Lagbanner
Estádio Municipal de Braga, 2021-02-18 18:55

Braga - Roma

Inför SC Braga v Roma - Ska Roma räknas som en outsider i Europa League?

Inför SC Braga v Roma - Ska Roma räknas som en outsider i Europa League?

Ikväll fortsätter årets äventyr ute i Europa för Roma. Giallorossi åker till Portugal för att ta sig an SC Braga. Minns ni hur det gick senast vi var i Portugal? Jag har iallafall svårt att glömma det.

Roma kommer in i Europa League slutspelet från en av sina bästa matcher denna säsong. 3-0 mot Udinese var i underkant. Ett perfekt svar efter en insats mot Juventus som lämnade många frågetecken. Alla dessa frågetecken har inte efter en match mot ett ganska trött Udinese blivit utropstecken, men det var en insats som behövdes inför både slutspelet i Europa League och andra halvan av Serie A. Med Pedro tillbaka både på planen och i målprotokollet och sparkapital med El Shaarawy så ser faktiskt bredden bra ut inför att dubbla med Europa League och Serie A. Frågan är om Roma till och med ska räknas som en outsider till titeln.

Det uppenbara som talar emot Roma i Europa League är att vi har 3 av 21 poäng mot topp 6 motstånd i Serie A. Det tror jag väger tungt när man kommer in i slutskedet av den här turneringen och ställs mot bra motstånd. Men det finns några saker som talar för att Roma ändå kommer vara uppe och slåss bland dom sista i turneringen. Vi har till exempel Milan som slåss med tron och inställningen att dom ska vinna Serie A. Det kommer definitivt ta ut sin rätt i Europa League. Även lagen från England har en tuff strid om topp 4 platserna som också kommer ta ut sin rätt i Europa League. Det krävs nog även att Roma skaffar sig en liten lucka till Napoli och Atalanta under oss för att kunna satsa på Europa League. Jag landar nog i att Roma inte ska räknas in bland topp 4 i Europa League. Skulle däremot Roma vinna mot Milan på Olimpico nästa söndag och bevisa för sig själva att man faktiskt kan vinna mot toppmotstånd, då vet man aldrig. Men då krävs det att man tar sig förbi SC Braga först.

Minns ni vad som hände senaste gången vi var i Portugal, eller har ni förträngt det?
Åttondelsfinalen i Champions league 2019. Roma kommer från en 2-1 seger och ett rejält internationellt genombrott av Zaniolo hemma på Olimpico till Dragaó och ska bara hålla i sig i 90 minuter mot Porto. 2-1 efter 90 minuter och efter en Alex Telles straff i 117:e minuten var Roma utslagna i Champions League. Ikväll, nästan precis 2 år senare ska Roma till ta sig an SC Braga på Braga Municipal.


Zaniolo firar sitt andra mål hemma mot Porto

SC Braga är precis som de flesta portugisiska lagen ett lag som har som försöker vinna sina matcher genom att ha bollen så mycket och så länge som möjligt. Det borde passa Roma och Fonseca bra då det minst sagt kan gå fort i kontringarna. Braga ligger precis som Roma 3:a i sin inhemska liga och har 7 raka matcher utan förlust. Alltså är det ett lag i form som Roma ställs mot ikväll. Fonseca har bekräftat att Dzeko kommer starta matchen, dock utan kaptensbindeln som han som han tappade när han tyckte det var en bra idé att vägra utföra sitt yrke och komma på träningen. Cristante kommer få leda laget ikväll. Det betyder (väl?) att Mayoral börjar matchen på bänken. Även den mer defensivt lagda Diawara väntas starta matchen och Villar får förpassa sig till bänken.


Förväntad startelva - Roma (3-4-2-1)
Lopez - Mancini, Cristante, Ibanez - Karsdorp, Veretout, Diawara, Spinazzola- Pedro, Mkhitaryan- Dzeko

Odds enligt Unibet

Tottenham:6.50
Manchester United:7.50
Arsenal: 11.00
Milan: 13.00
Napoli:13.00
Ajax: 15.00
Leicester City: 15.00
Bayer Leverkusen: 17.00
Villareal:19.00
Roma: 21.00

Robin Jenelius@RobinJenelius2021-02-18 13:15:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?