Lagbanner
La Roma non si discute, si ama.

La Roma non si discute, si ama.

Ännu en säsong till ända, en ny säsong att se fram emot utan Champions League-spel. Förväntningarna på det här Roma laget och truppen skulle kanske inte varit större men det är med en besvikelse och en bitter eftersmak som vi sammanfattar 20/21.

Då sitter vi här, säsongen lider mot sitt slut och bygget för den nya säsongen och den treåriga eran med Mourinho ska ta fart, eller ja den har redan tagit fart med både glass, gator, öl och målningar av honom.
Förväntningarna på Jose Mourinho är höga, och det har märkts sen det blev officiellt. Så, alltså upplagt för totalt fiasko. 
Men låt oss först summera säsongen 20/21llite kort och gå igenom vad som egentligen hände, allt från skrivbordsförluster till semifinal i Europa. 

När jag såg tipsen inför säsongen, när Roma befanns sig på plats fem till sju på alla jag såg så tänkte jag för mig själv. Låt oss motbevisa experter och journalister. 
Men innerst inne när jag såg på den där truppen, ah men max en femteplats då. Det hade varit ett mirakel från Fonseca om han skulle löst en Champions League-plats, låt oss vara ärliga.
För man vinner inga semifinaler mot Manchester United med Bruno Peres, med Antonio Mirante i mål, tyvärr. För så många gånger Roma gav bort mål på grund av individuella misstag den här säsongen, jag vet inte om jag har sett något liknande. 

Men när säsongen drog igång så var det ju ett flärdigt och offensivt Roma som ställde upp på planen, om vi bortser från skrivbordstorsken nere i Verona
2-2-matchen på Olimpico mot Juventus gör fortfarande ont, en match man bara ska vinna med en man mer och ett ex antal lägen så lyckas man ändå inte vinna.
Men jag trodde inte när vi skulle summera säsongen att Romas enda seger mot topp 7 (8?) skulle komma mot Lazio i den nästa sista omgången, haha det är klart vi visste, vi alla romanisti visste. 
Säsongen ska oavsett hur den har sett ut, avslutas på rätt sätt.
2-0 och vi återgår till det normala, Rom är rött. 

Men som sagt, när vi summerar säsongen 20/21 gör vi det ändå med en bitter eftersmak i munnen och besvikelsen biter sig kvar tills bollen rullar igång på Olimpico igen nästa säsong. 
Och trots en tuff säsong och mycket emot så vill jag tacka mister Fonseca. En oerhört proffsig tränare och jag önskar all lycka vart det än bär av. Det är inte lätt att träna Roma, det är bara några som klarar av torget i Rom. 


Men en sak som kommer bestå, är vår passion och vår kärlek för AS Roma. 
SEMPRE FORZA ROMA! 

 

Edvin Thunborg2021-05-17 00:38:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?