Stadio Olimpico, 2022-01-16 18:00

Roma - Cagliari

Inför: Roma - Cagliari

Ett formstarkt Cagliari gästar Roma på Olimpico. Då Roma har halkat efter i tabellen är det ett måste att man bygger upp en vinstsvit om man vill vara med i kampen om Champions League. Förhoppningsvis börjar man ikväll.

Roma kommer från en förlust mot kanske det svagaste Juventus man har sett på minst ett decennium. I 70 minuter såg det ut att gå Romas väg då Abraham, Mkhitaryan och Pellegrini, genom en fantastisk frispark hade skjutit Roma till en 3-1 ledning med 20 minuter kvar. Sedan följde kanske de mest frustrerande 20 minuter man har sett på väldigt länge. Först glömmer nyförvärvet Maitland-Niles helt bort hur man markerar och Locatelli kan ostört nicka in reduceringen. Sedan två minuter efter så kvitterar Juventus genom Kulusevski efter en lång men korrekt VAR-granskning. Sedan dröjer det bara fem minuter till så har Juventus vänt matchen och tar ledningen genom De Sciglio. Men Roma skulle få en chans att komma tillbaka då De Ligt får bollen på handen i straffområdet och får sitt andra gula kort. Straff till Roma och Pellegrini steppar upp. Kaptenen försöker sig på en Balotelli/Jorginho straff och lurar ner Szczesny men lyckas ändå pricka målvakten när han ligger ned. Med 4-4 och en man mer hade det varit Roma som hade gått för vinsten om straffen hade suttit. Juventus gör precis det Roma borde gjort när man leder ett toppmöte och måste ha 3 poäng och 3-4 står sig till slutsignalen. Den bästa chansen Roma har haft att slå Juventus på hur länge som helst och inte ens med två måls ledning och Mourinho vid sidlinjen lyckas man ta 3 poäng. Imbarazzante!

Mourinho var som vanligt inte nöjd med domaren efter matchen mot Juventus.

Nu har Roma 9 poäng upp till Atalanta på sista Champions League platsen. Det finns även några lag emellan som också jagar den platsen. Roma har däremot ett tacksamt motstånd ända fram till Mars då man möter just Atalanta på Olimpico. Skulle man (mot all förmodan) gå rent fram till dess och bygga upp en svit så är absolut Roma med i kampen och Champions League igen.

Spezia (A) 27/2

Ikväll ska Roma försöka påbörja jakten mot topp 4 då man ställs mot Cagliari på Olimpico. Cagliari som kommer från två raka segrar mot Sampdoria och Bologna och befinner sig på 18:de plats i Serie A. Så dom kommer inte ha någon brist på motivation då man jagar Venezia och Spezia som är precis ovanför nedflyttningsstrecket. På topp i Cagliari har vi gjort oss bekant med Joao Pedro som de senaste åren har varit med i toppen av skytteligan i Serie A. Joao Pedro som är brasse i grunden men då han har spenderat en stor del av sitt liv på Sardinien och hela hans familj är därifrån så är han tillgänglig att representera det italienska landslaget. Något som jag har förespråkat ett tag då jag tror han passar bättre än både Immobile och Belotti i Mancini's landslag. Och nu när Chiesa blir borta i minst 8 månader så finns det en till plats som ska fyllas. När han själv fick frågan om det italienska landslaget så svarade han såhär: "Jag hade ljugit om jag sa att det inte var spännande. Vi pratar om det bästa landslaget i historien, ett land som välkomnade mig och gav mig allt jag har idag samtidigt som Sardinien är mitt hem."

Ett nytt ansikte väntas visa upp sig idag på Olimpico. 29:årige Sergio Oliveira blev i veckan presenterad av Roma på lån med köpoption från Porto. Samtidigt som Villar och Mayoral har blivit utlånade till Getafe. Jag ställer mig oförstående till att man inte satsar på Villar utan man hellre lånar in Oliveira, samt att man lånar ut Mayoral som gör mål varenda gång han spelar. Det ryktas däremot att Villar och Mourinho inte alls har kommit överens och att Villar har haft lite attitydproblem. Trist säger jag men spännande att se vad Oliveira kan uträtta i Roma tröjan den här tiden.