Lagbanner
Mapei Stadium, 2022-11-09 18:30

Sassuolo - Roma

Inför Sassuolo – Roma: Näst sista chansen att avsluta snyggt

Inför Sassuolo – Roma: Näst sista chansen att avsluta snyggt

Efter en direkt svag insats i Derby Della Capitale reser nu Roma norrut mot Reggio Emilia för att möta Sassuolo i en viktig bortamatch. För Romas del handlar det nu om att befästa någon av Europaplatserna och hålla ut fram till VM-uppehållet.

Sassuolo

Sassuolo har under de senaste säsonger överraskat positivt, och bör klassas som ett stabilt mittenlag. Säsongen 22/23 har dock präglats av dåliga resultat och ett spel som inte riktigt går att känna igen. För dagsläget står Sassuolo på en trettonde plats där man lyckats ta en vinst på de fyra senaste matcherna. Vinsten kom hemma mot Hellas Verona. Förvisso har laget haft ett tufft spelschema där man mött de stora drakarna som Inter, Atalanta och Napoli, dock med tanke på tidigare säsonger så har man kunnat utmana toppen mer än vad man lyckats med i år.

Laget leds av Alessio Dionisi, 42 år, som tidigare lett Venezia, Empoli och nu Sassuolo. Dionisis trupp är helt klart försvagad inför den här säsongen. Med spelartapp som Gianluca Scamacca, Giacomo Raspadori, Jérémie Boga och även Vlad Chirices, som man vant sig att se i den svart-gröna tröjan så är laget rejält stukat. På pappret är Sassuolo inte det laget man tidigare har varit, man har försökt att ersätta med spelare som Andrea Pinamonti, Augustin Alvarez, Matheus Henrique och Kristian Thorstvedt. Utfallet och resultatraden visar dock på att något måste göras kommande mercato. Man få ha i åtanke att Neroverdi ofta är aktiva på mercaton och gör vanligtvis många transfers under varje fönster.

För övrigt så befinner sig Romagna, Muldur, Defrel och inte minst Berardi på Sassuolos skadelista. Den notoriske målskytten är ett rejält avbräck och det kanske är det som gör att de befinner sig på en trettonde plats.

Håll ett öga på: Davide Frattesi. Romaflörten Frattesi är den som just nu gjort flest mål (4) i Sassuolo. Den 23 årige centrala mittfältaren är oerhört skicklig och undertecknad hade inte tackat nej till Frattesi i Roma framöver.

Roma

Ikväll klockan 18.30 får Roma en näst sista chans att visa något slags hjärta innan fotbollsvärlden pausar för VM. Under en veckas tid har man nu fått gå med ett grått moln över sig som Roma-supporter, både bildligt och bokstavligt talat. Måndagens match är ett test av karaktär och förhoppningsvis kan Roma visa att förlusten i derbyt är nog med tändvätska för att avsluta på bästa sätt nu innan uppehållet. Den tidigare landslagsuttagna Roger Ibanez stod återigen för en blunder och jag hoppas verkligen för hans skull att han lagt det bakom sig och kan gå vidare. Det kan tyckas hårt att strålkastarljuset fastnar på Ibanez när övriga i backlinjen ofta darrar så fort man sätts på prov. Den som kommer undan med hedern i behåll är Chris Smalling och med det sagt så har Mourinho mycket att slipa på om vi ska kunna nå de högre tabellpositionerna.

Det som känns ovisst på förhand är ytterbackspositionerna. Där finns Zelik, Zalewski och Karsdorp tillgängliga och enligt rapporter lutar det åt de två sistnämnda. Zalewski vann nyligen Golden Boy Web 2022 och den polske landslagsmannen bör vara självklar på ena kanten. På den andra kanten kan gärna Karsdorp få fortsätta att bevisa sig värdig av en startplats.

Skadesituationen gör det inte lättare. Roma reser till Reggio Emilia med Wijnaldum, Dybala, Spinazzola, Pellegrini och Darboe på skadelistan. Flera definitiva startspelare och här tappar vi rejält i klass. Hoppet ligger främst i Zaniolo, Abraham och Belotti, kan vi äntligen få se en ”håll-käften” insats av någon av dessa spelare? Det hade behövts.

I övrigt kan vi rapportera att det pratas just nu en hel del kring det svenska stjärnskottet Benjamin Tahirovic. 19-åringen har befunnit sig på bänken i en del matcher så här på slutet och nu berättar även Mourinho att chansen snart kan komma. Det hade varit otroligt stort att återigen få se en svensk i den vinröda tröjan, så från oss alla här, ett stort: Forza Benjamin!

Håll ett öga på: Cristian Volpato. 18 åringen sitter inne på en speed och teknik som osar klass. Här har vi en guldklimp som vi ska ta vara på.

Preliminära laguppställningar:
Sassuolo (4-3-3): Consigli; Toljan, Erlic, Ferrari, Rogerio; Frattesi, M.Lopez, Thorstvedt; D’Andrea, Pinamonti, Laurienté.

Roma (3-4-2-1): Rui Patricio;Mancini, Smalling, Ibanez; Karsdorp, Cristante, Camara, Zalewski; Volpato, Zaniolo; Abraham.

Tid: 18:30 måndag 9 november, Mapei Stadium

Domare: Giovanni Ayroldi

TV: C More Stream, C More Fotboll

Tips: 1–2 Roma. Ibanez revanscherar sig genom att göra nickmål på hörna och Zaniolo stänger matchen med sitt andra mål för säsongen i Serie A.

La Roma non si discute, si ama! Forza la magica…

 

Johan Rågfeldt@marioragf2022-11-09 12:20:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?