Lagbanner
Inför Roma-Sampdoria: Äntligen dags igen.

Inför Roma-Sampdoria: Äntligen dags igen.

Äntligen dags för fotboll igen för Roma, första matchen efter uppehållet kommer att äga rum på Olimpico mot Ranieris Sampdoria. Sampdoria fightas nere i botten och Roma jagar tre värdefulla poäng.

 Roma ligger inför omstarten efter pandemin på en femte plats, sex poäng efter Atalanta. Innan Coronan bröt fotbollen så vann Roma de två senaste ligamatcherna mot Lecce respektive Cagliari. 

Fonsecas mannar hoppas på tre nya poäng  när Albin Ekdal och hans Sampdoria gästar Olimpico, Sampdoria som befinner sig på en sextonde plats med bara två poäng ner till strecket.

Säsongens tidigare möte var ett sömnpiller på Luigi Ferraris där siffrorna skrevs till 0-0. En match där det inte var mycket att rapportera om, förutom Justin Kluiverts röda kort.
För Romas del så krävs det att man börjar vinna dessa typ av matcher om man ska en chans på att gå om Atalanta i kampen om CL-platsen. 

Däremot för Sampdoria så räknas varenda liten poäng in i kampen om nedflyttning, efter förlust mot Inter i söndags så väntar som sagt ännu en tuff match.

Det har spekulerats om en eventuell trebackslinje bestående av Smalling, Mancini och Ibanez. Vi får helt enkelt se vad mister Fonseca väljer att mönstra för elva.  


Premilinär startelva:
Roma (4-2-3-1 ): Mirante, Kolarov, Smalling, Mancini, Spinazzola, Veretout, Diawara, Perez, Mkhitaryan, Pellegrini, Dzeko.

När: Onsdag 
Matchstart 21:45 på C More.
Tips: 2-1 Roma, Dzeko, Pellegrini. 

 

Edvin Thunborg 2020-06-23 08:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?