Lagbanner
2022-04-14 21:00

Roma - Bodø/Glimt

Inför Roma v Bodö: "Kasta bäst som kastar sist"
Rick Karsdorp ska sätta fart på vändningen mot Bodö.

Inför Roma v Bodö: "Kasta bäst som kastar sist"

Roma - Bodö/Glimt har den här säsongen växt fram till ett riktigt hatmöte. Inte minst efter snöbollarna och bråket i spelartunneln senast. Ikväll står en semifinal på spel.

Vad är väl en Conference League-semifinal? 
Den kan vara grå, tråkig och betydelselös. Men också, den kan väcka en titeltörstande klubb och få oss supportrar att hoppas om än större triumfer. 

Roma har den här säsongen gått flera riktigt heta duster mot Bodö/Glimt. Jag tänker inte bara på den pinsamma 1-6-förlusten i Norge utan också om våra två andra matcher mot den norska succéklubben. Att då få vinna den fjärde ronden ikväll och skicka bort varenda Bodö-minne upp och iväg, långt över polcirkeln, kan vara viktigare än vi tror i att Mourinhos Roma ska ta fart på riktigt nästa säsong. 

Vinner vi mot "omöjliga" Bodö så är vi en av de riktigt stora titelkanditaterna och en titel är en titel. Speciellt om ditt lag tränas av José Mourinho. Mourinho som har hånats för sin sejour i Manchester United står alltjämt som bäste tränare sedan Alex Ferguson. Anledningen? Hans titlar, däribland Europa League. 

Jag tror också att Conference League-matcherna kommer ge Mourinho svar på vilka spelare han kan lita på när det vankas slutspelsmatcher. Mourinho och Friedkins siktar högt med detta Roma och vill nog se att det är spelare som också är villiga att sikta högt. Och som står pall när ett arktiskt lag kommer på besök, ett lag som nog är extra uppeldat efter att ha fått sin tränare, Kjetil Knutsen, avstängd efter dusten i spelartunneln senast. 

I Roma är Lorenzo Pellegrini tillbaka i spel efter avstängning mot Salernitana. Kaptenen lär nog spela en helt avgörande roll i kampen om semifinalplatsen. Spinazzola är också med men lär även han få plats på bänken. 

I motståndargänget, som sägs ha sovit dåligt på sitt hotell nära Vatikanstaten, saknas eventuellt Brede Moe och Amahl Pellegrino. Bägge blev skadade i Bodös senaste match mot Sandefjord. 

Avspark 21.00. Snö- och minusgrader-fritt!

Förväntade elvor: 
Roma

(3-4-1-2): Rui Patricio; Kumbulla, Smalling, Ibañez; Karsdorp, Cristante, Oliveira, Zalewski; Mkhitaryan, Pellegrini; Abraham
Bänken: Fuzato, Mancini, Viña, Maitland-Niles, Spinazzola, Bove, Diawara, Felix, El Shaarawy, Zaniolo, Pérez, Shomurodov

Bodø/Glimt
(4-3-3): Haikin; Sampsted, Moe, Hoibraaten, Wembangomo; Vetlesen, Hagen, Saltsen; Solbakken, Espejord, Sorli
Bänken: Smits, Larsen, Kvile, Konradsen, Fet, Mugisha, Koomson, Nordas, Boniface

Erik Winell@ErikWinell2022-04-14 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?