Lagbanner
Stadio Olimpico, 2023-11-26 18:00

Roma - Udinese

Inför Roma - Udinese: Roma för femte raka hemmasegern

Inför Roma - Udinese: Roma för femte raka hemmasegern

I helgen drar Serie A igång igen efter landslagsuppehållet. Roma, som efter en katastrofal insats i Prag och en helt okej insats i derbyt, har mycket att bevisa när Udinese kommer till “den eviga staden”. Bortalaget har haft det relativt tufft och ligger på en 16e plats. Roma kan, med lite hjälp av andra resultat, kliva upp på en femteplats vid vinst på söndag. Då kan man vara ett poäng från en fjärdeplats och är verkligen med och slåss om CL-platserna, något som kändes smått otroligt för några

AS Roma:

Efter en poäng på de två senaste matcherna bör Roma vara hungriga för en trepoängare. Skadeläget i truppen ser okej ut. Smalling är fortsatt borta och Pellegrini är tveksam, men Renato Sanches är tillbaka i träning. Det argentinska radarparet, Dybala och Paredes är tillbaka från deras landslagssamling och ser ut att vara i god form. Den sistnämnda har haft det tuffare i Roma än förväntat, men är mer än redo att ta revansch på sig själv, enligt Corriere dello Sport. De skriver även att han vet om att det inte är lätt att ta plats på mittfältet när en frisk Pellegrini är tillbaka, men han kommer att göra allt för att bevisa att han har vad som krävs. Hoppas att vi får se det på söndag. 

Att kamma hem tre viktiga pinnar på ett kokande Stadio Olimpico borde räcka som tändvätska. Roma har visat sig vara väldigt starka på hemmaplan och har tagit fyra raka hemmasegrar, vilket också borde fungera som någon form av tändvätska. Lukaku, som kommer hem efter ett sensationellt landslagsuppehåll, kommer att bli väl bevakad av Udinese-försvaret. Udineses slovenska försvarare, Jaka Bijol, har fått uppdraget att försvara den belgiska jätten. Han sade till La Gazzetta dello sport att han verkligen ser fram emot duellen med Lukaku och att han vet vad han är kapabel till att göra. Är det komplimanger eller är det ett försök till att psyka “Big Rom”? Oavsett vad, kommer Jaka att få det oerhört tufft på söndag. 

Det har skrivits mycket om Mourinhos framtid i Roma den senaste tiden. Först, var det nästan helt klart att detta skulle bli den sista säsongen i huvudstaden. Men nu har läget ändrats lite. Portugisen har sagt att han är öppen för förhandling. Han har även sagt att han trivs mycket bra i huvudstaden och har en stark koppling till Roma-fansen. Han har gång på gång berömt fansen och sagt att det är helt otroligt och att han aldrig har varit med om fans likt dessa. Kärleken mellan Mourinho och fansen är ömsesidig. Fansen visade sin support till “The Special One” genom att skriva “José för alltid” på en mur utanför Trigoria. Det har varit tydligt redan sedan dag ett, vad alla i och runt Roma tycker om Mourinho. Han är dock tydlig med att han enbart tänker på Roma för tillfället och speciellt ligger fokus nu på matchen mot Udinese. 

Udinese:
Udinese, har som sagt börjat säsongen ganska dåligt poängmässigt. Däremot ljuger tabellen lite. De har stundtals spelat fin fotboll, med exempelvis en bortavinst mot Milan. Mourinho sa till Rai att detta kommer bli en tuffare match än vad folk tror. 

“Bianconeri” grundades för 127 år sedan och är en klassisk italiensk klubb. Deras pokalskåp är inget att skryta med, däremot har de många säsonger i Serie A, vilket visar på att det är en klubb med erfarenhet av att spela mot de bästa lagen i Italien. Trots att de, som sagt, besitter mycket kvalité, så är det inte lika nervöst och oroligt att möta Udinese idag jämfört med för 10-15 år sedan. Udineses fanbärare, Antonio Di Natale som ofta jämförs med Del Piero, var en otrolig spelare. Han gjorde 191 mål på 395 matcher och var även en tongivande spelare i det italienska landslaget. I dagens Udinese finns det inte riktigt någon som håller samma klass som Di Natale. Den spanska anfallaren Gerard Deulofeu är kanske den farligaste spelaren. Han är dock skadad och har varit det under en lång tid, vilket kan vara en förklaring till varför de bara har tagit en vinst på sina tolv inledande matcher. Utan spanjoren finns det inget namn som sätter skräck i en. Udinese har mer eller mindre kryssat sig igenom säsongsinledningen, med åtta oavgjorda på tolv matcher. Med den statistiken i ryggen, och en skadad Deulofeu, känns det som att Udinese som bäst får med sig ett kryss. Men vi ska komma ihåg, de möter Roma, då kan ALLT hända. 

Mitt tips: 
Roma kommer att vara det spelförande laget, och Udinese kommer att få satsa på kontringar, omställningar och fasta situationer för att näta. På tal om fasta sitauationer, Roma har haft minst sex hörnor i sina senaste möten med Udinese och jag tror att minst ett mål görs på hörna. 

Roma vinner med 3-0, med två mål av Lukaku och ett hörnmål av Mancini. 


Förväntade laguppställningar: 

AS Roma (3-5-2):
Rui Patricio; Evan N´Dicka, Diego Llorente, Gianluca Mancini; Leonardo Spinazzola, Eduardo Bove, Leandro Paredes, Bryan Cristante, Rick Karsdorp; Paulo Dybala, Romelu Lukaku

Udinese (3-5-2):
Marco Silvestri; Nehuen Perez, Jaka Bijol, Joao Ferreira; Jordan Zemura, Martin Payero, Walace, Lazar Samardzic, Festy Ebosele; Isaac Success, Roberto Pereyra

Forza Roma!

 

Karl Kretz2023-11-25 21:12:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?