Lagbanner
KRÖNIKA: "Det är på torsdagar vi är som bäst"
Äntligen fick Andrea Belotti göra ett betydande mål.

KRÖNIKA: "Det är på torsdagar vi är som bäst"

En prestation som överträffade förväntningarna. Det fanns inget resultat att spela på. Vad gör Mourinho då? Han bestämmer sig för att motbevisa alla tvivel. Roma till åttondelsfinal.


Känner ni vibbarna? Som John Guidetti en gång sa, ikväll expert i Viaplays Europa League-studio. Jag både känner och ser vibbarna på Olimpico. Växelsången med ramsan “Giallorossa è unica, questa maglia è magica per me, eh eh” hörs hela vägen till Sverige. När kameran filmar Tribuna Tevere fastnar mina ögon på småflaggorna som viftas i slutminuterna, och det hav av gult och rött på Curva Sud. Adrenalinet pumpar desto mer när Tammy och Mancini manar på hela arenan. En Europa-kväll på Stadio Olimpico. 

På klassiskt (olyckligt) Roma manér lyckades Tammy Abraham bli skadad efter en smäll av lagkamrat Mancini. När bilderna kom ut på Tammy i veckan med en Osimhen-mask, kändes förhoppningarna om en start långt bort. In kom Andrea Belotti som inte svarat upp till de förväntningarna som fanns med 100 Serie A-mål i bagaget. Han som missade den bästa målchansen i förstamötet mot Salzburg för ledning. Jag hade precis börjat gett upp hoppet. Men ikväll var Belotti, den riktiga Belotti. Han var tjuren själv, fast i vargdräkt.  

Det finns så mycket att lyfta. Spinazzola med andra matchen i rad där han är fullständigt briljant. Snabbheten, precisionen på inlägget till 2-0 målet, brytningarna och vändningarna. Vilken rehab har gubben gjort efter senaste skadan?  
Paulo Dybala. Tveksam inför matchen, från start var han dominant. Alla vet redan, även de som inte ser Roma vecka ut, vecka in. Han är vår spets. Han är allting som är värt att skydda. Ring den störste och fråga om nummer tio får tryckas upp. För den avgörande faktorn argentinaren besitter har inte funnits sedan Francesco. Jag ser inte nummer 21 på tröjan, bara 10.  

Mourinho fortsätter med konsten att göra precis vad som krävs och inget mer för att vinna. Filosofin som redan skrivit historia i Roma får mig återigen att tänka om och påminna vad portugisen är kapabel till. Ena veckan, helt hopplöst frustrerande i Österrike. Andra veckan, ett lag som kommer ut och tar initiativet i egna händer. Mourinho vågar riskera Paulo Dybala, trots vetskapen om vad en felbedömd start kan leda till. Full utdelning. Andrea Belotti får förtroendet och levererar för en gångs skull. Utdelning. Trion längst bak fortsätter vara lika solida. Alltid utdelning. Mister känner doften av en pokal, och det får han (ta mig tusan) att gå upp från sängen.  

Kvällen gav ett igenkännande till våren 2022. Slutsålda arenor, gungande ramsor från Curva Sud, explosionerna i målfiranden och ett AS Roma som redan bestämt sig för att vinna.  
Oavsett om jag är på plats eller inte, tröttnar jag aldrig på speaker Matteo Vespasianis röst basunera ut Romas avancemang i en cupturnering. En gång mot Barcelona, ikväll mot Salzburg.

Större utmaningar väntar nu under våren 2023.Det är på torsdagar vi är som bäst.


AS ROMA 7.5  

TV: Avancemang för Roma – besegrade Salzburg på hemmaplan

Melker GaddMelkerG_202023-02-24 01:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?