Roma
Patricio; Mancini, Smalling, Ibanez; Karsdorp, Oliveira, Veretout, Vina; Mkhitaryan, Pellegrini; Abraham

Faktan att ha koll på: 
- Roma och Leicester har ALDRIG tidigare mötts.

Vi tippar
- Det blir en tuff match. Mourinho försöker stänga ned. Vardy springer genom med ett mål. Abraham gör ett. 1-1. Det tar vi med oss till Olimpico! 

Erik Winell@ErikWinell2022-04-28 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?