Lagbanner
Stadio Olimpico, 2021-09-23 20:45

Roma - Udinese

Inför Roma v Udinese: Har det börjat krackelera?
Nu måste vi få se jubel i Roma igen!

Inför Roma v Udinese: Har det börjat krackelera?

I söndags inkasserade Roma säsongens första förlust. Detta efter en match där laget stundtals var synnerligen bleka. När vi nu går in i säsongens än så länge viktigaste vecka (derby på söndag) höjs frågetecknen för hur starkt detta Roma egentligen är.

Förlust med 3-2 senast mot bottenlaget Hellas Verona. Visserligen var det mot ett lag med en ny tränare, vilket Mourinho yrkade på, men samtidigt. Insatserna från samtliga utom Pellegrini och Patricio var undermåliga. 

Med tanke på den hybris som rått sedan säsongsstarten med en Mourinho som sett ut att stortrivas i Roma börjar åtminstone jag bli lite orolig. Var det bara den här succéen vi fick? 

Nu vill jag inte skriva en hemsk prognos här och tror inte helt riktigt på den heller. Det jag vill se under torsdagen är ett lag som reser sig. Udinese gjorde en dålig insats senast mot Napoli (förlust med 0-4) samtidigt så har också de haft en stark säsongsstart. 

I Udinese saknas Ilija Nestorovski och Iyenoma Udogie sedan tidigare. Samtidigt så fick lagets danske back, Jens Stryger Larsen utgå senast mot Napoli och är osäker till start. 

Hemmalaget har ett relativt gynnsamt skadeläge och faktum är att den ende som definitivt saknas är Leonardo Spinazzola. Matias Vina och Henrikh Mkhitaryan ska enligt uppgift vara helt fräscha igen efter sina mindre skador och förhoppningsvis ser vi de bägge på planen igen. Tyvärr har Calafiori (Vinas ersättare) varit en blek kopia av det han bjöd på förra såsongen. 

Förväntade elvor: 
Roma (4-2-3-1): Patricio - Karsdorp, Mancini, Ibanez, Vina - Cristante, Veretout - Zaniolo, Pellegrini, Mkhitaryan - Abraham
Udinese: (3-5-2): Silvestri - Samir, Nuytinck, Becao - Larsen, Pereyra, Walace, Arslan, Molina - Deulofeu, Pussetto. 

Som sagt, kraven på Roma är att komma upp på vinnarhästen igen. Således lär Mourinho frångå sitt experiment från i söndags med Shomurodov som ytterspringare. Trots bleka insatser tror jag inte heller Zaniolo blir petad nu och jag ser det lite som en perfekt match för Zaniolo att varva upp inför derbyt. Roma lär äga bollinehavet medan Udinese kommer ligga på kontring. 

Jag både tror och hoppas att vi klarar av det här. För förra årets Roma kunde söndagens förlust varit början på ett mentalt mörker, för Mourinhos Roma får inte så vara fallet. 

Avanti! 

(Redaktionens tips: 3 - 1 till Roma (Zaniolo, Pellegrini och Abraham))

Erik Winell@ErikWinell2021-09-23 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?