2021-05-12 20:45

Inter - Roma
3 - 1

Inter - Roma 3 - 1 i en öppen träningsmatch

Som vanligt hade vi massor av spelare borta och Inter passade också på att lufta några av sina bänkvärmare. Matchen i sig blev väl som man förväntade sig, vi med bollinnehav och hemmalaget  med omställningar. Alla våra baklängesmål kom också genom omställningar antingen i förstafasen eller andrafasen.

Matchen då, jo, vi pressade på i inledningen och efter bara fem minuter slog Pellegrini en bra hörna, men tyvärr nådde ingen rödklädd först fram på inspelet. Minuten senare var Darboe oförsiktig och trampade en anfallare på hälsenan och fick således ett gult kort. Pedro tog sig strax därpå fram till ett fint skottläge, men med en strumprullare av sämsta kvalitet var det omöjligt att göra mål. I stället var det hemmalaget som tog ledningen i den 11:e minuten då deras högerback enkelt spelade bollen snett inåt bakåt och en central mittfältare kunde rulla in bollen med en enkel bredsida. Kumbulla, men främst Darboe stod mest som bolltittare i det läget och borde försvarat bättre i situationen. Detta var hemmalagets första anfall och allt gick enligt tränare Contes planer. Några minuter senare var det väldigt nära igen för hemmalaget, men denna gången smet bollen tätt utanför stolpen efter en snedträff. Utanför stolpen gick däremot inte nästa försök på ännu en omställning. Vi hade bollen på offensiv planhalva, men en interspelare pangade iväg en långboll när de bröt vår passning. Av någon märklig anledning fanns Darboe kvar som sista utpost i vår backlinje och han kunde inte stå upp fysiskt mot Inters ena anfallare. Djupt nere i Romas box passades bollen åter till en framrusande mittfältare som på exakt liknande sätt som vid det första målet bredsidade in bollen längs gräset.

Vi gav inte upp, Christante smällde på ett skott som hemmamålvakten räddade, men man kunde se att vi mest rusade fram och tillbaka över planen med en generell ostruktur vilket emellanåt skapade oceaner för de clownklädda hemmaspelarna att storma fram i. Så klart halkade Santon som sista Romaspelare på den som vanligt usla gräsmattan på San Siro och en hemmaspelare stormade fri mot vårt mål från mittplan. Pedro av alla och Santon tokrusade tillbaka och hann lätt upp anfallaren. Onödigt nog så drog vår back ner anfallaren till ett väldigt farligt frisparksläge. Gult kort även för Santon i det läget var solklart. Av frisparken blev det inget att återge, men några minuter senare stod vi för ett väldigt vackert anfall där Mancini passade en vertikal boll till Dzeko som släppte bollen vidare till en djupledslöpande Mkhitaryan som i fritt läge smällde in reduceringen invid den bortre stolpen.

De fällningar som skedde var aldrig elaka från något av lagen så matchen fick något av träningsmatchkaraktär över sig. Ännu värre än så var vårt försvarsspel, vilket stundtals mest liknade semesterfotboll. Hemmalaget kombiland annat igenom efter en löjligt enkel klack, men vid det tillfället stod Fuzato för en ok räddning. Allt som oftast stod våra försvarare mest som bolltittare och man oroas något för hur många timmar som Mourinho kommer att nöta in positionsspel för dessa vilsna försvarare som är präglade av ett tremittbacksförsvar. Både Kumbulla, men främst Mancini var allt om oftast helt ute i det blå och cyklade. Av de sex mittbackar vi har är fyra av dem just som bäst med tremittbackssystem. Endast Smalling är riktigt trygg med fyrbackslinje, men även Fazio som nästa säsong om han är kvar endast kommer att spela mot de absolut svagaste lagen i serien. Det kommer att nötas försvarsspel i sommar på Trigoria, tro mig…

I paus plockades Pedro av mot El Shaarawy, Pedro som faktiskt lyft sitt spel efter att det blivit officiellt att Mourinho skulle ta över från och med nästa säsong. Den andra halvleken såg ut som den första där vi försökte trycka på och hemmalaget stod för kontringsförsök. Dzeko smällde upp ett skott i kryssribban efter en snygg vändning och sekunder senare räddade hemmamålvakten ett nytt försök från bosniern. Vi hade ett litet minitryck och det blev väldigt nära ett självmål efter att Dzeko först passat ut till Karsdorp som sen passade in bollen i röran framför mål, men det blev bara ytterligare en hörna. I den 66:e minuten borde dock Christante kvitterat efter att Mkhitaryan stått för ett elegant inspel. Tyvärr nickade italienaren utanför målet i ett helt öppet läge bara någon meter från mållinjen. Kumbulla fick sen ett gult kort för att en hemmaspelare skrek och sen var det ytterst nära till ett tredje hemmamål då de stormade fram 6 spelare mot våra sista 3. Försöket täcktes dock bort till en hörna. Med ca kvarten kvar ersattes Christante av Villar. Vi försökte få in en kvittering och Mkhitaryan var på språng några gånger, främst vid en framspelning från Santon. Åt andra hållet gjorde Darboe en riktig indianare när han duffade en passning rakt till en inbytt hemmaspelare som blev helt fri med Fuzato. Brassen i målet kom snabbt ut och chippen som anfallaren försökte sig på seglade över ribban. Så klart i bästa teatraliska stil både skreks och rullades det runt på gräsmattan för att försöka lura till sig en straff, men från VAR-rummet meddelades det givetvis inte något om någon förseelse. Vår sista riktiga chans kom i den 87:e minuten efter ett inlägg från Karsdorp, men där El Shaarawy kom tusendelen för sent för att hinna nicka in bollen. Bruno Peres och Carles Perez fick de sista minuterna på planen, men som avslutning kom i stället 3 - 1 då vi på offensiv planhalva missat en passning och i friläge kunde hemmalaget döda matchen.

Nu blickar vi fram mot derbyt på lördag och det mest intressanta med den matchen är väl biljettförsäljningen som i kväll var uppe i ca 24.000. Jo, man kan köpa en virtuell biljett för €2 i projektet ”Roma Cares” där alla pengar kommer att gå till skolor som ska utbilda ungdomar i muntlig respekt, tolerans och förmå sport att skapa vänskapliga relationer mellan unga människor.