Lagbanner
Stadio Olimpico Grande Torino, 2023-04-08 18:30

Torino - Roma

Inför Torino - Roma: "Bryt nollan Belotti!"
Belotti tillbaka på Olympiastadion i Turin. Firar han mot sin gamla publik om målet äntligen kommer?

Inför Torino - Roma: "Bryt nollan Belotti!"

Roma har anlänt till Turin för möjligheternas match mot Torino. Ex-spelare finns i båda lagen med förhoppningen om mål mot sina gamla klubbadresser.

En Roma-vecka summerad med ordet “terremoto” (jordbävning) som de italienska tidningarna har använt till händelserna om finanspolisens razzia på Trigoria. Inget är förvånande med Italien och fiffel. Eftersom Juventus blev straffade ensamma i vintras, så var känslan att de mindre lagen bara väntade på domedagen. Ännu är inget fastställt och experter som intervjuats anser Romas situation som under kontroll. Fortsättningen om total rättvisa på den apenninska halvön fortsätter. 

La Partita?  
Tre veckor har gått sedan derbyförlusten. Där och då kändes säsongen ihoppackad. Vi verkade inte palla de stora uppgifterna vid de avgörande momenten. Ett landslagsuppehåll senare så fortsätter djungelkriget i toppen och i helgens omgång har BÅDA Milano klubbarna tappat poäng mot botten. Chanser som dessa har uppstått tidigare, och det ligger i Roma supporterns natur att alltid känna misslyckandet i närheten tack vare tidigare besvikelser. Det spelar ingen roll att Torino står som motståndare, något oortodoxt måste inträffa. Andrea Belotti matchvinnare? Varför inte... 

Senaste matchen blev inte historisk, men fullt godkänd mot ett överträffande Sampdoria i första halvlek. Det röda kortet blev nyckeln till kontroll och Roma visade ingen tendens av tvivel. Andra halvlek blev klinisk och Roma lyckades snygga till siffrorna på slutet. En match Roma vann för tabellen, självförtroendet och som förlåt till supportrarna.  

På grund av defensiva avstängningar sist tvingades Mourinho pröva en fyrbackslinje, helt fel gick det inte med hållen nolla och tre poäng. Nu väntar tuffare motstånd och lyckligtvis är ordinarie defensiv tillbaka. Mourinho väntas återgå till vanliga 3-4-2-1 med Ibanez, Smalling och Mancini längst bak. Längst fram finns valmöjligheten mellan Abraham och Belotti. Ett tredje alternativ är Dybala som falsk nia, vilket tidigare använts mot Juventus och Inter. Känslan är såklart att Belotti måste få chansen med tanke på dagens motstånd. Från bänken finns Ola Solbakken som såg bra ut senast och lär få chansen oavsett matchbild då europaspelet väntar nästa vecka.  

Belotti...
Dagens match är inte bara avgörande för avancering till tredjeplats i tabellen. Lika viktig är den för Andrea Belotti som återkommer till arenan han spenderade sju år på. Flytten från Torino har inte blivit någon succé. Säsongens första möte mot Torino såg Belotti få chansen från straffpunkten vid underläge 0-1 på stopptid. Straffen missades och när vi nu kommit till bortamötet drygt fem månader senare har Belotti fortfarande inte gjort mål i ligaspel för Roma. Antingen bryts förbannelsen idag eller så bryts den aldrig.  


Fem inför  

- "Gol del ex" chansen är stor med Sanabria, Radonjic och Belotti på plan.

- Roma kommer äntligen få stöd från bortasektionen igen! Reseförbudet är utgånget och de tilldelade biljetterna slutsålda. Runt 1500 förväntas vara på plats. 

- Spetsspelaren Karamohs status är tveksam för Torino.
 
- Olympiastadion i Turin är historiskt en svår plats för Roma med resultat V16 O27 35F.

- Holländaren Wijnaldum stod för sin bästa insats hittills i senaste matchen. Kommer Mourinho ge förtroendet igen från start?  


Preliminära laguppställningar
Torino (3-4-2-1): Milinkovic-Savic; Gravillon, Schuurs, Buongiorno; Singo, Ricci, Linetty, Ricardo Rodriguez; Vlasic, Radonjic; Sanabria.   
Roma (3-4-2-1): Rui Patricio; Mancini, Smalling, Ibanez; Zalewski, Cristante, Wijnaldum, Spinazzola; Dybala, Pellegrini; Belotti.   


Tips: 0-2 Roma. Respekten mot Toro är stor men Romas spets måste avgöra. Belotti bryter nollan med en Doppietta. Han firar inget av målen. 


DAJE!

Melker GaddMelkerG_202023-04-08 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?