Lagbanner
2021-03-07 12:30

Roma - Genoa

Inför Roma v Genoa: Jakten på Europa fortsätter
Dags för nya Roma-poäng i jakten på Europa?

Inför Roma v Genoa: Jakten på Europa fortsätter

Söndagens lunchmatch bjuder på ännu en viktig Roma-match i kampen om Europaplatserna - och i och med att Roma spelar mot ett lag utanför topp-8 är det väl givet att det blir tre poäng? Eller?

Den senaste Roma-veckan har som vanligt gått allt annat än spikrakt upp eller ned. En riktigt dålig match mot Milan följdes upp av en ganska bra och inte minst gastkramande insats mot Fiorentina nu i onsdags. 

Det var dock en dyrköpt seger i Florens. Något som gör att det finns en hel del frågetecken inför söndagens lunchbatalj på Olimpico. 

Den kanske allra mest kostsamma skadan rör den som drabbade Jordan Veretout under onsdagen. Fransmannen har varit en väldigt viktig kugge för Roma men såg ut att ha skadat höger baksida lår riktigt allvarligt vilket gör att mycket tyder på att säsongen kan vara över, eller i alla fall en månad bort. Det som dock togs med som ett positivt besked var att under samma match så tog Amadou Diawara ett par steg framåt vilket nog gör att han kan funka som en helt okej ersättare för vår fine fransman.
Trots att han är långt från den spelare och med de spelaregenskaperna som Veretout innehar. 


Diawara kan komma att få spela en mycket större roll när Veretout är skadad

Mancini var även han en spelare som såg ut att ha skadat baksidan under matchen mot Fiorentina. De flesta uppgifter tyder dock på att detta är en lindrig sträckning av baksida lår och mittbackskuggen lär vara tillbaka redan på söndag. Viktigt att ha så många som möjligt friska nu när det vankas åttondelar i Europa League och livsviktiga poäng att jaga om i toppen av Serie A. 

Hela skadelistan, hur ser den ut? Jovars, orkar ni med den igen - den är lång! 
Nicolo Zaniolo, Davide Santon, Roger Ibanez, Riccardo Calafiori, Edin Dzeko, Jordan Veretout, Bruno Peres och Bryan Cristante. De två sistnämnda är inte helt borträknade ännu men är stora frågetecken. 

Marash Kumbulla är också avstängd vilket gör att det återigen blir en backlinje med minst en spelare som inte är back... 

Drar vi ihop skadeläget och torsdagens europa-match mot Shaktar skulle jag vilja se en Roma-elva mönstrad något i stil med: 
(3-4-1-2): Lopez - Mancini, Smalling, Cristante (?) - Karsdorp, Villar, Diawara, Spinazzola - Pellegrini, El Shaarawy - Borja Mayoral. 

Känslan är att det också skulle kunna gå att skifta ned Diawara som en av tre mittbackar om inte Cristante är tillgänglig och därmed låta Pellegrini flytta ned ett steg vilket kan ge rum för "Il Faraone" bakom Borja Mayoral. Alternativt att Mkhitaryan får lite vila efter att ha sett rejält sliten ut ett tag. Men, men, det beslutet är upp till mister Fonseca

El Shaarawy lär nog ta plats i startelvan och få en hel del uttrymme offensivt. 

Vad är status i bortalaget då? 
13:e-placerade Genoa kommer till spel med en oavgjord derbymatch i bagaget (kan Roma hoppas på ett litet mentalt slitet Genoa som en effekt av det?). Sedan tiidgare har dock laget en okej form med endast en förlust på de fem senaste. Det har dock, förutom just förlusten mot Inter inte varit några av de allra största lagen på besök hos mister Davide Ballardini. 

Lagets meste målskytt, Roma-bekantingen Mattia Destro har dock haft blött krut i bössan på sistone. Inget mål alls sen den sista januari men nog lär han vara sugen på att näta mot sitt gamla lag på söndag. En stor varningsflagg där med andra ord! 

Destro har haft det lite motigare på sistone - Lyfter han mot sitt gamla lag? 

Förväntad elva Genoa
(3-5-2): Perin - Criscito, Masiello, Radovanovic - Zappacosta, Badelj, Zajc, Strootman, Goldaniga - Destro, Shomurodov

Avspark 12.30

Väderlek: Molnigt, 14 grader. 
Roma-redaktionen tippar: 3-1 till Roma. Målskyttar: Mayoral, El Shaarawy, Pellegrini och Destro

Senaste fem mötena: 
11/8 2020 Genoa v Roma 1-3
19/1 2020 Genoa v Roma 1-3
25/8 2019 Roma v Genoa 3-3
5/5 2019 Genoa v Roma 1-1
16/12 2018 Roma v Genoa 3-2
Det har en tendens att bli målrikt... Mycket talar förstås för mycket mål imorgon med. 

Erik Winell@ErikWinell2021-03-06 09:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?