Lagbanner
Old Trafford, 2021-04-29 21:00

Manchester U - Roma
6 - 2

Manchester U - Roma 6 - 2 Smalling bakom fem av Unitedmålen

Manchester U - Roma 6 - 2 Smalling bakom fem av Unitedmålen

Visserligen ledde vi i paus och hade spelat över förväntan, men Fonsecas sedvanliga katt- och råttafotboll skulle visa sig vara rena självmordet. Chris Smalling, som absolut inte är i matchform spelade en väldigt stor och avgörande roll för resultatet. 

Utan att skylla skador för resultatet så kan man i alla fall konstatera att när Veretout drog baksidan redan i den andra minuten så kändes det väldigt tungt och Villar fick hoppas in och försöka gör sitt. I den 9:e minuten fick hemmalaget ett inkast som gick till Pogba som löjligt enkelt vände bort en på tok för högt upp stående Smalling. Efter lite väggspel chippades bollen in till 1 - 0. Några minuter efter det var vi uppe vi ett ströanfall och när Karsdorp gav sig på ett inlägg så täckte Pogba det, men fick bollen på sina armar som han hade i en väldigt ovanligt position. Efter lite tveksamheter från domaren dömdes det straff som Pellegrini hårt invid stolpen till 1 - 1. Mkhitaryan var bollförande vid en annan omställning, men han såg tyvärr inte en helt ensam Pellegrini och så var den chansen borta. 

Som sig brukligt är så körde vi vår katt-och råttafotboll, dvs passningar med millimeterprecision runt eget straffområde när motståndarlaget pressar med mer än halva laget. Så klart fungerade det inte heller denna matchen och efter ännu en passmiss sköt United ett skott mot Pau Lopez som inte såg märkvärdigt ut. Självklart så landade spanjoren fel och fick problem med sin axel. Byte och Mirante in, skitbra! Under den första halvleken pressade faktiskt inte United oss alls egentligen och vi fick mycket tid att förbruka. Spinazzola hade full kontroll på Rushford och det kändes faktiskt bra. Ännu bättre kändes det när Spinazzola rusade upp längs kanten och efter lite kyligt passningsspel mellan italienaren Mkhitaryan och Pellegrini fick Dzeko öppet mål och kunde knäa in 1 - 2. Säg den glädje som varar dock, den helt lysande Spinazzola drog givetvis även han upp sin baksida precis som Veretout. Och därmed tvingades vi till byte där Bruno Peres böts in. Tre byten gjort och ville vi göra de sista två var vi tvingade att göra det under pausvilan. Den spanske domaren lade till 5 minuter på den första halvleken efter alla byten och under den sista av dessa minuter stod Ibanez för årets i särklass mest hårresande indianare, när han skickade bollen rakt i gapet på Cavani av alla som blev helt ensam med Mirante. Lyckligtvis blev det inte mål, men de skulle komma senare i den andra halvleken. United hade svårt att skapa något av sitt bollinnehav och resultatet så långt var inte alls orättvist. 

Problematiken som Fonseca nu stod inför var huruvida han skulle byta ut någon av de spelare vi hade på planen då vissa av dem precis kommit tillbaka från längre skadeuppehåll, Mkhitaryan, Samling och Karsdorp. Nä, några byten skedde inte under pausen och de eventuella förhoppningar om ett bra resultat inför returen i Rom försvann direkt i inledningen. Villar gick mesigt in i en duell på mittplan och sen stötte Christante helt fel och lämnade enorma ytor bakom sig. Där hamnade bollen till Cavani som givetvis inte skulle missade två kanonläge. Villar fick sen gult och Diawara gjorde även han en grov indianare. Bruno Peres ville inte heller han vara utan en huvudlös passning så han passade rakt i gapet in i banan till Unitedspelare som dock missade denna chansen. Vi hade dock ett ypperligt tillfälle när Karsdorp friställde Pellegrini, men han hade varken fart eller självförtroende så han valde att försöka passa till Dzeko i stället för att gå på eget avslut. Smalling blev även han tveksamt varnad , men nu började felpassningarna och felbesluten ta ut sin rätt. Unitedspelarna blev inte längre paralyserade över alla bjudningar utan satte i stället beslutsamt in bollarna bakom Mirante. Smalling passade fel och efter ett skott som Mirante enkelt tappade rakt ut gjorde Cavani sitt andra mål. Vi stack emellan och Mkhitaryan passade till Dzeko som tyvärr nickade rakt på De Geya i utmärkt läge. Smalling gick sen väldigt slarvigt in i en duell och drog på sig en straff för hemmalaget. Och minuter senare stod samme Smalling rejält på hälarna efter en kort hörna och släppte markeringen bakom sig till ytterligare ett mål. Vid det sista målet befann sig Smalling på tok för högt upp ute på kanten och blev löjligt lätt överspelad. Omställningen gav ett skottläge där avslutet inte var av högsta klass, men som gick förbi Mirante. Goda råd var nu inte dyra, vi hade gett upp. Intressant i en sån här match att studera spelarnas karaktärer, när man blir förnedrad, men ändå borde spela för sin klubbs färger. 

Karsdorp, som verkar ha en övertro på sin roll i laget viftade mot medspelare, försökte bli varnad med flit, gick tillbaka och passade fel i parti och minut hade i alla fall jag bytt ut även om vi inte hade fler byten att göra. Bättre spela med tio man som krigar, än med tio man som krigar och en som bara är negativ. 

Villar, som kommer från spanska division två kan inte rimligtvis mäta sig med dessa spelare som United ställde upp med. 

Smalling, som under förra säsongen var outstanding, men denna säsongen har han bara varit en enda lång plåga för oss. I går måste varit hans absolut sämsta match i karriären. Man får hoppas att han kan bli skadefri och göra en bättre nästa säsong. 

Till de bättre finns två spelare:

Dzeko, som är ett fullblodsproffs och i en annan miljö med en annan fotboll och andra medspelare, kan han ha flera år kvar inom toppfotbollen.

Och så Pellegrini som gjorde en utmärkt första halvlek, men som successivt försvann i den andra. Han visade dock upp grymma kvalitéer och krigade på som kapten under matchens alla minuter.

Vad finns det nu kvar att spela om under säsongen?

Serie A? Vi är utan chans till CL-platser och för att komma till EL måste vi komma topp 7. Kanske bättre att hamna 8:a då och sen skicka primaveralaget till den där helt sjukt onödiga turneringen som UEFA tuttat ihop.

EL-returen, jo, den måste väl spelas av, men det är ju redan vad det är.


 

Arne Holmgren2021-04-30 14:22:17
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?