Lagbanner
2020-02-01 20:45

Sassuolo - Roma

Inför Sassuolo-Roma: Ett Roma utan Florenzi

Inför Sassuolo-Roma: Ett Roma utan Florenzi

Det har knappt passerat en vecka sedan det oavgjorda resultatet i Derby Della Capitale, men mycket har hänt sedan dess. Inte mindre än tre nya spelare har anlänt till klubben, men tappet av Florenzi väger desto tyngre i ett Roma-hjärta. Ikväll väntar Sassuolo på bortaplan, ett Roma som för första gången på tjugo år inte innehåller någon av trotjänarna Totti, De Rossi eller Florenzi.

Sassuolo
Klubben har haft en tuff första halva på säsongen 2019/2020, de är för tillfället parkerade på 15:onde plats och har endast två segrar på de tio senaste matcherna i Serie A. Det har inte skett några drastiska förändringar i Sassuolos trupp under januarifönstret, in kommer två relativt oprövade kort i form av Lukas Haraslin och Emiliano Gomez ifrån Legia Gdansk respektive Boston River, man har dock tappat sin viktige innermittfältare Alfred Duncan till Fiorentina. Sassuolo fick med sig en poäng hem från Genoa senast när Sampdoria stod för motståndet, däremot starkt av bortalaget som fick Peluso utvisad redan efter 25 minuter och lyckades stå emot med en man mindre nästan hela matchen. 
 
I kvällens match saknas naturligtvis den avstängde mittbacken Federico Peluso. Den Roma-ägda Gregoire Defrel missar även han matchen på grund av skada. Annars är det Domenico Berardi som har kopplats ihop med Roma så många gånger som är det största hotet mot Roma ikväll, i höstas gjorde yttern två mål på Stadio Olimpico.
 
Roma
Giallorossi tog under gårdagen tåget norrut till den lilla staden Sassuolo i provinsen Modena. Det är alltså ett Roma för första gången utan Totti, De Rossi eller Florenzi. Kaptenen, ledaren, trotjänaren och framförallt romaren Alessandro Florenzi kunde inte garanteras speltid inför sommarens EM-slutspel. Denna förmån går istället till den äldre Interistan Davide Santon som inte ens förväntas komma med i landslaget. Florenzi som alltid har gett 110% för sitt älskade Roma fick till slut ge vika och lånas ut till Valencia resten av säsongen. Förhoppningsvis motbevisar Ale sin tränare och kommer tillbaka i storform till landslaget och Roma, men det kommer aldrig att bli samma sak igen.
 
Carles Perez från Barcelona, Gonzalo Villar från Elche och Roger Ibanez från Atalanta är alla tre klara för Roma, ingen av dem förväntas vara en startspelare direkt. Dessa är troligtvis värvningar som på sikt kan utvecklas och bli en del av startelvan. Alla tre åker med redan till Sassuolo ikväll och finns med i truppen.
 
Fokuserar man istället på det sportsliga så är det ett Roma som blir bättre och bättre för varje vecka. Man har hittat sitt eget spel och dominerar spelet match för match, det är bara spelet på sista tredjedelen som behöver slipas till. I derbyt förra helgen dominerade man i 90 minuter men lyckades aldrig få in ett avgörande vilket gjorde att poängen fördelades lika. Ikväll är man favoriter och vässar man till avsluten så kan det nog rinna iväg till Romas fördel. Roma har aldrig förlorat mot Sassuolo i Serie A  (8 vinster och 5 oavgjorda).
 
Preliminära startelvor:
Sassuolo: Consigli; Toljan, Romagna, Marlon; Kyriakopoulos; Magnanelli, Locatelli; Berardi, Djuricic, Boga; Caputo

Roma: Pau Lopez; Santon, Mancini, Smalling, Spinazzola; Cristante, Veretout; Under, Pellegrini, Kluivert; Dzeko

Kasper Wilhelmsson2020-02-01 11:56:08
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?