Lagbanner
Stadio Olimpico, 2022-04-10 18:00

Roma - Salernitana

Inför Salernitana: "Hur hård är en norsk snösmocka?"
Nya mål för Abraham?

Inför Salernitana: "Hur hård är en norsk snösmocka?"

Ny resa till Norge. Nytt snöfall. Ny blytung förlust mot omöjliga Bodö Glimt. Det är vad Roma har i bagaget när jakten på Europa fortsätter under söndagen.

Roma flög till nordnorge för att ta revansch på sig själva. Revansch för den 1-6-förlust som satte Roma i hela fotbollsvärldens skamvrå tidigare den här säsongen. Då placerade Mourinho spelare som Villar, Reynolds, Mayoral och Diawara i denna skamvrå. Den här gången skulle de ursäkterna inte få finnas. Den här gången skulle Roma visa sin tyngd. 

Men. Tyngden väger lätt när det är det omöjliga Bodö/Glimt som står som motstånd och spelplatsen är Aspmyras konstgräs. 1-2 slutade matchen och inte var det orättvist. 

Rubrikerna efter förlusten handlade om väldigt mycket annat än själva 1-2-förlusten för Roma. Istället var snöbollar kastade mot Tammy Abraham och Jose Mourinho i fokus. Men också det, enligt norska uppgifter, påhopp som Romas Nuno Santos gjorde mot Bodös tränarstab, däribland huvudtränare Kjetil Knutsen. Bodö skriver bland annat att det finns videoupptagningar som visar på handgemäng. 

Vem som har rätt i den soppan låter vi vara osagt men anmärkningsvärt är förstås att ärendet gått vidare till polisen och att bägge klubbarna gått ut och gjort offentliga uttalanden för att fördöma varandra. Klart är att Roma inte är i full harmoni när Norge står som destination. Efter förra förlusten mot Bodö tog det ett gäng matcher innan det gick att lita på Roma igen. Tvingas vi ner i en sådan Norge-svacka nu igen så börjar det bli prekärt att nå åtminstone Europa League. Ett mål som är rimligt och som måste uppfyllas för att den här säsongen ska få ett godkänt betyg. Mourinho har heller inte några spelare att kasta förlustens snöbollar på utan laget som torskade mot Norge är det bästa vi har att tillgå. Allt det här oroar.

För... Det är ju en match på söndag också...

Trots förlusten uppe i Arktis så fortsätter Roma vara uppe i en imponerande svit i Serie A. Tio matcher utan förlust är det uppe i just nu och Roma är således i högsta grad med i kampen om Europa League, men det finns också ett hopp om Champions League, förutsatt att Juventus storknar.

Tabelläget
4. Juventus 31 47-27 59 poäng
5. Roma 31 51-35 54 poäng
6. Lazio 31 60-46 52 poäng
7. Atalanta 30 52-34 51 poäng
8. Fiorentina 30 49-38 50 poäng

Kort och gott, Salernitana måste besegras. 

Det gjorde Roma i det senaste mötet när Mourinhos lag vann med hela 4-0. Salernitana har inte rosat marknaden sedan dess och det krävs ett mirakel för att laget från Amalfikusten ska kunna undvika Serie B. 

Lorenzo Pellegrini är avstängd. Nicolo Zaniolo väntas ta dennes plats och det är väl ett perfekt läge för lite fler Zaniolo-mål? 
Mancini är skadad, undersökningar av dennes knä pågår, och Smalling lär ersätta i trebackslinjen. I övrigt relativt oförändrat. 

I Salernitana finns tidigare Roma-spelarna Diego Perotti och Federico Fazio men bägge väntas missa matchen mot Roma. 

Det här är en match som ska gå förhållandevis smidigt att ta hem - Frågan är bara hur rejäl den där snösmockan i Arktis var. 
Roma-redaktionen är dock hoppfulla och tror på en stabil 3-0-vinst. 
 

Daje! 


Förväntade elvor
Roma

Patricio; Kumbulla, Smalling, Ibanez; Maitland-Niles, Cristante, Oliveira, Vina; Zaniolo, Mkhitaryan; Abraham
Salernitana
Belec; Gyomber, Radovanovic, Ranieri; Mazzocchi, Bohinen, Ederson, L. Coulibaly, Ruggeri; Mikael, Djuric

 

Erik Winell@ErikWinell2022-04-09 09:04:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?