Lagbanner
Stadio Olimpico, 2021-10-03 18:00

Roma - Empoli

Inför Roma v Empoli: Derbyreaktion sökes
Abraham och Mourinho måste ta sig tillbaka på vinnar-rälsen igen!

Inför Roma v Empoli: Derbyreaktion sökes

Allt som hade byggts upp till förra söndagen raserades fort när Roma förlorade i derbyt mot Lazio. Nu, en vecka senare krävs det att vi hoppar på vinnartåget i Serie A igen. Upp till bevis Roma!

Roma kommer alltså till spel med en blytung derbytorsk i ryggen. En derbytorsk som kom efter en ganska blek insats på Olimpico senast. Sarri lyfte Lazio-örnen. Mourinho lyfte ingenting. Tyvärr. 

Nu krävs det dock att Roma flyger igen för att vi på allvar ska kunna säga oss vara med i jakten på CL-platserna. 

Senaste matchen för Roma var dock inte mot Lazio utan den spelades i torsdags när Roma vann behagligt med 3-0 mot Zorya Luhansk i UEFA:s tredjedivision (vilken inte är jättehögt prioriterad av undertecknad...). En hyfsat roterad elva spelade då men det är ändå anmärkningsvärt att flera spelare, exempelvis Cristante och Ibanez fick 90 minuter vardera. 

Just Cristante sa efteråt att derbyt är någonting som måste glömmas bort. Fort! 
- Det är oerhört viktigt att vi kommer tillbaka och vinner. Det var viktigt att vinna mot Zorya och det kommer vara det på söndag. Derbyt är över. Det var en stor besvikelse men nu måste vi lägga fokus på våra matcher som ligger framför. 

Mourinho ville heller inte han vara sen att pika Lazio. 
- För några dagar sen så dominerade vi mot ett lag som spelade smått och var litet - men vi förlorade. Utan skador och utan slitna spelare kommer vi att fortsätta kämpa. Vi har många utvilade. Jag är positiv. 

Status Roma
Roma kommer till spel med en återvändande Pellegrini (när skriver du på nytt kontrakt Lorenzo!?) och egentligen sägs den enda som inte är med på söndag vara Leonardo Spinazzola. "Spina" som vi dock har sett på bilder igång med joggingen igen. Längtar redan till december/januari när sommarens bäste ytterback är tillbaka i spel igen. 

Corriere Dello Sport tror på följande elva och jag kan inte annat än att instämma: 
(4-2-3-1) Rui Patricio - Karsdorp, Mancini, Ibanez, Vina - Cristante, Veretout -  Zaniolo, Pellegrini, Mkhitaryan - Abraham

Status Empoli
Empoli har fler borta då Andreazzoli saknar Fiamozzi, Tonelli och Damiani. Således lär vi få se en elva något i stil med detta: 
(4-3-1-2) Vicario - Stojanovic, S. Romagnoli, Viti, Marchizza - Haas, S. Ricci, Bandinelli - Bajrami - Pinamonti, F. Di Francesco. 

Nykomlingen har gjort en stark start, inte minst Nedim Bajrami, så för Romas del gäller det att inte lägga någon sekund av tankar på underskattning. 

Roma-redaktionen tippar på en 3-1-seger. Zaniolo tar sig tillbaka in i målprotokollet, Veretout gör ett straffmål och Abraham petar in en retur. 


Till sist, Även Italien börjar närma sig fulla läktare igen och vad jag har förstått så är det 75% som gäller för Olimpico på söndag. 

Daje! 

Erik Winell@ErikWinell2021-10-02 09:20:14
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?