Lagbanner
Stadio Olimpico, 2023-10-01 20:45

Roma - Frosinone

Inför Roma - Frosinone: "Nu får det vara nog"

Inför Roma - Frosinone: "Nu får det vara nog"

Mardrömmen fortsätter. Ett håglöst Roma lämnar Genoa och Stadio Luigi Ferraris med 4-1 i baken. “Giallorossi” har endast lyckats skrapa ihop fem ynka poäng på sex spelade matcher. Romas värsta säsongsstart NÅGONSIN är ett faktum. Sex matcher. En vinst. Tre förluster. Två oavgjorda Två(!) poäng från nedflyttning. Vart ska detta sluta?


Ja, vart ska man börja… Roma hade inte förlorat mot Genoa sedan 2014, men den sviten bröts under torsdagskvällen. Det nyuppflyttade Genoa sprang mer eller mindre åttor runt Roma. Hemmalaget var mycket mer påkopplade och kontrollerade spelet under mer eller mindre hela matchen. Alberto Gilardino eldade på sitt lag med hög entusiasm medan Mourinho såg näst intill livlös ut. Spelarna och Mourinho blev utbuade av sina tillresta supportrar. Det ska bland annat ha skrikits “Visa lite respekt”, Visa lite stake” och “ Nu är det nog med den här sk*ten”. Nä, absolut inget stämde för Roma. Men, det finns ingen tid att deppa. Det är ny match redan på söndag när Roma tar emot Frosinone. 

Frosinone: 
Frosinone är tillbaka i Serie A efter att ha spelat några år i Serie B. Den 116 år gamla klubben gjorde, säsongen 16-17, sin första Serie A-säsong någonsin. Det blev en nedflyttning till Serie B direkt, men lyckades ta sig tillbaka till Serie A två år efter. “Kanariefåglarna” kommer att göra allt de kan för att stanna kvar i den italienska högstaligan. De kommer även att göra allt de kan för att besegra, eller åtminstone ta ett poäng, mot Roma på söndag. 

Nykomlingarna har startat säsongen bra med nio inkasserade poäng och en åttonde plats i tabellen. Åtta placeringar före Roma… Den före detta Roma tränaren, Eusebio Di Francesco har fått ihop det bra. Åtta insläppta mål och nio gjorda mål får absolut ses som godkänt för ett nyuppflyttat gäng. Vinst mot Atalanta visar på att detta är ett lag med kvalité och att Roma verkligen måste komma upp i nivå för att vinna. 

Frosinone har inte direkt några namnstarka spelare att skylta med och har “endast” lyckats ta två poäng på sina senaste två matcher. Men låt er inte luras, detta är ett hårt jobbande kollektiv som sliter i 90 minuter plus tillägg.  De är i Serie A för att stanna. Nykomlingar är alltid lite luriga att spela mot, och jag är minst sagt orolig för hur det ska sluta på söndag kväll. 

Roma:
Efter en usel start med ett poäng på de tre första matcherna har förutsättningarna för Roma att få rätt på spelet varit näst intill optimala.  Ett landslagsuppehåll och ett gynnsamt spelschema bäddade för ett bättre spel och bättre poängskörd. Men icke… Visserligen började det bra med 7-0 mot Empoli, men den matchen är glömd sedan länge. En halvdan insats mot Torino och en urusel insats mot Genoa glöms inte lika lätt. En förlust mot Frosinone kan innebära, beroende på andra resultat, att Roma efter sju omgångar kan ligga på delad sista-plats i Serie A. Man ska inte dra allt för stora växlar nu när det bara har spelats sex matcher och en vinst skulle lika bra kunna innebära att man klättrar upp till en tionde plats. Men oavsett vad så är Roma verkligen i behov av en trepoängare för att inte förvärra den pågående “krisen”. Frosinone, Cagliari och Monza väntar. Nio poäng är mer eller mindre ett måste. Det finns verkligen inte utrymme för fler misstag nu. 

Enligt Il Messaggaro, konfronterade Mourinho sina spelare under onsdagens träning. Han har bestämt sig för att ändra på denna usla inledning. Ryan och Dan Friedkin fortsätter att anförtro sig till Mourinho. De menar att han sitter säkert och att de är säkra på att han kommer att lyckas vända på detta. 

Spelarna måste också bestämma sig för att ändra på detta. Ingen var bra mot Genoa, men vi vet vilka kvaliteter som finns i detta laget. Får “Lubala” till det, så är det en duo av högsta klass. En frisk och kry Pellegrini kan ställa till problem för egentligen vilket lag som helst. I backlinjen behövs det lite justering nu när Llorente förväntas bli borta från spel i två veckor på grund av skada. Kvaliteten finns för att vända på detta, nu handlar det bara om att hitta glöden och viljan. 

Mourinho kan förväntas stuva om lite i sin startelva. 
Förväntade startelvor: 
Roma:
Patricio; Mancini, Cristante, Ndicka; Kristensen, Aouar, Paredes, Pellegrini, Spinazzola; Dybala, Lukaku

Frosinone:
Turati; Oyono, Okoli, Romagnoli, Marchizza; Mazzitelli, Barrenechea, Garritano; Soule, Cheddira, Caso

Intressant fakta: 
- Roma är obesegrade i sina 24 senaste hemmamatcher mot uppflyttade lag -med inte mindre än 22 segrar samtidigt som de snittar nästan tre mål per match. 

Med risk för att man blir lite partisk, så gissar jag på 3-1 till Roma. Nu får det vara nog. Med ett fullsatt Olimpico och med faktan ovan i åtanke, så kan detta bara sluta på ett sätt. Lukaku gör två, Dybala gör ett. 

Forza Roma

Karl Kretz2023-10-01 12:15:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?