Lagbanner
Inför Roma-Juve: Fonsecas sista dans?
Dzeko tillbaka i spel. Kan han bli tungan på vågen i kvällens tuffa match.

Inför Roma-Juve: Fonsecas sista dans?

Det har varit en rörig Roma-vecka, återigen. En vecka med rubriker om allt och inget, som nu ska avslutas med en hyperintressant match.

En vecka med rubriker om en Fonseca som tappat hoppet till klubbens värvningsstrategi. Se bara på hur Fonseca öppet deklarerat sin besvikelse över att klubben inte lyckats landa Chris Smalling. Lite extra anmärkningsvärt var hur Fonseca valde att prata under gårdagens presskonferens. Där uttryckte han just en stor besvikelse över sommarens mercato, ett sätt att kommunicera som spär på ryktena om en eventuell sorti än mer. 
 

Friedkin-familjen har samtidigt, om vi ska tro de italienska tidningarna, verkat mer och mer intresserade av att spana in Max Allegri eller Ralph Ragnick. 

Detta samtidigt som Dzeko-soppan nu verkar nått sin vägs ände och slutat med att Dzeko stannar i Roma istället för att gå till Juventus. Det Juventus som Roma ska spela mot under söndagkvällen. 

Läget i laget då? Bortsett från alla rubriker kommer i Giallorossi till Olimpico med Zaniolo, Perotti, Pastore och Kluivert borta pga skador. Juventus å andra sidan saknar de Ligt, Dybala, Sandro och Bernadeschi. 

Trots i stort sett samma skadeläge är det nog en helt annan Roma-elva som kommer till spel ikväll gentemot Verona. Får jag tippa så tror jag vi får se något i stil med: 

3-4-2-1
Mirante
Mancini - Ibanez - Kumbulla
Peres - Pellegrini - Veretout - Spinazzola
Mkhitaryan - Pedro
Dzeko

Och för Juves del: (enligt TuttoSport)
3-4-1-2

Szcezny
Danilo - Bonucci - Chielini
Cuadrado - McKennie - Rabiot - Frabotta
Kulusevski
Morata - Ronaldo


Självklart kommer de flesta blickarna att riktas mot Dzeko och huruvida han tar revansch på veckan som gått och visar sitt sinne för mål. Isåfall något som det här Roma verkligen är i behov av, något som inte minst märktes i premiären mot Verona. Med Dzeko på banan, troligtvis också med kaptensbindeln på sig kommer Roma att iallafall ha anfallsmässig kvalité på banan igen. Frågan är bara om man lyckas förvalta det? 

Något som dock kan vara värt att lyfta fram är att det, vad det verkar, ser ut att bli en ung, obeprövad men också spännande backlinje i form av 24-årige Mancini, 21-årige Ibanez och 20-årige Kumbulla. Kanske inte det allra bästa att få Juve som motstånd direkt men vi får se, kanske är det perfekt att börja med relativt låga förväntningar mot sig. 

Matchstart kl. 20.45, Stadio Olimpico
TV: CMore
Tips: 1-2. Dzeko sätter en balja men tyvärr tror jag att Juves spets kommer göra livet surt för Roma i afton. Isåfall finns också en stor risk att detta kan vara Fonsecas sista match. 

H2H - Senaste fem matcherna. 
1/8 2020: Juve - Roma 1-3
22/1 2020: Juve - Roma 3-1
12/1 2020: Roma - Juve 1-2
12/5 2019: Roma - Juve 2-0
22/12 2018: Juve - Roma 1-0

Ett sista tillägg. Il Capitano. Francesco Totti fyller idag 44 år! Tanti auguri från Roma-redaktionen! Kanske också en extra morot för Roma att slå Juve i afton? 

 

Erik W@ErikWinell2020-09-27 14:09:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?