Lagbanner
Inför Roma-Spezia: Roma Roma Roma bella..
"Alla vägar leder till dig.." Forza Roma!

Inför Roma-Spezia: Roma Roma Roma bella..

Jaha vart ska vi börja då? Låt oss börja med att snacka ner tisdagens mardröm i Coppa Italia mot Spezia.

0-2 efter 15 minuter, Cristante lägger krokben för Maggiore och Galabinov slår så enkelt in 0-1 på straff. Kumbulla med bjudningen till det andra målet, felpass ifrån backlinjen. Samma Galabinov plockar upp den och serverar Ricky Saponara till pinsamma 0-2. 
Såg ut som ingen riktigt brydde sig, jo kanske. Pellegrini och Mkhitaryan såg intresserade ut delvis i matchen. Mayoral bommade och bommade chanser och visar gång på gång varför han ska sitta kvar på den där bänken till mån för Dzeko. 
Precis innan halvtidsvilan skulle Pellegrini reducera på straff, och Roma skulle äga bollen och skapa chans efter chans ända fram tills Mkhitaryan (såklart) skulle lösa kvitteringen i matchminut 73, Roma kunde ha vunnit med både tre och fyra bollar men förlängning blev det. 

Dzeko byts in, Mancini plockar det absolut sämsta andra gula kortet man skådat så han linkar av utvisad i minut nittiotvå, och tjugo-trettio sekunder senare så bestämmer sig Pau Lopez för att springa och sparka ner Spezia-anfallaren och vips så var Roma nere på nio man. De tjugo-tretto sämsta sekunderna man sett, haha kanske det. 
Och som grädde på moset så stångar Daniele Verde (gol del ex) in 2-3-målet och Ricky Saponara fullbordar hånet med att chippa in det fjärde målet på Totti-maner. På Olimpico, mot Roma... 
Nog om det, eller nej juste. Roma gjorde sex byten, ett byte för mycket. Nattsvart kväll på Olimpico. 

Komiskt nog så är det Spezia som kommer på besök igen, och denna gång i ligan med en fräsch kvartsfinal-plats i ryggen. Roma kommer att sakna Mancini (avstängd) och Mirante sen innan. 
Spezia som har gått starkt i ligan de tre senaste matcherna med Nzola i spetsen. Sju poäng på de tre senaste matcherna, kan gå ut och spela helt utan press emot ett mer pressade Roma.

Tre poäng är ett måste för både klubben, fansen, och Fonseca. Annars får han nog packa sina väskor och checka ut från Trigoria. 

Probabli Formazioni: 
Roma 3-4-2-1: Pau, Smalling, Ibanez, Kumbulla, Karsdorp, Spinazzola, Villar, Veretout, Mkhitaryan, Pellegrini, Dzeko. 
Spezia 4-3-3: Provedel, Terzi, Erlic, Vignali, Marchizza, Agouame, Pobega, Gyasi, Verde, Piccoli. 

Var: C More
När: 15:00 Lördag
Tips: 3-1 Dzeko, Pellegrini, Villar

Forza Roma sempre...
 

Edvin Thunborg2021-01-20 20:51:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?