Lagbanner
Stadio Arechi, 2022-08-14 20:45

Salernitana - Roma

Inför premiären: Stora förväntningar när Roma premiärspelar på Arechi

Inför premiären: Stora förväntningar när Roma premiärspelar på Arechi

Efter att ha gjort ligans bästa sommarmercato och en europeisk cuptitel med sig i trofeskåpet reser Roma till Salerno med höga förväntningar mot ett Salernitana rakt från Salvezzan.

Söndag 20:45 kommer Simone Sozza blåsa igång premiärmatchen för AS Romas säsong 22/23. Harmonin som pågår i Roma och har pågått sedan Mourinho tog över laget är för många av oss utan dess like med stjärnvärvningar, utvecklade stjärnspelare och ett konstant slutsålt Stadio Olimpico.

Att Milan vann scudetton för första gången på 10 år med Zlatan var inte det enda utropstecknet från Serie A förra säsongen, utan också det totalt uträknade Salernitana med tränare Davide Nicola som lyckades vända 360 grader på skutan och bärga en mirakulös upphämtning till nytt kontrakt. En av de mest imponerande “Salvezza” i moderntid. 

Likt förra säsongen inleder vi med sjöhästarna från Salerno på bortaplan vilket är en måstematch om Roma ska strida mot de tre randiga från norr.  

Salernitana:  

Salernitana har redan påbörjat tävlingssäsongen efter att i första omgången av Coppa Italia förlorat mot topptippade Serie B-laget Parma med 0-2. En förlust som togs hårt av supportrarna och de lokala tidningarna. Senast det spelades ligafotboll däremot på Stadio Arechi var det tifot “C´era una volta A Salerno” som slutligen satte kronan på verket från förra säsongens räddning. Ett mästerverk från Curva Siberiano. Det vi såklart vet är, att trots Salernitanas brutala kollaps i den matchen mot Udinese så säkrade Nicolas mannar nytt kontrakt eftersom Cagliari inte lyckades få hål på ett redan avhängt Venezia.  

Salernitana kommer in till säsongen likt Roma med tro på sin tränare Nicola men även nytt ägarskap sedan i vintras i form av napolitanaren Danilo Iervolino och en viss sportchef vid namn Walter Sabatini. Den före detta Roma sportchefen röker inte bara lika mycket som tiden i Roma utan har även värvat flertalet gamla Roma spelare som Federico Fazio, Norbert Gyomber och nyligen släppta Diego Perotti. Att de två mittbackarna nätar mot Roma behöver vi förhoppningsvis inte vara oroliga för, men en av frontnamnen för Kamperna, norrmannen Erik Botheim är snäppet värre. Botheim var inte bara med i 6-1 matchen för Bodö Glimt utan gjorde två mål och sedan ett i returen på Olimpico under gruppspelet. Sedan vet vi hur sista ordet blev sagt, men nog är Salernos nummer elva, tillsammans med bästa målgöraren från förra säsongen Federico Bonazzoli sugen att sänka oss.  

Nämnvärt är att Salernitana befunnit sig på ritiro under försäsongen i de österrikiska bergen. Truppen är för det mesta sig likt från förra säsongen, men på spelarmarknaden har man framförallt tappat två av pusselbitarna mittfältaren Ederson och anfallaren Milan Djuric som gått till Atalanta respektive Hellas Verona, och för oss med svenskögat Riccardo Gagliolo som fortsätter söder ut till Reggina och Serie B. I övrigt är inte många nya spelare signerade utan i vanlig italiensk ordning har många köpoptionsaffärer slutförts där framförallt dealen gällande Bonazzoli är den viktigaste. Under fredagen bekräftades även den Romanisti födda Antonio Candreva gå till Salernitana på lån med option.  

Roma:  

Ni vet redan vad som hänt under mercaton och vilken otrolig stämning det är i klubben. Kvällen i Tirana gav oss inte bara en sportslig titel utan även självförtroende som tagits med i presentationer av spelare, köp av årskort och tro på tränare och president.  
Roma kommer till Salerno med att ha inte förlorat en premiär sedan 2011 då mot Cagliari. Den premiärdagen fanns alltifrån en Bojan Krkic på topp till Rodrigo Taddei på bänken men framförallt en väldigt bortglömd Serie A spelare med koppling till Sverige med namn Moestafa El Kabir som avgjorde matchen i 92:e, hans enda mål i Serie A.   

Med elva år bakom oss och istället Tammy Abraham på topp framför Krkic så hoppas vi på en förlängning av den fina premiärsvit likt förra årets möte mot Salernitana då slutresultatet blev fyra mot noll och både Tammy och Lorenzo Pellegrini presterandes i målprotokollet för säsongen.  

Från försäsongen har vi sett stabila ut med högsta utropstecknet från vinsten mot Tottenham men framförallt den perfekta förfesten inför säsongen mot Shaktar Donetsk med presentation av trupp och stab på Olimpico. Om resultaten är sekundära under sommaren är skadeläget viktigare vilket vi lyckats lösa i år då Mourinho åker med full trupp utom Ebrima Darboe som fortsatt går på kryckor.  

Om Roma ska mena allvar att utmana de tre randiga från norr finns inget annat än tre poäng hem till huvudstaden. I mitt tycke spelar det ingen roll om hur det ser ut eller vem som gör målet, bara vi lämnar som vinnare och skaffar oss en buffert inför Juventus om två omgångar. Utöver en lovordande Davide Nicola som berömmer Mourinho på presskonferensen så är bortasektionen slutsåld med 2000 romanisti som reser ner till Arechi. Pusselbitarna är på plats, nu gäller det bara för laget att svara på förväntningarna!  




Preliminära laguppställningar:  
Roma (3-4-1-2): Rui Patricio; Mancini, Smalling, Ibanez; Karsdorp, Matic, Pellegrini, Zalewski; Dybala; Zaniolo, Abraham.  
Salernitana: (3-5-2): Sepe; Gyomber, Fazio, Pirola; Candreva, Vilhena, Coulibaly, Kastanos, Mazzocchi; Botheim, Bonazzoli.  
 
Tips: 0-2 Roma. 
Elektrisk stämning och varmt på Arechi, Ibanez på hörna i mitten av första, Tammy stänger matchen med ett andra innan tillägg.  
 
Se la segui e canti vincerà! Forza grande Roma... 

Melker GaddMelkerG_202022-08-14 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?