Lagbanner
Stadio Olimpico, 2023-02-04 18:00

Roma - Empoli

Inför Roma – Empoli: Larma om ni lever

Inför Roma – Empoli: Larma om ni lever

I vilken ände ska man börja, röran kring Zaniolo, Pellegrinis ointresse av att leda laget eller att höjda röster i Rom faktiskt börjat skandera Mourinho out. Eller det facto att vi lyckades skämma ut oss i kvartsfinalen genom att åka ut mot ligajumbon Cremonese inför ett nästintill fullsatt Olimpico. Det är bara att välja. Nu väntar Empoli på hemmaplan och frågan är om vargarna är hungriga på att återupprätta hedern.

Roma

På lördag klockan 18:00 tar vi emot gästerna från Toscana. Nu måste Roma återigen komma tillbaka från en negativ trend och kan Roma verkligen leva kvar i prestationen gentemot Napoli för någon vecka sedan i ligaspelet. Svaret är tveksamt. Att skämma ut sig inför storpublik, hemma på Olimpico, mot Cremonese som lyckats skrapa ihop åtta poäng i ligaspelet är så mörkt att man inte vet vart man ska ta vägen. Frustration, hopplöshet och avgångsrop är det som genomsyrat Roma sen i onsdags och nu gäller det att prestera. Roma har fortsatt god chans på topp 4 och det känns centralt just nu.

Ser man till tillgängliga spelare nu på lördag så ser läget relativt bra ut. Celik lär ta plats i elvan, trots självmål sist så är han det bästa alternativet Mourinho har att jobba med. Anfallspositionen är något som fortsatt diskuterats under torsdagen och fredagen. En position som Roma har haft problem med under de senaste månaderna. Abrahams formdipp är oroväckande, hur lång tid ska det ta innan han faktiskt börjar producera igen. Belotti hittade till slut nätet på stopptid senast men det är fortfarande inte den gamle Belotti, med självförtroende, som springer runt i vår tröja. Enligt Gazzettan är det dock Abraham som får fortsätta halka runt uppe på topp.

Sen måste även Pellegrini nämnas. Vad är det som händer med vår kaptens form egentligen. Han är ofta godkänd på mitten men var är den höga höjden han tidigare visat. Känslan är att han saknar bättre defensiva ankare runt om sig. Pellegrini är en spelare som behöver löpstarka och bollvinnande ankare för att kunna fokusera på det offensiva. Svårt just nu när man har två finlandsfärjor som är alltifrån explosiva bollvinnare.

Skadesituationen ser bra ut. De indisponibla är Spinazzola, Darboe och Wijnaldum. Nicolo Zaniolo är som väntat ej uttagen samtidigt som lånet Diego Llorente från Leeds förväntas finnas med i truppen.

Håll ett öga på: Ja vem ska man välja egentligen? Får hoppas på att jokern Ola Solbakken kan komma in och göra avtryck. Personligen har jag stora förhoppningar på vår nya norrman.

Empoli

Så vad har hänt i Empoli sedan vi borta slog de blåa i september förra året. Uppenbarligen har man varit missnöjd med målproduktionen såhär långt då man i Januarifönstret värvat in tre anfallare. Roberto Piccoli från Hellas Verona, Emanuel Vignato från Bologna och bombern Fransesco Caputo från Sampdoria är nya tillskott tränaren Paolo Zanetti har att jobba med.

Ut så har man släppt Nedim Bajrami till Sassuolo, Sam Lammers till Sampdoria och svenske Emmanuel Ekong som har lånats ut till Perugia som huserar på den nedre halvan i Serie B.

Empolis form är relativt god då de fem senaste matcherna bestått av två vinster och tre kryss. Ett stabilt lag som just nu ligger på en nionde plats i ligan lär komma till Olimpico med en god känsla av att förstöra lördagskvällen i Rom.

Skadelistan består av Tonelli, Grassi, Ismajli och den gamle Roma anfallaren Destro.

Håll ett öga på: Francesco Caputo, den 35 årige anfallaren vet sannerligen hur man gör mål i Serie A och är ett ständigt hot i boxen.

Preliminära laguppställningar:
Roma (3-4-2-1): Rui Patricio; Mancini, Smalling, Ibanez; Celik, Cristante, Matic, Zalewski; Pellegrini, Dybala; Abraham.

Empoli (4-3-1-2): Vicario; Ebuehi, De Winter, Luperto, Parisi; Akpa Akpro, Marin, Bandinelli; Baldanzi; Satriano, Caputo.

Tid: 18:00 lördag 4 februari, Stadio Olimpico
Domare: Federico Dionisi
TV: C More Stream, C More Fotboll

Tips: 1–0 Roma. Det här blir en klassisk Mourinho show där Roma tar ledningen och försöker stänga matchen. Dybala nätar.

La Roma non si discute, si ama! Forza la magica…

 

Johan Rågfeldt@marioragf2023-02-03 11:50:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?