Lagbanner
Stadio Olimpico, 2022-09-18 18:00

Roma - Atalanta

Inför Roma v Atalanta: "Dags för laget att hänga på Dybala"
Får Dybala jubla ikväll igen? - det får också gärna bli någon annan som bidrar i offensiven!

Inför Roma v Atalanta: "Dags för laget att hänga på Dybala"

Paulo Dybalas ankomst till Roma har varit fenomenal. Bra insatser har varvats med en hel del hajp från hemmapubliken. Ikväll krävs det att resten av laget hänger på.

Roma kommer till matchen med en stabil insats mot ett decimerat Helsingfors i bagaget. Finländarnas tidiga utvisning gjorde att det egentligen aldlrig var någon fara och Roma kunde rättvist vinna matchen med 3-0. 

Problemen och bekymren finns istället om vi kollar till spelet i Serie A. 

Där var det länge sedan en riktigt övertygande insats kom, jag tänker på den mot Monza den sista augusti. Därefter har vi blivit kölhalade av Udinese, tappat allt i Ludogorets och fått stångas för att besegra Empoli

Paulo Dybala har med sina fyra mål och två assist varit en starkt bidragande orsak till att poängen och segrarna har börjat trilla in. Nu är det hög tid att börja spana på resten av laget, som på pappret bör kunna utmana i toppen av Serie A. 

Med andra ord, Andrea Belotti, Nicolo Zaniolo, Leonardo Spinazzola med flera. Jag kollar på er. Det är dags att steppa upp. 

Atalanta brukar vara ett tufft motstånd för Roma och har fått en fin start på Serie A. Senast mot Cremonese blev det dock bara oavgjort så kanske är det perfekt läge för Roma att ta sig an "La Dea". 

Som brukligt är det lite smått okända spelare som lyft i Atalanta och den här säsongen bärs laget av bland annat den 24 årige nederländske Teun Koopmeiners (som var på väg till Roma förra sommaren). Koopmeiners, Demiral och Toloi har gjort att defensiven varit ramstark och i ukrainske Malinovskyi är det alltid farligt när bollen är på offensiv planhalva. 

Det kommer bli tajt men jag tycker att Roma behöver visa sin större kostym ikväll. Mot Juventus var det en hel del flyt inblandad i vår poäng. Nu vill vi förtjäna en seger än mer. 

Saker som talar för Roma
+ Paulo Dybala -
Argentinaren har varit en succé längst fram och så länge han är skadefri är det få i Serie A som kan stoppa honom. 
+ Att offensiven börjar trumma igång -
Det har varit relativt blött krut ett par matcher nu men med tanke på att både Pellegrini och Belotti fick näta senast kanske det är dags nu. Lägg därtill Abraham och Zaniolos sparkapital så kanske vi kan få oss ett par viktiga kassar?
+ José Mourino - Han älskar matcher som betyder något. Det är just en sådan ikväll. 

Saker som talar emot Roma
 + Atalantas lag -
Laget Atalanta imponerar alltid och det finns nästintill alltid en stark tro på lagbygget. Något som får laget att hålla ihop även när de ska svettas framför "Roma, Roma, Roma". 
+ Luftduellerna - I Atalanta är man vana att stångas i luften och det finns flera spelrae som kan knoppa in en eller två bollar. I Roma är just luftkapaciteten inte lika stor. Det kan med andra ord slängas in ett par snöbollar ikväll. 
+ Malinovskiy - Vill också lyfta fram en av världens bästa distansskottare, Ruslan Malinovskiy. Killen har ett sagolikt och farligt skott som nog gör varenda försvarare, målvakt och tränare orolig. Viktigt att Romas defensive mittfältare kan hålla stenkoll på denne. 

Förväntade elvor: 
Roma
: Patricio - Mancini, Smalling, Ibanez - Celik, Cristante, Matic, Spinazzola - Pellegrini, Dybala - Abraham
Skadade: El Shaarawy, Zalewski

Atalanta: Musso - Toloi, Demiral, Okoli - Soppy, Koopmeiners, Roon, Hateboer - Lookman, Ederson - Höjlund.
Skadade: Djimisti, Zapata

Redaktionen tippar. Tajt match där båda lagen oftast är starka defensivt. Jag tror ändå på Roma-seger. Malinovskiy sopar in ett i första. I andra så kommer Roma ut tidigt och både kvitterar och tar ledningen genom just Dybala och en inhoppande Belotti. 

Daje Roma! 

Erik Winell@ErikWinell2022-09-18 09:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?