Lagbanner
Stadio Olimpico, 2021-11-28 18:00

Roma - Torino

Inför Roma - Torino: Höga förväntningar på firma Abraham/Zaniolo

Inför Roma - Torino: Höga förväntningar på firma Abraham/Zaniolo

Efter en tuff period kommer Roma till söndagens match med två raka trepoängare, Genoa i ligaspelet och Zorya Luhansk i ECL. I giallorossi behöver fortsätta på inslagen väg för att inte halka efter i kampen om Europaplatserna.

Roma

Felix Afena-Gyan iklädde sig rollen som matchhjälte på Luigi Ferraris i förra omgången. Ett suveränt inhopp av den 18-årige ghananen som stod för matchens båda mål. 2-0-målet är värt att se på ett par gånger om. Trepoängaren följdes upp med en stabil insats i Europa Conference League där ett blekt Zorya besegrades med 4-0 på Olimpico. När Roma drog upp tempot i matchen syntes det tydligt att gästerna från Ukraina inte hängde med och efter mål av Perez, Zaniolo och Abraham gånger två har Roma säkrat fortsatt spel i turneringen. Norrbaggarna Bodö/Glimt ser dock ut att nypa förstaplatsen i gruppen men en omgång återstår. Zaniolo stod för ännu en imponerande match och äntligen kom det förlösande målet. Noterbart att firma Zaniolo/Abraham visade prov på fint samspel och slipar duon bara på effektiviteten så har vi något riktigt spännande på gång.

Efter det svidande nederlaget mot Venezia verkar Mourinho ha hittat rätt formation. När vänsterbacksalternativen inte funnits tillgängliga har El Shaarawy spelat wingback med den äran. Mkhitaryan har dragit sig bakåt i banan och agerat mer av en mezzala. Abraham tillsammans med Zaniolo i en mer central position har också givit resultat med spännande alternativ som Felix och Shomurodov på bänken. Inför matchen mot Torino är det centrala mittfältet en rebus då Cristante och Veretout är out. Pellegrini har i vanlig ordning skadekänningar men väntas få bita ihop och starta tillsammans med Darboe.

Torino

Ivan Juric Torino placerar sig på elfteplats i tabellen när 13 omgångar är spelade. Turins stolthet har varit väldigt upp och ner i sina prestationer och har de senaste sex matcherna vunnit varannan och förlorat varannan. Då man besegrade Udinese med 2-1 senast får vi hoppas att den sviten håller i sig även över denna helgen. Noterbart är att de senaste förlustmatcherna varit mot Napoli, Milan och Spezia, samtliga på bortagräs och med resultatet 1-0. På resande fot har det varit kämpigt för il Toro och enda segern hittills kom borta mot Sassuolo.

Juric lirar med en 3-4-2-1-uppställning där Belotti är lagets odiskutable nyckelspelare. Tyvärr för Torino har murbräckan från Calcinate endast startat fyra matcher denna säsongen och ifall laget ska klättra i tabellen krävs det att Andrea håller sig skadefri. Defensivt är det brassen Bremer som håller ihop det, 24-åringen har endast missat en match hittills och har imponerat stort. Dessutom är han noterad för två mål framåt. Snart 21-årige Wilfried Singo är en sevärd lirare som flyger fram längs högerkanten och som på en bra dag kan ställa till stora problem för motståndarna. Roma-bekantingen Antonio Sanabria är också värd att nämnas tillsammans med lagets främste målskytt Brekalo.

Håll ett öga på: Andrea Belotti – Alltid Belotti när Torino lirar. Il Gallo vet hur man gör mål och lägger alltid ner ett hårt arbete för il Toro.

Tillbakablick
Ingen har väl glömt den 20 april 2016 då Totti, som inhoppare, frälste Roma? Inbytt i den 86e minuten, kvitterade kaptenen med sin första bolltouch i matchen efter bara ett fåtal sekunder på planen. Två minuter senare bombade Francesco in 3-2-målet från straffpunkten och visade än en gång vem som är kungen av Rom.

Inbördes möten, 5 senaste
Torino – Roma 3-1, 18 april 2021
Roma – Torino 3-1, 17 december 2020
Torino – Roma 2-3, 29 juli 2020
Roma – Torino 0-2, 5 januari 2020
Roma – Torino 3-2, 19 januari 2019

Intressant fakta

  • Roma har vunnit 11 av de 13 senaste hemmamatcherna mot Torino. (Alla tävlingar)
  • Lorenzo Pellegrini har gjort fyra av sina fem Serie A-mål på bortaplan.
  • Torino har endast mäktat med 3 gjorda mål på bortaplan, minst i Serie A.
  • Det är bara Ospina i Napoli (7) som har fler hållna nollor än Rui Patricio (5) hittills i Serie A.

Preliminära laguppställningar

Roma (3-4-1-2) Tränare: Jose Mourinho
Rui Patricio; Mancini, Kumbulla, Ibanez; Karsdorp, Pellegrini, Darboe, El Shaarawy; Mkhitaryan; Zaniolo, Abraham

Bäste målskytt: Lorenzo Pellegrini, 5 mål

Torino (3-4-2-1) Tränare: Ivan Juric
Milinkovic-Savic; Djidji, Bremer, Buongiorno; Singo, Lukic, Pobega, Vojvoda; Brekalo, Linetty; Belotti

Bäste målskytt: Josip Brekalo, 3 mål

Tid: 18.00 söndag 28 november, Stadio Olimpico
Domare: Daniele Chiffi
TV: CMore Fotboll
Tips: 3-1. Tammy-gun kopierar doppiettan mot Zorya och Zaniolo krutar in trean från 32 meter. Singo står för gästernas mål.  

Forza Roma, Forza Lupi!



Källor: asroma.com, romanews.eu, whoscored.com, tvmatchen.nu
 

Joakim Hulander2021-11-27 15:11:14
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?