Lagbanner
Stadio Olimpico, 2023-03-05 20:45

Roma - Juventus

Inför: Roma - Juventus

Inför: Roma - Juventus

Roma gästas ikväll av ett formstarkt Juventus. Efter Roma oväntat förlorat mot Cremonese i tisdags så behöver Roma snarast hitta tillbaka till vinnarspåret. Speciellt då Juventus har tagit upp jakten på en Champions League plats.

Roma kommer till kvällens drabbning från en 2-1 förlust mot jumbon Cremonese. Cremonese som fram till den matchen inte hade vunnit en enda match i årets Serie A. Det var en match och en matchbild man sett tidigare i framförallt förra årets Roma men även tidigare denna säsong. Frustrerade spelare och en frustrerad tränare i José Mourinho som tog sitt tredje röda kort för säsongen. Däremot missar han inte kvällens match mot Juventus då Roma har överklagat avstängningen och det italienska förbundet har lagt avstängningen på is innan dom kan fastställa domen. Fjärdedomaren Marco Serra har blivit avstängd efter matchen mot Cremonese då ljudupptagningar har bekräftat José Mourinhos sida av historien. Marco Serra ska ha sagt att Mourinho är pinsam och att alla skrattar åt honom samt att han borde åka hem. Positivt besked inför kvällens tuffa match att Mourinho får stå vid sidan om och coacha laget. Annat som var positivt i en annars väldigt tråkig tilställning var att Gini Wijnaldum gjorde sina första 90 minuter för Roma sedan skadan. Det var inte heller bara en insats som man ofta ser när spelare precis kommit tillbaka från en lång skada. Han verkar inte ha tappat det som gjorde han till en av världens bästa tvåvägsmittfältare när han spelade i Liverpool. Duellspelet, lungorna samt offensiva djupledslöpningar.


Paolo Dybala hoppas få fira mot sitt gamla lag ikväll.
 

Juventus har som bekant halkat bak i tabellen då man fick poängavdrag efter att det visat sig att man hade fuskat med värderingar av sina spelare. Trots detta poängavdrag så har man efter en god form nu blandat sig in i kampen om en Champions League plats. Däremot krävs det nog en vinst ikväll för deras del för att dom ska ha en realistisk chans att nå dit. Med Pogba och Vlahovic tillbaka samt en Angel Di Maria i storform så är Juventus ett oerhört slagkraftigt lag igen och det kommer krävas mycket från Mourinhos mannar för att ta tre poäng ikväll. Det finns annars många likheter i hur både Roma och Juventus lag är uppbyggda. En trebackslinje, två wingbacks som är bättre offensivt än defensivt i båda lagen som liknar varandra. En argentinsk fantasista i varsitt lag som har en fri roll och ska stå för det kreativa. En bomber med nummer 9 på ryggen som är bra både rättvänd och felvänd. Det som kanske sticker ut till Romas fördel är isåfall att Juventus inte har någon Lorenzo Pellegrini. Det är i och för sig kanske inte något lag i världen som har en spelare som Lorenzo Pellegrini. En annan sak som sticker ut åt Romas fördel är att det fortfarande inte finns någon tränare i världen som är bättre på att få ett resultat i en enskild match, oftast toppmatch än José Mourinho. Alltså finns det goda chanser att Roma ska kunna ta tre poäng i kvällens tuffa match. Det kommer isåfall krävas förmodligen årets prestation av de gulröda.
 

Förväntad uppställning:

Roma (3-4-2-1): Patricio; Mancini, Smalling, Ibanez; Zalewski, Cristante, Wijnaldum, Spinazzola; Dybala, Pellegrini; Abraham

Juventus ( 3-5-2): Szczesny; Danilo, Bremer, Sandro; Cuadrado, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Kostic; Di Maria, Vlahovic


Avspark: 20:45
Spelplats: Stadio Olimpico
Roma-redaktionen tippar: 2-1, Dybala gör båda.
Forza Roma

Robin Jenelius@RobinJenelius2023-03-05 14:37:12
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?