Lagbanner
KRÖNIKA: "Läge för Mourinho att lämna?"
Abraham missade och missade. Som vanligt den här säsongen.

KRÖNIKA: "Läge för Mourinho att lämna?"

Ett uddlöst Roma torskade med 0-1 mot ett Lazio som var piggare, smartare och framförallt bättre än ett Roma som inte kan göra mål.

Innan ni läser denna krönika. Det är först och främst inte en "Sparka Mourinho - omedelbums"-krönika. Lite tålamod är bra att ha och han har ändå knipit en titel och fått en enorm Roma-hajp att växa i och runt Rom. Det tror jag hade varit oerhört svårt med någon annan tränare och där har Mourinho gjort en insats i absolut toppklass.

Men. Samtidigt som det ryktas om att Mourinho närmar sig en dyr kontraktsförlängning till och med 2025 så måste vi ställa frågan. Hur kan det här laget, utan Dybala visserligen men med mängder av anfallskapacitet, ha så förtvivlat svårt att få bollen i nät. 

Några minuter efter att Orsatos slutvissla ljudit på Olimpico är det förstås en enorm besvikelse över att aldrig varit närmre än Zaniolos ribbstuds i den första halvleken. Det finns också något mer som gnager. Är vi på rätt väg och varför är anfallet så uddlöst och tamt? 

José Mourinho har, under sina sista säsonger i England, haft en vana att göra en bra förstasäsong i sitt nya lag. Därefter krackelerar det. Har portugisen kommit till det skedet nu? 

Jag vet inte. Högst troligt inte. Den icke särskilt tröstvärda statistiken säger att Roma ändå toppar Serie A när det kommer till xG. Men i derbyn och i titeljakter är sällan expected goals och annan statistik som räknas. Istället är det mål, mål och mål. Det kan vi inte göra just nu. Särskilt inte när det verkligen spelar roll. 

Nu kanske Dybala kommer tillbaka snart men är det endast honom vi står och faller med framåt så tvivlar jag på att den argentinske diamanten håller längre än någon månad. Nej ni. Som Roma ser ut när man ska anfalla just nu så behövs det förändring. Antingen så krävs att spelartruppen visar mer glöd och desperation.
Eller. José Mourinho - Kanske bör du tänka om? 

Till sist. Ett par korta derbyspaningar. 
- Ett fullsatt Stadio Olimpico med Roma-hymnen som gungar fram och tillbaka är ett unikum i fotbollsvärlden som tål att njutas av. 
- Roger Ibanez ska nog inte spela så många fler derbymatcher. Slarv igen och den här gången var det skillnaden mellan en och noll poäng. 
- Ge lite fler säsonger, och mer självförtroende, till Zalewski och Volpato så kan vi ha något riktigt fint framför oss. 
- Stephan Radu bör inte han få så många fler derbymatcher han heller. 

Erik Winell@ErikWinell2022-11-06 20:16:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?