Lagbanner
Julpanelen del 2: "Kanske kan vi värva Haaland?"
Mourinho ger ett blandat förtroende bland Roma-panelen.

Julpanelen del 2: "Kanske kan vi värva Haaland?"

Roma-redaktionens julgenomgång fortsätter - I del 2 blickar vi framåt och ger våra höstbetyg till Mister Mourinho. Buon Natale kära läsare!

Medverkande: Erik Winell, Gusten Dahlin, Erik Carenholm, Marcus Birro, Arbresha Bega, Michael Kallbäck, Filip Brodd och Joakim Hulander. 


Erling Braut Håland till Roma? En dröm som Gusten Dahlin hoppas på. 

Fråga 4 - Apropå jul och julklappar - Ska Roma värva under januarifönstret och isåfall var?

Erik W: Ja! Den här hösten har verkligen visat att truppen är tunn som den allra tunnaste av pizza-slice. Förhoppningsvis har vi deg nog av Friedkins för att kunna värva och jag är nog enig med Mourinho att det behövs förstärkning främst på mittfältet. Vi står och faller med Pellegrini just nu. Sen ska också sägas, snart är EM-kungen Spinazzola tillbaka!

Gusten: Jag tycker att Romas trupp utan skador absolut kan få fram en slagkraftig startelva och två, tre helt okej alternativ på bänken. Men mer än så är det inte. Spina tillbaka blir ju någon slags sen julklapp, Zaniolo ska hitta fornstora formen och Tammy är långt ifrån klar. Men om jag får önska så hade jag gärna adderat en central mittfältare som kan gå i båda riktningarna, en ytterforward och kanske, kanske, kanske Haaland.

Marcus: Jag tycker man behöver förstärka försvarslinjen och gärna också mer kreativitet på mittfältet. Sedan får vi förhoppningsvis se Spinazzola tillbaka 2022.

Erik C: 4. Bara om det inte riskerar Romas finanser. De nya ägarna har haft spenderarbyxorna på, och jag oroar mig för vad som händer ifall Roma återigen missar Champions League. Men att det behövs förstärkning på centralt mittfält är rätt uppenbart.

Arbresha: Insigne.

Michael: Det borde man alltid göra. Sen vem det borde vara är jag fel person att svara på. En dröm hade ju varit att hämta hem Radja Nainggolan. Han skulle aldrig ha sålts mot sin vilja. Han har varit riktigt bra i Antwerpen, och även om han inte hade startat alla matcher i Roma så är det just en sån spelare och karaktär som behövs, med stort hjärta dessutom. Dock lär det ju aldrig ske.

Filip: Eftersom Villar frusit fast i Mourinhos frys hade jag gärna sett ytterligare en mittfältare i truppen. Nainggolan står alltid högst upp på önskelistan.

Pontus: Sedan både De Rossi och Totti lade skorna på hyllan så har jag saknat liknande spelare med karaktär, vilja och passion. Det känns som att den pusselbiten saknas i Roma, och självklart växer inte dessa spelare på träd.

Joakim: Utan tvekan behövs förstärkningar, truppens bredd är för klen och det märks oerhört tydligt så fort ”fel” spelare blir skadade/avstängda. En central mittfältare måste värvas, med ledaregenskaper som en av sina främsta styrkor. Hade gärna sett en ny mittback också, Smalling är för skadebenägen och Kumbulla ser inte alls ut som den mittback han var i Verona.


Fråga 5 - Vad hoppas du på för vårens Roma - Tror du att detta kommer att ske?

Erik W: Hoppas få se ett starkare och mer slagkraftigt Roma som blir tyngre att möta - för alla lag. För att nå det krävs just en större bredd och att Mourinho lyckas hitta rätt balans mellan att klaga på domare och att elda igång sina spelare. Chansen att det sker? 50-50, vi får nog vara väldigt nöjda om det blir en Europa-League-plats - Tyvärr är känslan så.

Gusten: Jag hoppas på ovan nämnda spelare och formbesked, på färre skador i truppen som helhet och på att resultaten börjar komma för att lösa topp sex. Sen kanske man kan hoppas på en cupbuckla, men nej, jag kände redan nu när jag skrev det att jag inte ska hoppas på nåt sånt.

Marcus: Jag hoppas de tar en CL-plats. Eftersom jag är en obotlig romantisk idiot så jag tror absolut att det kan gå.

Erik C: Att truppen lever upp till sin faktiskt ganska höga potential och tar sig upp till topp fyra. Att Zaniolo flyger, Abraham slutar träffa virket och Spina kommer tillbaka flygande. Men nej, det tror jag tyvärr inte kommer ske.

Arbresha: Jag tror på ett mer sammansvetsad lag och betydligt bättre resultat. Spina är ju snart tillbaka.

Michael: Jag tror vi kommer topp 3 och att det blir klart i sista rundan.

Filip: Lite cupframgångar och en derbyseger är väl inte för mycket begärt? Topp 4 lär bli svårt.

Pontus: Min realistiska förhoppning är att Roma tar sig till en CL-plats, och det tror jag absolut är möjligt. Dock måste man vara mer stabila och undvika dessa bottennapp som förekommit under den första halvan av säsongen.

Joakim: Jag hoppas först och främst på en skadefri vår och att Spinazzola kan komma i EM-form igen. Då har vi en av världens bästa vänsterbackar. En annan förhoppning är att Abraham har förbrukat sina ramträffar och smäller in 10-15 baljor. I övrigt hoppas jag att Mourinho trollar fram en Champions League-plats. Det känns dock föga troligt då lagen före i tabellen ser allt för starka ut.


Trots höstens ganska knackiga start - Mourinho har högt förtroende hos Roma-panelen.

Bonusfrågan: Hur många procents förtroende har du för José Mourinho?

Erik W: 80%

Gusten: 110%

Marcus: 10 av 10. 

Erik C: Jag tillhör som bekant de som varit Mourinhoskeptiker från början. Än så länge har jag sett väldigt lite som övertygar mig om att han är mannen som ska leda Roma till drömmarnas land. Men han ska naturligtvis inte avskrivas efter en halv säsong. Några procent klarar jag dock inte av att dela ut!

Arbresha: 99,99% Roma behöver Mourinho.

Michael: 100% Jag älskar Mourinho, har alltid gjort. En karaktär dessutom. Karaktärer gillar man ju,

Filip: 100%.

Pontus: Jag var väldigt tveksam i början, och det svänger fortfarande ska jag erkänna. Men herregud vilken karaktär han är! Grinig, passionerad och… helt tappad i vissa situationer. Precis så som en tränare i Italien ska vara.

Joakim:  50 %, hade svårt för portugisen redan innan men är ändå villig att ge honom tid.

Erik Winell@ErikWinell2021-12-24 08:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?