Lagbanner
Stadio Comunale Luigi Ferraris, 2022-04-03 18:00

Sampdoria - Roma

Inför Samp v Roma: Tammy Abraham kan skriva historia
Ikväll kan Abraham bli historisk

Inför Samp v Roma: Tammy Abraham kan skriva historia

Roma har rest till Genoa för att ta gästa Sampdoria - Efter derbysegern mot Lazio senast är endast seger godkänt.

Det börjar tajta till sig i Serie A. Minst sagt.
För Roma har de senaste matcherna faktiskt inneburit ett uppsving och med en match mindre spelad än Juventus lever faktiskt drömmarna om CL. Seger idag, fem pinnar bakom Juventus...

Mer realistiskt är nog att Mourinho siktar på att bli bättre än Lazio, Atalanta och Fiorentina
Ett sådant utfall och ett avancemang till åtminstone semifinal i Conference League är godkänt. Basta! 

Dagens match då? 
Sampdoria ligger på 15:e plats och har sedan Marco Gaimpaolo tog över tagit tre segrar och fem förluster. Noterbart är också att Gabbiadini och Damsgaard har kommit tillbaka till träning igen efter landslagsuppehållet. 

I övrigt är det förstås Francesco Caputo som Roma måste ha koll på. Landslagsmannen gjorde senast bägge målen när Sampdoria slog Venezia med 2-0 så nog kan han skapa oreda för Mancini och gänget.

I Roma är läget optimistiskt efter derbyseger senast och nio matcher utan förlust. Nu har Mourinho hela (i alla fall den rödgula delen) Rom bakom sig igen och en leende Spinazzola har inte gjort saken sämre. Dock är det nog inte läge att räkna med "Spina" något mer den här säsongen men till nästa har vi nog tillbaka vår storslagna och vindsnabbe ytterback.

Zaniolo ådrog sig en muskelskada på landslagsuppdraget och är borta. I övrigt så är det fullt lag även om Mourinho ojade sig lite över de spelare som kom sent från sina landslag.

"Alla andra spelare är borta. Det enda som oroar mig är hur vi ska hantera Gianluca Mancini, men han kom tillbaka i måndags och i torsdags tränade han med oss igen. För de andra som kom sent, Vina och Afena-Gyan är läget OK", sa Mourinho på presskonferensen.

Även Abraham, som har lidit av en ryggskada på sistone ska vara redo för spel. Viktigt såklart och med ett mål till så blir han bäste engelsman någonsin i Serie A. Värt att notera är också att Abraham med sina 23 mål i alla turneringar är den bäste engelsmannen i alla top-fem-ligor. Där har vi en dundervärvning!

Förväntade elvor: 
Sampdoria (4-3-2-1): Audero; Bereszynski, Ferrari, Colley, Murru; Thorsby, Ekdal, Candreva; Sensi, Sabiri; Caputo
Roma: (3-5-2): Patricio; Ibanez, Smalling, Mancini; Zalewski, Mkhitaryan, Cristante, Pellegrini, Karsdorp; Shomurodov, Abraham.

Redaktionen tippar: 
Abraham är i storslag. Gör två kassar och blir därmed redan nu bäste engelsman någonsin i Serie A med 17 mål. 2-0 alltså. Ska vi säga så?

Erik Winell@ErikWinell2022-04-03 08:39:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?