Lagbanner
Inför Roma v Inter: "Magkänslan är inte på topp"
Förre Roma-anfallaren Edin Dzeko lär väl göra mål mot sitt gamla lag?

Inför Roma v Inter: "Magkänslan är inte på topp"

Ett skadeskjutet och avstängt Roma ska försöka studsa tillbaka efter floppen mot Bologna i veckan. Kvällens motstånd är dock långt ifrån någon mumsbit.

Det är mestadels tack vare att många av topplagen i Serie haft mediokra säsonger som Roma fortfarande har en chans på CL-platserna. Som det sett ut på senare tid känns det dock inte särskilt nära. Mot Bologna blev det tydligt att avsaknaden av Lorenzo Pellegrini är blytung för dagens Roma. Många gånger hade Roma bollinnehavet men det saknades verkligen någon som kunde bryta genom. 

Utan Pellegrini är Roma ett mittenlag - Så är min känsla just nu. Tyvärr. 

Men fotboll är fotboll och allt kan hända - Således måste vi ändå våga blicka fram mot kvällens match mot scudetto-jagande Inter. 

Roma kommer till Olimpico med ett långt ifrån ordinare lag. Pellegrini är borta året ut. El Shaarawy är tveksam till start, Felix Afena-Gyan är fortfarande sjuk i COVID-19 och Tammy Abraham och Rick Karsdorp är avstängda. Med andra ord ser jag åtminstone fyra ordinare spelare borta, och sen då Spinazzola som dock sägs vara tillbaka snart igen. 

Det blir tufft ikväll ni. 

Corriere Dello Sport skriver att Mourinho väntas plocka in Shomorudov från start som striker och att Ibanez tar Karsdorps plats på högerbacken. Det råder dock frågetecken kring om Mourinho väljer en tre-back eller fyrbackslinje. Personligen ser jag gärna bara Ibanez och Mancini som mittbackar. Mourinho sägs dock ha Smalling som favorit.  

Förväntad elva (AS Roma): 
(4-2-3-1): Rui Patricio - Ibanez, Mancini, Smalling, Vina - Cristante, Veretout - Mkhitaryan, Zaniolo, Perez - Shomurodov

För att ta temperaturen på kvällens motståndare tog Roma-redaktionen hjälp av den välkände Interistan Siavoush Fallahi. 

Lördagens kvällsmatch är för Inter en nyckel i att komma in i toppfajten på riktigt igen. Hur är känslan i "Nerazzurri"? 

Känslan är bra, Inter spelar en bra fotboll där kvalitet kombineras med kvantitet. Laget har senaste matcherna skapat många målchanser och släppt till få, det är kul att se på Inter och kan man slå Roma så skickar man en signal till ligan.

I Roma går det desto knackigare - Som interista, hur ser du på dagens Roma (och Mourinho såklart)?
Jag tycker Roma ofta har presterat bra fotboll den här säsongen, däremot saknas det kvalitet i laget för att skörda resultsten av det positiva laget presterar fotbollsmässigt. Det är också en del tunga beslut från domarna som gjort skillnad i matcherna. Abrahams gula sist är inte matchavgörande på något sätt men det är skrattretande och har en effekt på kommande match. Det finns såklart fler värre beslut som påverkat och det måste vara frustrerande. Jag vill dock också framföra kritik mot Mourinho. Hans hantering av Bodö Glimtmatcherna tyckte jag inte om, han behöver även bänkspelarna i form och redo att gå i krig. Där finns det att jobba på men hittills tycker jag Roma gör det bra som är med i racet om fjärdeplatsen. 
 

Hur sköter sig vår förre anfallare Edin Dzeko i Milano? Gör Dzeko mål på lördag? 
Dzeko är en nyckelspelare i dagens Inter, han sköter sig väldigt bra och även om han ibland försvinner ur matchbilder blixtrar han till med sin klass. Hans mål och assistfacit är redan bra och jag har personligen velat se honom i Milano en längre tid. Jag tror inte han gör mål mot Roma, men konstigare saker har ju hänt.  

Några orosmoln i Interlägret inför matchen? 
Darmian och De Vrij missar matchen. Frågetecken sätts för Bastoni. Det är egentligen inget att vara orolig för men det är klart man vill ha bäst lag på planen. Sett till Romas skade och avstängningsläge så känner jag inte för att klaga på något.

Till sist, hur slutar marchen?

Det här är en viktig match för Mourinho. Han säger det nog inte utåt, men han vill aldrig förlora mot sina f.d. lag och jag tror roma kommer bjuda på en benhård defensiv där nyckeln för Inter blir att göra mål tidigt för att locka fram Roma. Jag tror på en Intervinst med 1-2
 

Slutligen, från Roma-håll önskar vi oss såklart en inställning att Roma inte har någonting att förlora. Det här brukar vara en inställning som Mourinho faktiskt kan anamma och få in i sina lag, även om vi inte sett mycket av det just i årets Roma. Således, det är väl det som vi har att bygga vårt hopp på. Och - såklart - ett fullsatt Curva Sud som vill se en Roma-seger när Mourinho tar sig an sitt forna lag. 

Inbördes möten? Där är statistiken faktiskt lite spännande. De senaste sju matcherna har gett hela sex stycken kryss - Får vi ett kryss idag är i alla fall jag mer än nöjd. 

Roma-redaktionen tippar matchen. 
Inledningsvis får vi en tuff fajt. Chanserna väller fram och tillbaka men jag är pessimistisk när det kommer till den andra halvleken. Romas bänk är tunn som den allra tunnaste pizzaslice och jag har svårt att se Roma hänga med i 90 minuter. Således, 1-2. Edin Dzeko gör förstås minst ett mot sitt gamla gäng. 

Erik Winell@ErikWinell2021-12-04 08:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?