Lagbanner
Stadio Olimpico, 2023-10-26 21:00

Roma - Slavia Prag

Inför Roma - Slavia Praha: Tidig gruppfinal

Inför Roma - Slavia Praha: Tidig gruppfinal

Europaspelet är tillbaka och Roma tar emot Slavia Praha på torsdagskvällen. Pragklubben är, precis som Roma, obesegrade i gruppen och har lyckats kamma hem sex poäng av sex möjliga. Med en sämre målskillnad än Slavia Praha gör att Roma ligger på en andra plats i gruppen så detta är ett ypperligt läge för Roma att ta kommando över grupp G.


Roma: 

Trots en man mer i ungefär 50 minuter, lyckades Roma med nöd och näppe vinna mot Monza då “Il Faraone” lyckades sätta dit bollen i slutminuterna. Det var inte vackert, men en vinst är alltid en vinst och tre blytunga poäng inkasserades. Roma har nu klättrat upp på en sjunde plats i Serie A och bara två poäng från "Europa-strecket". De har nu fyra raka vinster och att den sviten utökas till fem vinster på torsdagkväll är mycket troligt.

Lite rotation i elvan kan vi förvänta oss då Roma gästar Inter på söndag. Trots det är detta en match som bara ska vinnas och trots eventuell rotation finns verkligen kvaliteten för att ta tre pinnar på torsdag. 

Slavia Praha: 
Klubben, som är hemmahörande i Prag, grundades 1892 och är tillsammans med ärkerivalen Sparta Praha, den mest traditionella klubben i Tjeckien. Slavia Praha har också en fin form och har tagit sex av sex i Europa Leaugue och har lyckats plocka 30 poäng i den inhemska ligan vilket resulterar i en andra plats. På första plats, med två poäng före, ligger deras nemesis Sparta Praha. 

Slavia Praha lyckades besegra Servette på bortaplan med 2-0 och körde sedan över Sheriff Tiraspol med 6-0(!) och har därmed imponerande 8-0 i målskillnad. De lär få det betydligt tuffare mot Roma, men dessa siffrorna visar ändå på vilken kvalité laget besitter. Något som också är väldigt imponerande är att de har fem olika målskyttar på sina åtta gjorda mål. Det visar på att de har en fin trupp med många spelare som kan hota Roma. Emellertid är det ändå anfallaren Mojmir Chytil som Roma behöver hålla ett extra öga på. 

Förväntade startelvor: 

Roma (3-5-2):
Mile Svilar; Gianluca Mancini, Evan Ndicka, Diego Llorente; Rick Karsdorp, Edoardo Bove, Bryan Cristante, Leandro Paredes, Stephan El Shaarawy; Andrea Belotti, Romelu Lukaku

Slavia Prague (3-5-2):
Ales Mandous; Lukas Masopust, Tomas Holes, Igoh Ogbu; David Doudera, Jakub Hromada, Oscar Dorley, Christos Zafeiris, Andres Dumitrescu; Mojmir Chytil, Ivan Schranz

Mitt tips: 

Trots ett formstarkt Slavia Praha tror jag att de kommer att få det tufft mot Roma på ett troligtvis fullsatt Olimpico. Roma vinner med 2-0 där Lukaku och Belotti gör ett mål vardera. 

Forza Roma! 
 

Karl Kretz2023-10-25 20:18:20
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?