Lagbanner
Mapei Stadium, 2023-12-03 18:00

Sassuolo - Roma

Inför Sassuolo - Roma: Mycket talar för en målrik kväll i Reggio Emilia

Inför Sassuolo - Roma: Mycket talar för en målrik kväll i Reggio Emilia

Vi lägger torsdagens svaga prestation i Schweiz till handlingarna och riktar blickarna mot Serie A igen. Närmare bestämt Mapei Stadium där Sassuolo står för motståndet i ligaspelets fjortonde omgång. Andiamo!

Sassuolo

Dionisis grönsvarta gäng har verkligen blandat och gett denna säsongen. Efter fem raka matcher utan vinst lyckades man besegra Empoli förra helgen efter en målrik historia, 4-3. Bottennapp som 2-4 mot Frosinone och 0-1 mot Monza har blandats med topprestationer som 4-2 mot Juventus och 2-1 mot Inter. Faktum är att Neroverdi är det enda laget som har besegrat toppduon denna säsong. Mourinho bör därmed vara förvarnad, vaknar Berardi och co på rätt sida så kan de ställa till problem för vilket lag som helst. Det är just Berardi, som sin vana trogen, varit mest framstående med sina 7 mål och 2 assist. 

Alessio Dionisi inför matchen

Hur har ni arbetat med defensiven efter senaste matchen? 
Vi arbetar alltid för att vara bättre än föregående match. Vi behöver bli mer cyniska. Roma är ett bra lag med bra spelare och en bra coach. Vi vet att vi har vapnen för att såra vår motståndare, vi behöver bara bli bättre på att inte tappa boll i fel lägen. 

Tabelläget?
Vi har 15 poäng och saknar 25 poäng för att nå 40 poäng vilket är vårt mål. Ju tidigare vi når 40 poäng desto bättre. Söndagens vinst är en bra start men det är inte tillräckligt, jag hoppas att resultatet innebär att vi inser att vi behöver göra det lilla extra. 

Vad förväntar du dig för match mot Roma? 
Roma är ett lag på hög nivå, väldigt fysiska och med individuella kvaliteter. Jag förväntar mig ett Roma som aldrig ger upp, ett starkt Roma. 

Roma

Roma kommer från en svag prestation i Europa League där Lukakus 1-0-mål inte räckte till tre poäng. Istället kvitterade Servette tidigt i andra halvlek och Roma fick endast med sig 1 poäng och det ser ut som att Roma får nöja sig med en andraplats i gruppen. Att inte vinna en grupp bestående av Slavia Prag, Servette och Sheriff Tiraspol är oroande och nu väntar (högst sannolikt) Champions League-motstånd i playoffen. Klart underbetyg i Europaspelet såhär långt. I Serie A går det desto bättre, efter en ruggigt svag säsongsinledning har Roma återhämtat sig och är för stunden Italiens formstarkaste lag bortsett från toppduon. Udinese besegrades förra helgen efter sena mål av La Joya och Il Faraone.

José Mourinho inför matchen

Vilka utmaningar ser du i matchen mot Sassuolo? 
Ett bra lag med en bra tränare som passar deras projekt. De spelar 38-40 matcher per säsong och har haft en veckas vila. De kommer vara på topp. Sen måste jag vara ärlig och säga att domaren oroar mig, vi har haft honom tre gånger som fjärdedomare och känslan är att han inte har den känslomässiga stabiliteten för att döma en match på den här nivån. Han är en domare som vi alltid haft otur med. Vi är tre poäng från fjärdeplatsen och det är en superviktig match för oss. Sen har vi en motståndare som Berardi som är en fantastisk spelare, jag älskar honom, men han behöver ha mer respekt för sin motståndare. Han tar spelförstörande varningar och söker alltid straff. Hade han spelat i mitt lag så hade vi haft ett problem. 

Vad har Roma för potential i dina ögon? Är dagens trupp tillräcklig eller behövs det förstärkningar i januari? 
Under optimala förutsättningar hade jag velat ha fler alternativ och mer kvalitet men jag vill inte låta negativ. Jag vet vilken situation vi är i, jag tycker att vi är underskattade för det vi har gjort. Mitt lag utan skador kan utmana men utan Smalling är det svårt. Vi har varit utan honom i tre månader och blir det ytterligare två, ifall han inte kommer tillbaka i år, så har han missat 68 träningspass. En spelare som missar 68 träningar, när han kommer tillbaka, vad kommer han tillbaka till? Att spela? Att träna. Han kommer inte återhämta sig på två dagar, det tar tid. När N’Dicka värvades var tanken att han skulle växa in i det, nu är han redan en startspelare. 

Har ni möjlighet att värva spelare i januari? 
Situationen är komplex, med FFP är risken att vi värvar en spelare och han inte får spela i Europa eller att vi måste sälja någon. Ifall jag får möjligheten att förstärka laget skulle jag bli mycket glad att kunna göra en positiv inverkan på truppen. Ifall det inte är möjligt så är det inte möjligt och då är det bara att gilla läget. 

Inbördes möten, 5 senaste
Roma – Sassuolo 3-4, 12 mars 2023
Sassuolo – Roma 1-1, 9 november 2022
Sassuolo – Roma 2-2, 13 februari 2022
Roma – Sassuolo 2-1, 12 september 2021
Sassuolo – Roma 2-2, 3 april 2021

Intressant fakta
•    På 20 matcher mellan lagen är det klar fördel Roma: 9 vinster, 9 oavgjorda och 2 Sassuolovinster.
•    På de senaste 7 matcherna lagen emellan har Roma dock endast 1 vinst.
•    25 gjorda mål innebär att Roma är det tredje vassaste laget framför motståndarens mål i Serie A. 



Preliminära laguppställningar

Sassuolo (4-2-3-1) Tränare: Alessio Dionisi
Consigli; Toljan, Erlic, Ferrari, Vina; Boloca, M Henrique; Berardi, Thorstvedt, Laurienté; Pinamonti

Bäste målskytt: Berardi, 7 mål

Roma (3-5-2) Tränare: José Mourinho
Rui Patricio; Mancini, Llorente, N´Dicka; Karsdorp, Cristante, Paredes, Pellegrini, Spinazzola; Dybala, Lukaku

Bäste målskytt: Lukaku, 6 mål


Tid: 18.00 söndag 3 december, Mapei Stadium
Domare: Matteo Marcenaro, Genua
TV: TV4 Fotboll
Tips: 2-3. Berardi, Toljan. Mancini, Pellegrini, Dybala.

Dai Roma, vinci per noi!


Källor: asroma.com, romanews.eu, whoscored.com, tvmatchen.nu

Joakim Hulander2023-12-03 08:58:23
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?