Lagbanner
2022-10-06 21:00

Roma - Real Betis

Inför Roma - Betis: Toppmötet i gruppen

Inför Roma - Betis: Toppmötet i gruppen

Ett lyckorus hos alla Romanisti sedan vinsten på San Siro i lördags ger Roma självförtroende inför Europa League matchen mot Real Betis. Kvällens match kan vid vinst förenkla Romas chanser att gå vidare från gruppen, men med ett intensivt spelschema och ett välorienterat Betis bör drabbningen bli en jämn historia.


 
Real Betis
 
 
Säsongen 22/23 
 
 
Betis har inlett säsongen bra med enbart förluster mot Real Madrid och senaste matchen borta mot Celta Vigo. Trots förlust stod Betis upp bra och skapade flertalet chanser med en man mindre från den 20:e minuten. Laget var inför årets La Liga tippade att komma topp 6 och inledningen bäddar gott för det. Spetsen i truppen är behållen och det kontinuerliga bygget med Manuel Pellegrini ser intressant ut med behållen spets och Lyon sonen Nabil Fekir kvar i laget. Efter många år i skuggan av rivalerna Sevilla FCs Europa League pokaler kan årets säsongen kanske bli den de grönvita gör ett ryck med skjuts från kaoset som pågår i andra sidan staden. 
 
 
Tränaren
 
Jose Mourinho är inte ensam på tränarbänken ikväll om erfarenhet ute i Europa. Den nu 69 åriga Manuel Pellegrini är åter tillbaka i Spanien efter åren i England och ett mellanrum i Kina. I Betis gör han det bra med ett spännande utväxlande bygge som bara senaste säsongen fått lyfta en Copa Del Rey titel. Två tränare ikväll som med liknande förflutet på de brittiska öarna, har återvänt till länderna där allt slog igenom och plockat varsin titel till två klubbar med stort följe men med lägre resurser. 
 
 
Skadeläge
 
Sabaly - Tveksam 
 
Juanmi 
 
Camarasa 
 
Fekir  (Bör inte starta efter återkomst från skada) 
 
 
 

Roma 
 
En säsongsdefinierande seger som väckte Roma till liv igen signerad Paulo Dybala och framförallt våran engelsman Chris Smalling. Det hade gått fem långa år sedan vi gått segrande från San Siro och gud så skönt med en vändning när man var inställd på noll poäng efter inledningen på första halvlek. 
 
Vid seger ikväll går Roma upp på sex poäng vilket jämnar ut läget med Betis i gruppen, som vunnit mot både HJK och Ludogorets. Även vid förlust eller lika bör Roma plocka andraplatsen, men för spelchemat och skadelägets skull vore en seger välkommen så allt inte riskeras att avgöras inför sista EL matchen då derbyt väntar den kommande helgen på söndagen 6/11. 
 
Skadeläget har blivit bättre och ett näst intill ordinarie lag förväntas starta ikväll av Mourinho. Belotti kan ersätta kapten Pellegrini som med känning från Inter i lördags avstår och istället flyttar Paulo ner bredvid Zaniolo och tuppen kliver upp på topp. Backlinjen är intakt utöver att vårt unga stjärnskott Zalewski ersätter Spinazzola i wingback positionen, troligen med tanke på Spinazzolas ömtåliga knän. Med våra grundpelare i behåll ökar såklart förhoppningen till en övertygande seger. Det intressanta är bänkningen på Tammy. Senast överraskade Mourinho med ingen av våra nior, och satte Paulo på topp istället. Bänkningen kändes väntad med tanke på de sämre prestationerna denna säsong. Men vi kan fortfarande se den Tammy, som borta mot Inter vända med sin styrka, längd och snabbhet sätta Roma i omställning. Enbart det tråkiga kvar med att kunna sätta lägena..


Skadeläge 
 
Pellegrini (Vilas, tveksam till bänk) 
 
Karsdorp 
 
Wijnaldum
 
Darboe 
 
 
Preliminära laguppställningar 
Roma (3-4-2-1): Rui Patricio; Mancini, Smalling, Ibanez; Celik, Cristante, Matic, Zalewski; Dybala, Zaniolo; Belotti.
Betis (4-2-3-1): Rui Silva; Ruibal, Luiz Felipe, Gonzalez, Moreno; Akouokou, Carvalho; Luiz Henrique, Canales, Rodri; Iglesias. 

Kuriosa:
-Mourinho ersatte Pellegrini som tränare för Real Madrid 2010. 
-Första mötet mellan Roma och Betis. 

Tips: 2-1 Roma. Belotti älgar in den på fast situation i första, Zaniolo kontrar in ett tidigt i andra. Betis reducerar med en straff.
Domare: Matej Jug (Slovenien) 
VAR: Pol van Boekel (Nederländerna) 
Tid: 
21:00 


Slutsåld europafest på Olimpico? Självklart. Daje Roma. 

 

Melker GaddMelkerG_202022-10-06 13:30:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?