Lagbanner
Stadio Friuli, 2022-09-04 20:45

Udinese - Roma

Inför Udinese – Roma: Med sikte på serieledning

Inför Udinese – Roma: Med sikte på serieledning

Söndag 20:45 spelar Roma säsongens längsta bortamatch mot Udinese uppe i nordöstra Italien. Paulo Dybala fick inleda i veckoomgången med första målet i gulröda tröjan mot Monza och med seger ikväll kliver Roma upp i serieledning.


En innehållsrik vecka med nyförvärv i form av Mady Camara och en ny trea på hemmaplan inför ett fullsatt Olimpico i tisdags bäddar gott för ett Roma som flög upp till Udine under lördags eftermiddagen. Som vanligt är Udinese på hemmaplan ett svårslaget lag, men med harmonin i laget och formen ska Roma vara favoriter och vinna matchen.  



Udinese

Zebrorna kommer från en stabil insats hemma mot Fiorentina i onsdags. Deulofeu snodde bollen i sjuttonde minuten vilket friställde Beto inne i straffområdet och 1-0 blev slutresultatet. Ungefär så brukar Udineses vinster se ut. Just Beto och Deulofeu är de två som gör produktionen framåt för Udinese. Deulofeu, en spelare som var ämnad för något större. Beto, kraftpaketet som för tre år sedan jobbade på snabbmatskedjan KFC i Portugal och kom till Serie A som okänd, men gjort ett namn med sitt kontinuerliga målgörande i en provinsklubb som Udinese.  


Ny på tränarposten denna säsong är Andrea Sottil, som lämande Ascoli och tränarjobb lägre ner i den italienska seriepyramiden för en efterlängtad chans i Serie A. Sett till meriter såg Sottil anställningen oväntad och oprövad ut, men för Pozzo familjen ett familjärt ansikte då Andrea Sottil som spelare tillbringade sin topp i karriären i Udineses färger. 

Utöver Fiorentina matchen har Udinese inlett bra med små resurser, väntad förlust men bra insats borta mot Milan, missräkning med 0-0 hemma mot Salernitana och en godkänd vinst borta mot Monza.  

De senaste åren däremot har fokuset från Pozzo familjen varit mer på Watford och mindre på Udine, vilket lett till en förändring från status i ligan “lag som lurar vid topp 7” till undre halvan med någon säsong nära en nedflyttningsstrid. Nu känns det som Udinese har möjlighet att nå dit igen, med tanke på att det andra ägarskapet blev nedflyttade förra säsongen från Premier League. En skev verklighet för supportrarna till Udinese.  

Skadeläge Udinese:
- Buta  
? Masina   



Roma  

Det blev en bekväm seger i tisdags från ett smått roterande Roma som gjorde exakt det man hoppades på.. Dybala öppnade målskyttet för säsongen, fortsatt hållen nolla och en kontroll på matchen från början till slut. Tack vare de två målen i första halvlek kunde Roma spela på resultatet istället för jaga vilket gav ett lugn till både laget och oss supportrar.  

Kvällens match inleder ett späckat schema för Roma, tre raka bortamatcher och sedan efter HJK Helsingfors hemma så vankas Atalanta på Olimpico och efter det Inter på San Siro. En ansträngd situation för laget då skadelistan börjar bli lång med både El Shaarawy och Kumbulla skadade i tisdags som rotationsspelare. I och med skadan på albanen finns bara ungtupparna Bianda och Tripi bakom som rotation om Mourinho fortsatt vill spela trion som backlinje. Nämnvärt är att Roma fortfarande letar ny mittback bland kontraktslösa spelare, främst Dan-Axel Zagadou (tidigare Dortmund) och Jason Denayer (tidigare Lyon).

Min förhoppning inför ikväll är att Roma fortsätter inleda matchen bäst med ett tidigt mål och inte låta Udinese hålla matchen mållös för att sedan hota sent när byten från Romas bänk måste genomföras. Såklart vore det även en fröjd att få se Belotti näta, och för det romantiska en framspelning av Dybala.  

Om vi blickar mot tabellen så kan vi som tidigare nämnt se att vid vinst ikväll toppar Roma som serieledare (eventuellt tillsammans med Atalanta). Mourinho förklarade på presskonferensen att fokuset inte är på tabellen just nu och såklart kan man hålla med honom. Men att redan nu visa för de andra i ligan att vi ska vara med i toppen i år är en indikation och ett svar på de förväntningarna vi har på detta lag.  

Skadeläge Roma:  

- Darboe 
- Wijnaldum  
- Zaniolo 
- El Shaarawy  
- Kumbulla 



Statistik 
: Udinese är Paulo Dybalas favorit motstånd. 10 mål och 7 assist har “La Joya” gjort genom åren.  
: Udinese är det lag Roma tagit flest bortasegrar mot (21)! Om man inte räknar bortaderbyn mot Lazio (25).  

Preliminära laguppställningar 
Udinese (3-5-2): Silvestri; Becao, Bijol, Perez; Pereyra, Makengo, Walace, Lovric, Udogie ;Deulofeu, Beto. 
Roma (3-4-2-1): Rui Patricio; Mancini, Smalling, Ibanez; Karsdorp, Cristante, Matic, Zalewski; Dybala, Pellegrini; Abraham. 

Domare: Maresca 
VAR: Ghersini 
Tips: 1-2 Roma.  
Roma tar ledningen, capitano gör mål. Udinese kvitterar tidigt i andra. Belotti hoppar in och stänger. 


Daje Roma.
 

Melker GaddMelkerG_202022-09-04 06:58:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?